Annonce
Odder Avis

Replik til borgmester i brodebat: Jeg synes ikke, det er i orden at gå ud med en sådan udokumenteret påstand

"Og tilføjer man så også et miljøregnskab for de naturmæssige ødelæggelser ved Kalundborg, på Samsø og i Odder Kommune samt for de støjmæssige gener, flere tusind mennesker vil blive udsat for, hvordan vil det se ud", spørger Kurt Rasmussen. Arkivfoto: Morten Pape

Læserbrev: Tak til Horsens Folkeblad/Odder Avis, fordi I har spurgt politikerne om deres holdning til Kattegatforbindelsen, og tak til de politikere, der har svaret.

Det har 12 ud af 19. Heraf er otte erklærede tilhængere, en har ikke besluttet sig, og tre er imod Kattegatforbindelsen.

Borgmesteren er for en Kattegatforbindelse, og han begrunder det med, at det vil gavne miljøet og bidrage til at nå klimamålene.

Annonce

Når man har et kommunalt sekretariat i ryggen samt er medlem af Kattegatkomiteen, der også må have et solidt sekretariat, synes jeg ikke, det er i orden at gå ud med en sådan udokumenteret påstand.

Det, der mangler, er beregninger på, hvordan den miljøbelastning, selve anlægsarbejdet giver, er sat i ligningen.

Der mangler også beregninger af den miljøbelastning, som den øgede trafik vil give.

Selv om det er elbiler, skal de jo produceres.

Og tilføjer man så også et miljøregnskab for de naturmæssige ødelæggelser ved Kalundborg, på Samsø og i Odder Kommune samt for de støjmæssige gener, flere tusind mennesker vil blive udsat for, hvordan vil det se ud?

Borgmesteren siger også, at det vil binde Aarhus og København sammen. Jo, men både i Aarhus og i København er der voldsom trængslen af biler allerede i dag. Så hvordan skal der blive plads til endnu flere biler i de to byer?

Med en Kattegatforbindelse vil Odder blive hjertet i Danmark. Det er der en af politikerne, der siger.

Jeg er bange for, at der skal en rimelig kraftig pacemaker til for at få det hjerte til at fungere. Støj er ikke godt for hjertefunktionen.

Der er også en, der siger, at det fortrinsvis skal være en bilbro, for det er her, problemet er størst. Det, jeg har hørt trafikforskere sige, er, at bedre veje giver flere biler.

Det kan man også se de steder, hvor man udbygger for trængselsproblemer. Det hjælper en kort overgang. Så propper det til igen.

Og så er der det med vækst. På det område kan der givetvis også graves viden frem om, hvor og hvilken form for vækst en motorvej giver. Det, jeg har kunnet grave mig frem til, er, at væksten kommer der, hvor motorveje krydser eller deler sig.

Men spørg f.eks. Nyborg, Korsør og på Lolland samt omegnskommunerne ved København. Jeg tror, de føler sig kørt over.


Jeg er enig i, at vækst skal der til. Men det skal være på helt andre områder end den form for vækst, vi har kendt over de sidste 100 år, hvis vi vil have, at vores børn, børnebørn og oldebørn skal have et godt liv.

Kurt Rasmussen


Jeg er enig i, at vækst skal der til. Men det skal være på helt andre områder end den form for vækst, vi har kendt over de sidste 100 år, hvis vi vil have, at vores børn, børnebørn og oldebørn skal have et godt liv.

I så fald er der brug for vækst på f.eks. viden, respekt, ansvar, lokal og bæredygtig produktion og meget mere af den slags.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

En uge med fokus på demens

Odder Avis

Seks borgere sagde ja til Danmark

Odder Avis

Spøgelsesmanden fra rådhuset er fundet

Odder Avis

Aflyser også: Nul byfest i Gylling

Odder Avis

Slut med at køre til døren

Odder Avis

Togbilletter lavet til kunst

Odder Avis

Rødvinsklub?

Odder Avis

Biffen genåbner med Oscar-vindere

Annonce