Annonce
Odder Avis

Så er julegaven til Café Alrøs venner i hus

Lene Henriksen havde onsdag travlt med at købe de hefter, hvori Cafe Alrø er nævnt. Foto: Carina Mayner
Indehaver Lene Henriksen hentede onsdag samtlige udgaver af tegneren Morten Ingemanns årsbog med de bedste striber.
Annonce

Alrø: Der blev revet ned fra hylder og hentet på lageret, da Lene Henriksen fra Café Alrø onsdag morgen troppede op i Bog & Ide i Odder for at købe tegneserier.

Missionen med besøget var nemlig at erhverve sig så mange eksemplarer af heftet, "Og det var Danmark" med de bedste striber fra tegneren Morten Ingmanns hånd som overhovedet muligt. Med striber forstås de små tegneserier, han siden 2004 har fremstillet til Ekstra Bladets bagside hver dag. Året efter begyndte han desuden at udgive dem i bogform og som kalender.

- De fleste ved, at min kone Hanne Ovesen og jeg er ekstremt vilde med Morten Ingemanns tegninger, som er smækfyldt med humor. Hvis de ikke er klar over det, kan de bare kigge på vores Audi TT, som efter aftale med tegneren er beklædt med hans striber. Den bil vækker meget opsigt, når vi kommer rundt i landet, fortæller Lene Henriksen, der sammen med ægtefællen besøgte Morten Ingemann i København for et par år siden og her fik lov til at få producere den film, bilen er beklædt med.

- Jeg elsker hans humor, fordi den både er sort, sarkastisk og sjov. Så hvorfor ikke få sig en bil med dem på, spørger Lene Henriksen retorisk.

En bemærkelsesværdig bil parkerede onsdag foran Bog & Idé. Foto: Carina Mayner
Annonce

Nævnt på næstsidste side

Men ikke nok med: tegneren Morten Ingemann har også besøgt Café Alrø, og i den nyeste udgave af "Og det var Danmark" er cafeen nævnt på den næstsidste side.

Det vidste Lene Henriksen ikke, før heftet kom på gaden i denne uge, og man her kunne finde en stribe med to gamle sure mænd, der sidder og taler om husholdningøkonomi, mens den ene siger, "matematik er nemt nok, Andersen. Hvis du har 1000 kroner, og din kone har 500 kroner - så har din kone 1500 kroner."

- Det gjorde mig så glad, og jeg ved at Morten gør grin med Hanne, som er vild med matematik. Så nu har jeg købt heftet i 29 eksemplarer. De skal bruges til julegaver i den kommende tid, siger caféejeren.

Café Alrø holder åben i den kommende weekend, men lukker herefter ned indtil 1. april. På det tidspunkt holder caféen, som er landskendt for sine tarteletter, 10 års jubilæum.

- Det giver os tid til at finde på flere sjove ting. Vi har allerede en del tegninger og et maleri af Morten Ingemann, fortæller Lene Henriksen.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Bedre velfærd

Annonce
Annonce
Odder Avis

We walk: Gå med over børnenes bro

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Etnisk kunst i Kunstværket

Odder Avis

Det siger partierne om budgetaftalen

Odder Avis

Børnenes budget vedtaget

Odder Avis

Flere borde til banko

Odder Avis

Motorcyklist stak af fra politiet

Annonce