Annonce
Odder Avis

Roere høstede medaljer

Odders bronzepiger var de yngste på podiet. Privatfoto
Alle u-roere fik medaljer med hjem fra stævne i Gladsaxe. Også tre piger, som først er begyndt at ro i sommer.
Annonce

Odder: Det er en fast decembertradition, at Odder Roklub møder talstærkt op til Euro Slide Open i Gladsaxe og kommer hjem belæsset med tidlige julegaver i form af medaljer.

I weekenden deltog Odder Roklub med syv ungdomsroere, to juniorlandsholdsroere, to mastersroere og Juliane Elander - og de vandt syv sæt medaljer: Tre guld, to sølv og tre bronze. Det skriver Odder Roklub i en pressemeddelelse.

Slide er den form for indendørsroning, der ligner roning på vandet mest, fordi romaskinerne er monteret efter hinanden på skinner, så man kan ro 2’er, 4’er og 8’er, præcis som på vandet. Det er åbenbart noget, der passer Odders roere godt. Euro Slide Open er det uofficielle danske mesterskab i slide.

- Det var en helt fantastisk god tur i år, fordi alle u-roerne roede sig til medaljer i én eller flere af deres discipliner. Det er virkelig unikt, forklarer Ulla Neess, som er én af Odder Roklubs to ungdomstrænere.

De fik medaljer

Odder Roklubs resultater fra Euro Slide Open 2019 i Gladsaxe.

Åben Kvindeklasse: 8’er slide - Nummer 3: Juliane Elander, Trine Leitzke, Caroline Sejersen, Anne Asaa, Clara Mikkelsen, Frida Karottki, Hannah Laursen og Ida Marie Reimer fra Lyngby

U19: 2’er slide - Nummer 1 Anton Østergaard-Clausen og Tobias Bork, Holstebro, nummer 8 Noah Mikkelsen og Patrik Klestrup, Holstebro, nummer 10 Trine Leitzke og Ida Marie Reimer, Lyngby.

U19: 4’er slide - Nummer 1 Anton Østergaard-Clausen og Noah Mikkelsen sammen med Tobias Bork og Patrik Klestrup, Holstebro.

U19: 8’er slide - Nummer 1 Anton Østergaard Clausen og Noah Mikkelsen sammen med seks andre roere, nummer 3 Frey Sørensen sammen med syv Bagsværd-roere.

U15: 2’er slide - Nummer 2 Anne Asaa og Caroline Sejersen, nummer 5 Frida Karottki sammen med Laura Møller Holstebro, nummer 6 Clara Mikkelsen og Hannah Laursen, nummer 6 Frey Sørensen sammen med Storm Genet, Bagsværd.

U15: 4’er slide - Nummer 2 Frida Karottki sammen med tre Holstebroroere, nummer 3 Anne Asaa, Caroline Sejersen, Hannah Laursen, Clara Mikkelsen.

Masters 30+ - Nummer 4: Ulla Neess og Per Amby.

Annonce

Piger vandt voksenmedaljer

Bronzemedaljen i dame-8’eren var en særlig stor præstation, fordi der kun var én senior på holdet. Alle Odder Roklubs seks juniorpiger fra 12-17 år havde valgt juniorklassen fra og havde sagt ja til ro med i den åbne seniorklasse sammen med Juliane Elander.

Hun har nemlig en unik evne og vilje til at samle og motivere et Odderhold. Og pigernes roglæde smitter tilbage på en garvet OL-roer.

- Det var så fedt at sidde i en otter sammen med seks andre Odderpiger og en ”lånt” Lyngbyroer. Vores juniorpiger gjorde det bare så godt – og vi blev først lige overhalet på stregen af Aalborgs damer. Vi fik bronze, og det var super godt klaret, siger Juliane Elander.

Tre af roerne: Frida Karottki, Hannah Laursen og Clara Mikkelsen, er først begyndt at ro i sommer efter Odder Roklubs Like A girl Camp, så det var deres første slide-mesterskab. Faktisk deres allerførste mesterskab overhovedet.

Caroline Sejersen og Anne Asaa og juniorlandsholdsroer Trine Leitzke havde prøvet at ro om medaljer mange gange før. Seniormedaljen i 8’eren var dog en førstegangsoplevelse for alle på holdet.

Faktisk var 8’er-medaljen ikke den eneste slidemedalje til Odders U15-piger. Anne Asaa og Caroline Sejersen vandt også sølv i 2’er og sammen med Clara Mikkelsen og Hannah Laursen vandt de bronze i 4’er. I sidstnævnte klasse måtte de dog se sig slået af Frida Karottki, som vandt sølv sammen med tre holstebroroere.

Annonce

Drenge blev forgyldt

Dagens topscorer blev juniorlandsholdsroeren Anton Østergaard-Clausen med tre guldmedaljer i U19, og lige i hælene på ham kom Noah Mikkelsen med to guldmedaljer. De to Odderdrenge roede 4’er og 8’er sammen på et team af stærke ungdomsroere fra Holstebro.

I U19-klassens 2’er roede Anton Østergaard Clausen og Noah Mikkelsen derimod mod hinanden, og her trak Anton Østergaard Clausen det længste stå ved at vinde guld sammen med sin landsholdsmakker, Tobias Bork fra Holstebro.

I 8’eren deltog faktisk også en tredje Odderdreng, Frey Sørensen, som stillede op sammen med syv juniorroere fra Bagsværd, og de vandt bronze.

Som sædvanlig havde alle roere og forældre og ungdomstrænerne Michael Brandt og Ulla Neess en hyggelig tur. De næste opgaver er de jyske og danske mesterskaber, der venter lige efter nytår.

Anton Østergaard-Clausen (t.h.),Odder Roklub og Tobias Bork, Holstebro fik guldmedaljer til U19-klassens toer. Privatfoto
Annonce
Annonce
Odder Avis

Coronakunst fik ministeriets støtte

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Lagkage og landsindsamling

Odder Avis

Åben havelåge i en giftfri have

Odder Avis

Sponsorturnering i ekstrem varme

Odder Avis

Gratis yoga under åben himmel

Annonce