Annonce
Odder Avis

Renosyd er i spidsen med engagement i FN's Verdensmål

Byrådene i Skanderborg og Odder kommuner har vedtaget handlingsplaner for arbejdet med FN’s verdensmål, og i 2018 har de omsat ønsket om ”bæredygtig udvikling” til en politik for Renosyd. Foto: Renosyd
Skrald er ikke bare skidt. Affaldsselskabet Renosyd fremhæves af brancheorganisationen Dansk Affaldsforening for sin tilgang til miljø, bæredygtighed og socialt engagement.
Annonce

Odder: Efter at have ændret på sin tilgang til affald, så FN's Verdenmål nu spiller en hovedrolle, er Renosyd blevet nomineret til Dansk Affaldsforenings Verdensmålspris.

- Verdensmålene handler om at løse de store udfordringer i verden med fattigdom og klimaforandringer. Og så handler det i høj grad om den kæmpe indsats, gode borgere yder for at passe på verden – bare i det helt nære, siger Annemette Fuglsang, direktør i Renosyd, affaldsselskab for Skanderborg og Odder Kommuner, i en pressemeddelelse.

Én af Renosyds kerneopgaver ligger i at bidrage til social værdiskabelse. Næstformand i Renosyd Hans Hammann er særligt stolt af det arbejde, man lykkes med i sin genbrugsbutik Værdicentralen, som har skabt lokale arbejdspladser.

- Mennesker kommer til Renosyd nogle gange med en barsk baggrund. De får en ny chance i Værdicentralen, og det rummelige arbejdsmiljø resulterer i glade og arbejdsparate borgere, der gør en forskel for mere genbrug, siger Hans Hammann.

Renosyds udstilling ”Her er dit affald”, som visualiserer hvor meget affald, hver enkelt borger producerer om året i gennemsnit. Her udstillet på Fælleden i Skanderborg. Foto: Renosyd
Annonce

Nemmere og ikke dyrere

Renosyd vægter pris og service for at motivere borgerne til at tage mere ansvar for deres eget affald.

Således er prisen for kunderne ikke steget de sidste knap 10 år, og genanvendelsesprocenten stiger år for år. Det er også blevet nemmere at aflevere skrald.

- Kunderne har for eksempel efterspurgt mere åbent på vores genbrugspladser, så i 2018 øgede vi antal timer åbent på pladserne med 35 procent, og resultatet er positivt. I påsken havde vi knap 14.000 besøgende på vores fem pladser, fortæller Finn Sander Jensen, bestyrelsesformand i Renosyd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Energikoncern delte penge ud

Odder Avis

Skiftedag: Friskole søger ny leder

Odder Avis

Separering i Gylling skal ses efter

Annonce