Annonce
Odder Avis

Populært: Eleverne strømmer til gymnasium

Gymnasiet i Odder ligger højt i de årlige trivselsundersøgelser, og efter sommerferien bliver 1.g-klasserne fyldt op. Arkivfoto: Axel Schütt
Rektor Lars Bluhme er glad for, at de unge trives.

Odder: Efter sommerferien bliver de nye 1.g-klasser på gymnasiet fyldt op. Rektor Lars Bluhme mener, der hænger sammen med, at eleverne har det godt på Odder Gymnasium.

Tidligere på året var der snak om at flytte en klasse fra gymnasiet i Odder til Aarhus, men det blev ikke til noget. Derfor er der plads til 196 elever efter sommerferien, og der er næsten fyldt op.

- Vores søgetal er superhøjt. 195 unge har alle valgt Odder Gymnasium som førsteprioritet. Sidste år tror jeg, vi endte på 184, så i procenter er det en del. Og det er en lykkelig situation, vi er fyldt op, og vi har ikke for mange, siger Lars Bluhme.

Der bliver hvert år lavet trivselsundersøgelser på landets gymnasier, og for et år siden var gymnasiet i Odder nummer et. Rektor kender ikke placeringen i den nye undersøgelse.

- Men vi ligger igen i top. Vi arbejder bevist på, at eleverne skal have det godt. Vi har en superhøj trivsel, år efter år, og det giver pote. Vi ser på den enkelte elev, på elevens muligheder og udfordringer. Eleverne er rigtig gode ved hinanden, og lærerne er også gode ved eleverne. Det er et omsorgsfuldt sted, og det er noget af det, eleverne godt kan lide, siger Lars Bluhme.

Her søger de unge hen

195 unge har søgt på Odder Gymnasium som deres førsteprioritet.

EUX Business holder også til på gymnasiets område, Campus Odder, men styres af Skanderborg-Odder Center for Uddannelse (SCU). I år er der otte ansøger til EUX Business på Campus Odder mod 16 sidste år.

I år har 36 unge med postnummer 8300 søgt til HHX, HF, EUD/EUX-Business på SCU i Skanderborg. Sidste år var der 39 ansøgere fra Odder.

Det har ikke været muligt at få tal fra de andre uddannelser, som unge kan søge ind på.

Luner på bundlinjen

11 elever flere på den yngste årgang i forhold til sidste år er også godt for gymnasiets økonomi.

- Ja, det spiller en rolle og luner lidt på bundlinjen. Men det fede er, at de unge vælger det lokale gymnasium, fordi de kan lide det. Med så stor tæthed til Aarhus er det fedt, at så mange har taget et bevidst valg. Det vores indikation på, at vi laver en god skole, siger Lars Bluhme.

Hoveparten af de nye elever kommer fra Odder og omegn, men der også 40-45 fra Beder, Malling og Mårslet.

- Og der er flere elever fra både det ene og andet sted. Jeg er begejstret for, at de har søgt. At vi kan konkurrere med den store by skyldes, at vi kan noget specielt, mener Lars Bluhme.

Annonce
Annonce
Odder Avis

De kæmper om at blive Byens Bedste

Annonce
Annonce
Odder Avis

Odder-dansere til EM i Polen

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Kroniske smerter plager Lene:  Nu finder hun energi i keramikken

Kultur

Ny bog om vinterbaderne ved Sondrup Strand

Odder Avis

Odder Roklubs kvinder roede fornemt DM

Odder Avis

Kom med til Byens Bedste fest

Odder Avis

Oprykningen glippede for Odder Golfklub

Odder Avis

Blev først dansker som 45-årig: Messina Nielsen er født og opvokset i Danmark, men først onsdag fik hun rødbedefarvet pas

Odder Avis

Hverdagsaktivisme: Mennesker, der bare går i gang

Odder Avis

Replik: Godt for cyklister, knap så godt for fodgængere

Odder Avis

Fodboldklub ånder lettet op: Slipper for at betale restgæld til kommunen på 125.000 kroner

Odder Avis

Leif lægger jord til naturpleje-projekt: Græssende køer skal skabe bedre liv for insekter, planter og en truet sommerfugl

Odder Avis

Babycafé på Centralhotellet

Odder Avis

Det grå guld skal slås om indflydelse: Seniorråd fandt ni kandidater på få dage

Odder Avis

Høstgudstjeneste i Falling og Alrø

Odder Avis

Man kan sagtens selv vaske busskure og byskilte for at forskønne sine omgivelser: Hverdagsaktivismen er kommet til Odder

Odder Avis

Gåtur på Tunø med We Walk Odder

Odder Avis

Fem til otte års ventetid: Der er en særlig grund til, at der mangler ledige pladser i mange lystbådehavne

Odder Avis

Replik om buskrydning og træfældning: Der bliver mere liv og biodiversitet i midtbyen, end vi ser i dag, når det hele står færdig

Odder Avis

Tilhængere af Kattegat-forbindelsen får mere modstand: Politikere fra Odder, Samsø og Kalundborg stifter en ny Kattegatkomite for at stoppe bro

Odder Avis

Himlen & Dybet med Bull & Hjort

Odder Avis

Det menneskelige drama – fokus på Palæstina

Kultur

Lis har malet i hele sit liv: Kunst er det, som øjet ser

Annonce