Annonce
Odder Avis

Replik om "Det tavse flertal": Jeg må på det skarpeste frabede mig, at Uffe Jensen prøver at tillægge mig holdninger, som jeg absolut ikke har

"Er du ikke tilhænger af lokalplanen, er det vigtigt, at du gør indsigelse mod den og/eller benytter dig af at skrive under på et af de kort, der er placeret ved siden af Dagli' Brugsen (på Søndergade). Hvis du ikke reagerer, er der risiko for, at det vil blive opfattet som om, du er tilhænger af planen", skriver Gert Chrillesen. Arkivfoto: Nicolai Skovgård

Læserbrev: Forhenværende borgmester Uffe Jensen udtaler i Horsens Folkeblad 17. december 2021 omkring lokalplan 5041 (Alexandra Plads Hou):

"- Vi har fået omkring 250 underskrifter mod byggeriet, og generelt er der kommet mange indsigelser mod kommuneplanen. Men der bor omkring 1700 borgere i Hou, så der er stadig et stort, tavst flertal."

Uffe Jensen lancerer hermed en ny form for politisk beslutningsgrundlag: "Det tavse flertal" (underforstået et flertal, der mener det modsatte af underskriverne). Et begreb, man i den forbindelse normalt kun bruger, hvis man er løbet helt tør for skud i bøssen eller befinder sig i stater, vi normalt ikke ønsker at sammenligne os med.

Annonce

Jeg har indtil nu tilhørt dette "tavse flertal"; men da Uffe Jensen nu tydeligt forsøger at tilvejebringe den opfattelse, at hvis man ikke er blandt underskriverne, må man være tilhænger af det nye forslag til lokalplan for Alexandra Plads i Hou (Lokalplan 5041), må jeg nødvendigvis nu give min mening til kende.

Jeg må på det skarpeste frabede mig, at Uffe Jensen prøver at tillægge mig holdninger, som jeg absolut ikke har.

Jeg er sikker på, at der blandt "Det tavse flertal" (indtil nu har en omkring halv snes stykker givet deres mening til kende som tilhængere af projektet) gemmer sig et stort "tavst flertal", der deler mine holdninger. Dette er naturligvis lige så udokumenteret som Uffe Jensens påstande.

Skulle man alligevel prøve at gå ind på Uffe Jensens præmisser, springer det i øjnene, at han i det tavse flertal indregner alle borgere i Hou, altså i aldersgruppen helt ned til de nyfødte.

Gert Chrillesen

Skulle man alligevel prøve at gå ind på Uffe Jensens præmisser, springer det i øjnene, at han i det tavse flertal indregner alle borgere i Hou, altså i aldersgruppen helt ned til de nyfødte. Dette er efter min mening lige så useriøst som at acceptere begrebet "Det tavse flertal" som en afgørende faktor i denne situation.

Han burde primært begrænse sig til den del af byens borgere, der bliver berørt af projektet, eller som minimum dem, der har stemmeret.

Vi har altså 250 (p.t. 305) underskrifter (tæt på 25 pct. af de stemmeberettigede) imod det planlagte byggeri og "et stort tavst flertal", hvis holdning jeg ikke kender, samt et byggefirma, der tilsyneladende har haft stor indflydelse på udformningen af lokalplanen. Hvilken af disse tre vægter mest, når lokalplanen kommer til afstemning i kommunalbestyrelsen?

Jeg håber, den nye kommunalbestyrelse vil være lydhør og tage hensyn til lokalbefolkningen i Hou, når de skal træffe deres beslutning.

Er du ikke tilhænger af lokalplanen, er det vigtigt, at du gør indsigelse mod den og/eller benytter dig af at skrive under på et af de kort, der er placeret ved siden af Dagli' Brugsen (på Søndergade). Hvis du ikke reagerer, er der risiko for, at det vil blive opfattet som om, du er tilhænger af planen.

Annonce
Odder Avis

Hør om kulturhistorie ved Norsminde Fjord

Annonce
Odder Avis

Forsinket premiere i Biffen

Annonce
Odder Avis

Tilbud fra biblioteket: Oplev mormors gebis og F16-fly

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Sognegård byder på fællessang

Odder Avis

Sognekirken fejrer lys med gudstjeneste

Odder Avis

Potluck

Odder Avis

Thomas har altid drømt om en Cavling: Når storebror læste Anders And, bad han om en avis

Odder Avis

Fjordstien sendt på afveje: Du må gerne gå gennem skoven, selv om stien ikke er mærket

Odder Avis

Mænd i mindre doser

Odder Avis

Gåtur på Hjertestien

Odder Avis

Kirke laver stillegudstjeneste

Odder Avis

Fik bøde for mørke belægninger på gulv: Nu har navnkundig restaurant vasket den sure smiley væk

Odder Avis

Her vil vi bygge og her vil vi bo: Katrine og Daniel vil lave grønt bofællesskab for børnefamilier

Odder Avis

Katrine er årets kontorelev: Hestepige i høj kurs har fået lederjob

Odder Avis

Cyklister kan godt begynde at glæde sig: Snart kommer der nye cykelstier

Annonce