Annonce
Odder Avis

Så blev det endelig jul

Anya Wissendorff, egnsredaktør
Annonce

Jeg ved ikke, hvordan du har det, men for mig har dette års jul været længe ventet.

Jeg har set ualmindelig meget frem til et par dage, hvor jeg for et øjeblik kan glemme alt om corona.

Det kan jeg heldigvis, fordi julen i min familie i de sidste mange år har været en ganske lille og intim fornøjelse med mine børn, forældre og lillebror.

Dage hvor vi stille og roligt tilbringer tiden i familiens skød efter stort set samme koncept hvert år.

Vi flytter ind hos min mor lille juleaften. Juletræet bliver pyntet, risengrøden bliver sat ind i dynen, så den kan forvandles til ris alamande dagen efter og konfekten laves (og spises).

Børnene, der efterhånden er stå store, at gaverne ikke lokker til utålmodighed, går ned i gear. Smider sig i sofaen og ser de samme film som sidste år, forrige år og året før det.

Juleaftensdag dufter huset af and fra morgenstunden, og er vi rigtig heldige lokker solen til en gåtur ved vandet, inden maden laves færdig og min søn igen-igen forsøger at slå sin morfar i et parti skak.

1. juledag starter langsomt og slutter med julefrokost og pakkespil. Og så går turen hjem igen.

Ingen af de her ting er vi forhindrede i at gøre i år - heldigvis, for det har været et lidt strengt år at komme igennem, og rundt omkring ved jeg, at masser af mennesker må lide langt flere afsavn end os. For dem er julen blevet en ganske anden end normalt.

Måske plejer I at være samlet til storjul. Måske har I bedsteforældre, som I skal undvære eller måske fik I ikke billetter til den traditionelle julegudstjeneste.

Men det kan også være, at gaverne er blevet lidt flere og taknemmeligheden for at være samlet, med dem vi nu kan være sammen med, lidt større.

Uanset hvordan du skal holde din jul, så håber jeg, at det bliver en hyggelig og coronafri jul, hvor samværet er i højsædet.

Julen er hjerternes fest. Så rigtig glædelig jul til jer alle.

Det gode nytår lader vi ligge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

61 borgere blev vaccineret på Tunø

Odder Avis

Peter fandt viceværtvejen på FGU

Odder Avis

100 års fødselar

Odder Avis

Testbil bliver i Odder

Odder Avis

Øv: Økohave er også lukket

Annonce