Annonce
Odder Avis

Replik: Tidlig indsats og minimumsnormering kræver fortsat opmærksomhed

Marianne Hundebøll. Arkivfoto

Læserbrev: Lena Bryder fra Forældrebevægelsen Odder havde et læserbrev i Odder Avis, hvor hun beskrev, hun ikke kunne se, at der er bevilget ekstra penge til institutionerne i Odder Kommune.

Den undren er forståelig, og jeg kan sagtens forstå den. I budgettet gav vi fire mio. kr. til normering, og regeringen har givet ca. to mio. kr. De penge er delt ud på alle daginstitutioner - efter størrelse. Det kan bevirke, at de ikke er så synlige i de mindste institutioner.

En andel del af forklaringen er, at nogle af daginstitutionerne har underskud. Et underskud, som ikke er opstået af sløseri, men er opstået, da der har været børn, der har krævet en ekstra indsats, og man har så ansat ekstra personale til det.

Annonce

Det underskud skal den enkelte institution efterfølgende indhente. Det går ud over normeringen, og dermed er de ekstra penge, vi i byrådet har bevilget til at arbejde med minimumsnormering, spildte - i den forstand at de ikke er synlige. Børn får ikke glæde af dem, og forældrene kan ikke se, at der er bedre normering.

I SF er vi bekymrede for det. Tidlig indsats er altafgørende i forhold til børn.

Får vi ikke en bedre normering, er det igen en kugle, der ruller foran os, og når børnene kommer i skole, er der sandsynlighed for, at flere børn har brug for en ekstra indsats, som så koster ekstra.

En tidlig indsats kan helt klart svare sig økonomisk, og den største gevinst får børnene ved bedre mulighed for udvikling og tilstrækkelig voksenkontakt, de får bedre livskvalitet og bedre muligheder for at klare sig i livet - en gevinst for hele samfundet.


For mig at se må vi i Odder Byråd se på, om den måde, vi tildeler penge på, stadig er den bedste.

Marianne Hundebøll


For mig at se må vi i Odder Byråd se på, om den måde, vi tildeler penge på, stadig er den bedste: At hver enkelt virksomhed har sin egen økonomi og må betale, når der er særlige udfordringer, og det gør de med den vished i baghovedet, at det senere skal indhentes på normeringen til alle børn.

Hvis vi mener, at tidlig indsats og en god normering er vejen frem, så skal det virke i virkeligheden og ikke kun på papiret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder Avis

En uge med fokus på demens

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Seks borgere sagde ja til Danmark

Odder Avis

Aflyser også: Nul byfest i Gylling

Odder Avis

Spøgelsesmanden fra rådhuset er fundet

Odder Avis

Slut med at køre til døren

Odder Avis

Togbilletter lavet til kunst

Odder Avis

Rødvinsklub?

Odder Avis

Biffen genåbner med Oscar-vindere

Annonce