Annonce
Odder Avis

Rugby-ildsjæl fra Odder kåret som Årets Energibundt

Casper Ruby Dahl, Odder Rugby Klub. Foto: DIF, Danmarks Idrætsforbund
Casper Ruby Dahl fra Odder Rugby Klub blev hyldet som Årets Energibundt ved SPORT 2020 den 2. januar.
Annonce

Odder: Da DRs SPORT 2020 lørdag aften rullede over skærmen, modtog 39-årige Casper Ruby Dahl fra Odder prisen som Årets Energibundt.

Prisen er en anerkendelse af Caspers Ruby Dahls store, frivillige engagement i Odder Rugby Klub. Her er hans viden og evige rugbykamp en vigtig force for en nichesport i en by, hvor håndbold og fodbold er de mest populære idrætsgrene.

- Jeg er både overrasket, glad og superstolt over titlen. Det er et stort skulderklap til både mig, Odder Rugby Klub og rugby-sporten i Danmark, siger Casper Ruby Dahl ifølge en pressemeddelelse fra Danmarks Idrætsforbund.

Casper Ruby Dahl vandt prisen foran to andre nominerede, Grethe Lund Petersen fra Stjær Boldklub og Lasse Hildingberg fra Fredericia Judo og Ju-jutsu Klub.

Med æren følger 75.000 kroner, hvoraf 50.000 kroner går til Odder Rugby Klub og 25.000 kroner til Casper Ruby Dahl selv. De to øvrige nominerede modtager hver 10.000 kroner for deres store, frivillige indsats.

Annonce

Skal have det sjovt

Casper Ruby Dahl har ifølge pressemeddelelsen allerede gjort sig tanker om, hvad præmien skal bruges til:

- Vi har 25-års jubilæum i år, så nogle af pengene skal nok gå til en ordentlig fejring af dem, som har været en del af klubben. Som alle andre foreninger har vi også været påvirket af corona, som desværre lægger en naturlig dæmper på det sportslige fællesskab. Det skal vi have lavet om på. Vi har brug for at lave noget sammen, når vi er ude på den anden side af corona. Så vi kommer til at kigge på, hvordan vi kan skabe nogle endnu bedre rammer og muligheder for at have det sjovt, så flere danskere kan få øjnene op for rugby – og at sporten måske ikke er så farlig, som mange tror, siger han.

Energibundter afgørende for fællesskabet Prisen Årets Energibundt, som er stiftet af Ørsted og Danmarks Idrætsforbund, er en hyldest til det utrættelige arbejde, som tusinder af frivillige yder i landets idrætsforeninger. Prisen går til en frivillig, der med en særlig indsats og engagement bidrager til sammenholdet i idrætsforeningen.

- Det er mennesker som Casper, der gennem deres frivillige engagement er med til at binde idrætsforeninger sammen. De gør en enorm forskel for andre og er med til at sikre de rammer og det sammenhold, som er afgørende for, at danskerne kan nyde godt af fællesskabet og dyrke den idræt, de elsker, siger Thomas Bach, næstformand i Danmarks Idrætsforbund og medlem af dommerpanelet, der udnævner Årets Energibundt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

61 borgere blev vaccineret på Tunø

Odder Avis

Peter fandt viceværtvejen på FGU

Odder Avis

100 års fødselar

Odder Avis

Testbil bliver i Odder

Odder Avis

Øv: Økohave er også lukket

Annonce