Annonce
Odder Avis

Så er det afgjort, hvem der skal bygge bæredygtig børnehave

Der bliver god plads til leg og læring i den nye daginstitution i Bendixminde, hvor der bliver plads til 112 børn. Ill. Arkitektfirmaet Frost Larsen A/S
112 børn kan få helt nye bæredygtige omgivelser at lege og udvikle sig i, når en ny daginstitution i Bendixminde står færdig i foråret 2023.

Odder:  Det bliver Høgh & Sønberg A/S, Arkitektfirmaet Frost Larsen A/S og Sweco, der skal stå for opførelse af en ny daginstitution i Bendixminde i Odder. Det står klart efter det seneste byrådsmøde.

Den nye daginstitution, som skal opføres i Bendixminde lige nord for regnvandsbassinet ”Smilet”, skal rumme 112 børn og vil bl.a. indeholde fire børnehavegrupperum, to vuggestuegrupperum, en stor motoriksal og et fællesrum med køkken. På udearealerne vil der blive etableret legeplads, udekøkken og bålplads.


Annonce

Jeg glæder mig til, at børnene kan flytte ind i den nye institution.

Lone Jakobi (S)


- Jeg er glad for at vi nu kan tage næste skridt i arbejdet med den nye daginstitution, og jeg glæder mig til, at børnene kan flytte ind i den. Og det at daginstitutionen bliver bygget med bæredygtighed i tankerne gør det til en endnu bedre historie for Odder, siger Lone Jakobi (S), der er formand for børne-, uddannelses- og kulturudvalget.

Nogenlunde sådan her vil det se ud, når børn og forældre ankommer til den nye bæredygtige institution, der er på vej i Bendixminde. Ill. Arkitektfirmaet Frost Larsen A/S

For Odder Kommune er det vigtigt, at bæredygtighed spiller en stor rolle ved opførelse af nye kommunale bygninger. Derfor har kommunen i udbudsmaterialet stillet krav til den nye daginstitutions bæredygtighed, og den nye daginstitution vil blive opført, således byggeriet kan opnå en bæredygtighedscertificering, en såkaldt DGNB-sølvcertificering.

Den nye institution med plads til 112 børn skal ligge ved "Smilet" i Bendixminde. TIFF FILE

Daginstitutionen, som bliver på godt 1.100 m2, forventes at stå færdig i foråret 2023 og der er afsat 25 millioner kroner i budgettet til byggeriet.

Odder Kommune modtog i alt fire tilbud på opførelse af den nye daginstitution i Bendixminde. Det var et enigt bedømmelsesudvalg, som indstillede projektet fra Høgh & Sønberg A/S som vinder af udbuddet. Et enigt Byråd godkendte herefter bedømmelsesudvalgets indstilling.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Så står studenterne på spring

Annonce
Annonce
Odder Avis

Fem hurtige om kommuneplanen

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Ny sommerbutik i telt på Tunø

Odder Avis

Otte pletskud præmieret

Odder Avis

Sur smiley til restaurant i Odder

Annonce