Annonce
Odder Avis

Pressede foreninger: Løber hurtigt for at følge med corona

Der bliver løbet hurtigt i de lokale idrætsforeninger, for at følge med mange mange ændringer, der kommer i kølvandet på corona. Hos Odder IGF Fodbold har man mistet 70 medlemmer siden foråret. Arkivfoto: Morten Pape
Mange idrætsforeninger er taknemmelige for de frivillige. Især i en tid hvor hverdagen langt fra er simpel og ligeud ad landevejen.
Annonce

Odder: Det kræver hurtige ben at være del af en idrætsforening i disse uger og måneder. Der skal nemlig løbes og tænkes særdeles stærkt for at følge med de hyppige ændringer i coronarestriktionerne.


Vi håber, at Odder-borgerne kommer til at savne fællesskabet og bolden og kommer tilbage, når vi kan spille igen.

Peter Christensen, Formand Odder IGF Fodbold


Avisen har i denne uge været i kontakt med fem af de største idrætsforeninger i Odder Kommune, og de har alle sammen to ting til fælles. Koordinering og hårdt arbejde.

- Det kræver enormt meget for en idrætsforening som vores at følge med restriktionerne. Hver gang der kommer ændringer i restriktionerne, skal vi eksempelvis kigge på en ny baneplan, for at vi kan afvikle træning. Men vi klager ikke, og er glade så længe vi kan fortsætte med at drive foreningen, siger bestyrelsesformand i Hou og Omegns Idrætsforening, Ole Jacobsen.

Og han er ikke den eneste, der er taknemmelig overfor de fleksible frivillige i foreningerne. Hos Gymnastik Odder har instruktørerne selv foreslået at dele de store hold op i mindre grupper for stadig at kunne afvikle træning. Dette til trods for at det kræver ekstra timer i træningslokalerne.

Annonce

Nedlukning kostede medlemmer

Selvom der bliver arbejdet hårdt i kulisserne, har nedlukningen i foråret kunne ses på medlemstallet hos foreningerne. Hos Odder IGF Fodbold har man godt kunne mærke, at det har været svært at få alle medlemmer i gang igen efter en pause fra foreningslivet.

- Vi bruger rigtig mange timer på at overholde coronarestriktionerne, så det er da ikke et rart syn at se 71 medlemmer forlade afdelingen. Vi håber, at Odder-borgerne kommer til at savne fællesskabet og bolden og kommer tilbage, når vi kan spille igen, siger formand for Odder IGF fodbold, Peter Christensen.

Sådan er coronareglerne hos idrætsinstitutioner

Børn og unge under 21 år må stadig dyrke idræt i grupper på op til 50 personer.

Personer over 21 år er omfattet det generelle forsamlingsforbud på 10 personer, og må derfor ikke dyrke idræt i grupper, der er større end 10.

Eliteidræt er undtaget fra forsamlingsforbuddet. Her gælder forskellige regler i forskellige forbund.

Man skal bære mundbind alle offentlige indendørs steder. En tommelfinger regel er, at man skal have sit mundbind på, når man ankommer og forlader idrætsfaciliteter. Men når man har iklædt sig sit idrætstøj, behøves man ikke bære mundbind, da man skal til at lave idræt.

De nyeste coronarestriktioner har især ramt seniorsporten, som er blevet underlagt et forsamlingsforbud på 10. For personer under 21 år gælder der fortsat et forsamlingsforbud på 50.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

De små skal have iPad-kørekort

Odder Avis

Et ungdomsliv i en coronatid

Odder Avis

Jul i galleriet

Odder Avis

Kom nu videre mand

Odder Avis

Whistleblowerordning i gang

Annonce