Annonce
Odder Avis

Politikerne overser beboerne

Annonce

Læserbrev: Jeg har fulgt det politiske projekt at skabe lov-hjemmel til at opføre et 10 meter højt etagebyggeri i et boligområde som havde restriktioner om en maksimal fire meter høj bebyggelse, ved etablering af boligområdet Skovly.

Jeg fulgte projektet lige fra dispositionsforslaget i juni 2019, kommunens forvaltnings vurdering af projektet, med bemærkninger til politikerne, til nu gyseren, hvor MTK-udvalget har besluttet at indstille til byrådet, at projektet skal realiseres.

Det er tankevækkende, at når denne politisk proces overordnet betragtes, så er der ikke ”flyttet et komma” igennem processen.

Kommunen har bevidst valgt at se bort fra grundelementet i Planloven, nemlig at lytte til borgerne ved lokalplans ændringer, samt at fortolke det danske bygningsreglement BR 18 regelsæt, om indblikgener i eksisterende byggeri, til byggeprojektets fordel.


Skindemokrati er en styreform, der udadtil fremstår som et demokrati, men i virkeligheden ikke er det, fordi de demokratiske rettigheder ikke overholdes.

Poul Gam


”Hvor der er vilje, er der en vej”, og så gravede Carl Lorentzen i 1949 sig ud under Horsens Tugthus.

En sådan vilje har vores folkevalgte politikere desværre ikke haft i denne sag, til kommende store gener for mange familier i vores bolig- og nærområder.

Politikerne har allerede ved byggeprojektets dispositionsforslag, været så begejstret for etagebyggeriet, at de ikke har haft viljen til at se det efterfølgende perspektiv for områdets nuværende beboere og skatteydere.

På Horsensvej 2 kan der bygges et fornuftigt etagebyggeri i to etager, som vi alle kan leve med, trods de indblik- og trafikgener etagebyggeriet vil indebære i vores boligområde, men sådan er samfundsudviklingen i mange byer, og hvad vi jo som sådan selvfølgelig også må leve med i Skovly.

Jamen hvorfor etableres så ikke et to-etagers byggeri??

Beboerne må leve med de gener som tidligere nævnt et to etagers byggeri vil medføre, men hovedentreprenøren af etagebyggeriet, hvem han så end er, er jo er økonomisk interesseret i at optimere sit byggeri, derfor de tre etager på byggeriet Horsensvej 2.

For cirka syv uger siden oplyste et ærligt byrådsmedlem på FB-gruppen Odder Politik, at høringssvar ifm. lokalplansændringer ikke respekteres i Odder Kommune.

Citat: Tror desværre ikke at I skal gøre jer store forhåbninger omkring de indsendte underskrifter og andre indsigelser, for høringer er som regel blot kun skindemokrati, hvilket kan ses i mange tidligere sager.

Ordbog: ”Skindemokrati er en styreform, der udadtil fremstår som et demokrati, men i virkeligheden ikke er det, fordi de demokratiske rettigheder ikke overholdes”.

Ak ja, den ærlige politiker fik desværre ret i denne sag, ja ”demokratiet” stortrives i Odder Kommune, husk at gøre opmærksom på det kære politikere til kommende borgere i kommunen, kommunen med det flotte slogan. ODDER, det er da ret ok!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder Avis

Vokalsangere fylder Bjerager Kirke

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

KALENDEREN

Odder Avis

Gaderæs i industrikvarter

Odder Avis

Arkæolog fortæller om vikingetiden

Odder Avis

Skolernes underskud bliver mindre

Odder Avis

Bedre velfærd

Odder Avis

We walk: Gå med over børnenes bro

Odder Avis

Etnisk kunst i Kunstværket

Annonce