Annonce
Odder Avis

Pultz og Elander blev nummer 11 ved EM

Juliane Elander og Christina Pultz var i hård infight med spanierne om fjerdepladsen i B-finalen ved EM. Privatfoto
Makkerparret havde svært ved at få den ønskede fart i båden, men viste gejst i B-finalen.
Annonce

Odder: Der blev skrevet lokalhistorie, da Juliane Elander og Christina Pultz roede EM i Luzern i den forgangne weekend. Det var første gang, at Danmark stillede til start med en ren Odderbåd, skriver Odder Roklub i en pressemeddelelse.

Efter at have kvalificeret sig til semifinalen med en andenplads i opsamlingsheatet ventede der pigerne så stærke nationer som Schweiz, Italien, Rumænien, Holland og Irland.

Kravet for at nå finalepladsen var mindst en tredjeplads i semifinalen lørdag, og det lykkedes ikke. Feltet i letvægtsdobbeltsculleren var simpelthen for hurtigt, så efter en solid fight måtte danskerne tage til takke med en femteplads efter de hollandske forhåndsfavoritter - men foran Irland.

Femtepladsen betød, at danskerne skulle ro B-finale.

Annonce

Hurtigere end ventet

- Der blev roet vildt hurtigt, også hurtigere, end vi havde forventet. Der er ingen andre bådklasser hernede, hvor der bliver roet så tæt på verdensrekorden, så der er bare virkelig højt niveau. Det vilde er, at der er syv både stabilt under syv minutter, og der kunne vi ikke komme med ned, sagde Juliane Elander efter semifinalen.

Inden søndagens B-finale ændrede Elander og Pultz sammen med træner Jesper Krogh lidt på gearingen af båden i håb om at finde noget mere fart til mødet med de stærke ronationer Holland, Tyskland, Østrig, Spanien og Irland.

I B-finalen fik den danske båd ikke den ønskede fart på båden fra start, og op til 1000 meter lå den danske båd på sjettepladsen. Det ville de to seje roere dog ikke nøjes med, så de begyndte at skrue på tempoet og roede sig forbi irerne inden 1500-meter mærket. Herefter gik de efter Spanien med en drabelig spurt. Da de passerede målstregen, var den danske båd ærgerlige 6/100 sekund fra en fjerdeplads.

Med en femteplads blev Elander og Pultz nummer 11 til dette EM. De fik samtidig et fingerpeg, om at farten i letvægtsdobbeltsculleren skal have endnu et nøk opad, hvis de skal være med i den absolutte top.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

TrygFonden sikrer selvhjælpsgrupper

Odder Avis

Energikoncern delte penge ud

Odder Avis

Skiftedag: Friskole søger ny leder

Annonce