Annonce
Odder Avis

Rude Strand Højskole bliver vært for ny pris

På Rude Strand Højskole uddeles der midt i september en ny pris. Arkivfoto

Seniorakademi står bag konference og uddeler samtidig en hædersbevisning. Modtageren har inspireret andre til at tage medansvar for demokratiet ved at kæmpe for dannelse og ordentlighed.

Annonce

Rude: Keramiker Eva Pedersen bor tæt på Rude Strand Højskole og leverer i år et kunstværk, når Rude Strand Prisen for første gang uddeles.

Bag den nyindstiftede pris står Seniorakademiet Rude Strand, som holder en stor konference på højskolen midt i september. Her kommer bl.a. kulturminister Mette Bock (LA) og holder den afsluttende tale, og hun vil også afsløre, hvem der får prisen.

Den går til en person, forening, organisation eller virksomhed, som i tale, skrift eller handling har kæmpet for dannelse, ordentlighed, respekt og tolerance og dermed har stimuleret lysten til at tage aktivt medansvar for demokratiet i Danmark.

Man kan ikke søge om at få prisen. Den uddeles af den initiativgruppe, der har stiftet seniorakademiet og står bag konferencen 15. september.

Seniorakademiet Rude Strand er tæt knyttet til højskolen, idet bl.a. de nuværende og tidligere højskoleforstandere er med i akademiet.

Rude Strand Prisen

Den nye pris har fået navnet Rude Strand Prisen. Den består af 8300 kr. og et værk fra en kunstner fra 8300-området, og dermed knyttes prisen an til lokalområdet.Man kan ikke selv søge om prisen, der uddeles af den initiativgruppe, der har lavet Seniorakademiet Rude Strand.

Annonce

Konference skal puste liv i højskolerne

Formålet med konferencen er et finde et svar på, hvor der kan pustes nyt liv ind i folkeoplysningen og højskolerne. Det vil både være til gavn for samfundet og for seniorer. Det er landsorganisationen Danske Seniorer, der i dag ejer højskolen.

Odder Kommune har valgt at støtte konferencen både økonomisk og ved medvirken af socialdirektør Jette Lorenzen.

Om formiddagen er der oplæg ved bl.a. Tor Nørretranders, direktør for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune, Hosea Dutschke, formand for Folkehøjskolernes Forening, Lisbeth Trinskjær, og fhv. højskoleforstander Aage Augustinus, Rude.

På baggrund af oplæggene tilbringer deltagerne eftermiddagen i workshops med emnerne "Højskole og samfundsengagement","Dannelse og ordentlighed anno 2018" og "Overgang fra job til seniorliv og frivillig samfundsindsats".

Deltagerne på konferencen er repræsentanter fra Folketinget, kommuner, seniororganisationer, højskoler og andre samfundsdebattører.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder Avis

Etnisk kunst i Kunstværket

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Det siger partierne om budgetaftalen

Odder Avis

Flere borde til banko

Odder Avis

Motorcyklist stak af fra politiet

Annonce