Annonce
Odder Avis

Pris til tv-vært: Hyldes for at kickstarte debatten om sexisme i Danmark

Sofie Linde, der stammer fra Odder, har modtaget Vallø Prisen for at have sat sexisme i Danmark på dagsordenen og kickstartet en vigtig samfundsdebat. Pressefoto

Hæder: TV-vært Sofie Linde, der stammer fra Odder, har modtaget Vallø Prisen "for sin ekstraordinære indsats for at sætte sexisme på dagsordenen og for at tage et nødvendigt opgør med uhensigtsmæssige strukturer og kulturer på de danske arbejdspladser", som Vallø Stift forklarer. Med Vallø Prisen følger 100.000 kr.

Vallø Stift, der blev stiftet i 1737 af dronning Sophie Magdalene, har siden 2010 hvert år uddelt Vallø Prisen til en person, forening eller virksomhed, som gør en særlig indsats for at fremme kvinders forhold. Tidligere er den gået til bl.a. Anne Kristine Schwartzbach for at være en stærk rollemodel for kvindelige iværksættere, Margrethe Vestager for hendes ekstraordinære indsats som konkurrencekommissær, hæren, der aktivt arbejder med diversitet og inklusion, Bydelsmødre, en mentorordningen for kvinder med etnisk minoritetsbaggrund, og Maternity Foundation, der hjælper kvinder i Afrika til en sikker fødsel.

- Det er en stor ære at modtage Vallø Prisen 2020 og være kommet i selskab med de tidligere prisvindere. Det er i den grad et skulderklap og en anerkendelse af mig som person - og vigtigheden af det emne, som jeg ønskede at sætte fokus på. Nemlig ligestilling mellem mænd og kvinder i Danmark. Et kæmpe stort og ydmygt tak herfra, siger Sofie Linde.

Annonce

Vallø Stift ønsker med prisen at hædre rollemodeller, der gør en ekstraordinær forskel for kvinders værdighed, og som kan være til inspiration for kommende generationer.

- Når vi taler om sexisme i Danmark, vil der være en tid før og efter Sofie Lindes tale ved Zulu Comedy Galla 2020. Vi vil gerne anerkende det store mod, som Sofie Linde har udvist for at fremme kvinders forhold og værdighed. Det er i høj grad Sofie Lindes fortjeneste, at bekæmpelse af sexisme nu står øverst på dagsordenen på arbejdspladser landet over, og Sofie Linde har kickstartet en vigtig samfundsdebat, som forhåbentlig vil fortsætte værdigt og konstruktivt og gøre en stor forskel for kvinder i generationer fremover, siger kammerherre, hofjægermester Christian Castenskiold, der er kurator for Vallø Stift.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Papir og natur i Kunstværket

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Seks borgere sagde ja til Danmark

Odder Avis

Aflyser også: Nul byfest i Gylling

Odder Avis

Spøgelsesmanden fra rådhuset er fundet

Odder Avis

Slut med at køre til døren

Odder Avis

Togbilletter lavet til kunst

Odder Avis

Rødvinsklub?

Annonce