Annonce
Odder Avis

Retten frifandt bilist for uagtsomt manddrab: Cykelklub vil ikke udtale sig

Af dommens konklusion fremgår det, at retten lagde vægt på den mangelfulde skiltning og vagternes ageren. Odder Cykelklub vil indtil videre ikke kommentere det. Billedet er fra dagen, hvor ulykken indtraf. Arkivfoto: Søren E. Alwan
I sidste uge modtog den 28-årige kvinde, som var tiltalt for sin rolle i Kristi Himmelfart-ulykken, en dom på 1500 kroner i bøde. Odder Cykelklub vil ikke kommentere det.
Annonce

Odder: Da en 28-årig kvinde i sidste uge blev frikendt for uagtsomt manddrab og for at tilsidesætte væsentlige hensyn til færdselssikkerheden, angav sagens dommer skiltningen og bemandingen som begrundelse.

Det er som udgangspunkt løbsarrangøren, som skal sørge for, at disse ting er i orden i et cykelløb.

Tour de Himmelfart, hvori ulykken skete, arrangeres af Odder Cykelklub, men klubben har ikke nogen kommentarer til dommen.

Avisen har været i kontakt med formand Torben Kristensen, som i stedet henviser til Danmarks Cykle Union og Danmarks Idrætsforbund på grund af sagens karakter.

Danmarks Cykle Union skrev kort efter domsafsigelsen på Facebook, at den var chokerede og rystede over afgørelsen.

Frifindelserne for de to alvorligste tiltalepunkter betød, at den kvindelige bilist fik udmålt sin straf til en bøde på 1500 kroner for at have overset et venstresving forbudt-skilt og et ensrettet skilt.

Annonce

Vagter med forskellige forklaringer

Den mangelfulde skiltning kom ifølge retten til udtryk ved, at ensrettet-skiltene langs Ballevej, hvor ulykken skete, var placeret på en måde, som gjorde det svært at se dem, når man kørte på vejen. Desuden var de kun 60 centimeter høje.

Derudover manglede der et indkørsel forbudt-skilt i krydset mellem Drammelstrupvej og Ballevej, som skulle have været der ifølge de polititilladelser, som tilladelsen til at gennemføre cykelløbet var blevet givet på baggrund af.

Den tiltalte kvinde gav ikke retten nogen grund til at tro, at hendes forklaringer var usande eller upræcise. Derfor blev det tillagt stor vægt, da kvinden forklarede, at vagterne i krydset havde stået dårligt placeret og ikke havde gjort noget for at forhindre hende i at køre imod ensretningen.

Dette var ikke helt vagternes opfattelse, men da deres forklaringer på nogle punkter ikke stemte overens, blev tiltaltes udlægning tillagt større troværdighed.

Anklagemyndigheden har fortsat en uge til at overveje, om den vil anke dommen til Vestre Landsret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Skiftedag: Friskole søger ny leder

Odder Avis

Separering i Gylling skal ses efter

Odder Avis

Teaterfornøjelser på vej

Annonce