Annonce
Odder Avis

Søren har lært at sige: c'est magnifique

Søren Martinusen bliver den hovedansvarlige for at sælge det nye bilmærke Citroën hos Motorcompagniet. Foto: Søren E. Alwan

Der bliver tænkt fransk hos Motorcompagniet, som har fået et nyt bilmærke ind på udstillingsgulvet. Desuden er en gammel kending ansat til at have hovedansvaret for Citroën-salget.

Annonce

Odder: Der blev fristet med baguettes og fransk rødvin, da Motorcompagniet i den forgangne weekend havde premiere på et helt nyt bilmærke. Normalt byder bilhuset på Rude Havvej på Opel-biler, men fremover kan man også købe biler af mærket Citroën.

- Nu er der flere varianter at vælge imellem, og så kan vi bedre holde kunderne i huset. Mange er tro mod deres eget bilmærke til at begynde med, når de kigger efter en ny bil. Men de kigger også andre steder hen, siger Søren Martinusen.

Han begyndte ved årsskiftet som bilsælger i huset, hvor han i forvejen arbejdede i 2010-2011. Dengang havde han ansvaret for at sælge mærket Chevrolet.

Siden har han blandt andet arbejdet i den grafiske branche og i Spektrum Odder. Men fra 1. januar har Søren Martinusens hverdag handlet om det nye bilmærke, og han har endda selv anskaffet sig en C4 Cactus.

Sidste år snakkede han en del med John Wallbridge, som er medejer af Motorcompagniet, om at købe en ny bil. Men det trak lidt ud.

- Han havde trukket det i langdrag, fordi han havde gang i en aftale med Citroën-forhandling. Og så ville han gerne have mig med, siger Søren Martinussen.

Motorcompagniet har fået franske biler ind i bilhuset. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

Opel blev købt op

I første omgang handler det om at få solgt nogle franske personbiler.

- Men vi vil også gerne have en erhvervsafdeling op at stå med kasse- og ladbiler fra Citroën, fortæller Søren Martinusen.

Siden han sidst arbejdede sammen med John Wallbridge, er der sket en del i bilbranchen. Sidste år solgte det amerikanske firma General Motors det tyske bilmærke Opel til den franske PSA-koncern, som står bag franske bilmærker som Peugeot og Citroën. Samtidig er Citroën og Opel kommet under samme importør i Danmark.

Tanken er, at Søren Martinusen bliver specialist i de franske biler, mens John Wallbridge koncentrerer sig om Opel.

- Men det skal være sådan, at vi kan gå i begge afdelinger. Der er flere fordele for bilhuset. Opel er holdt op med at sælge Opel Karl, men nu har vi den lille Citroën C1. Vi vil hele tiden have hele programmet af begge mærker, så kunderne kan se dem, siger den nye medarbejder.

John Wallbridge og Søren Martinusen (t.h.) glæder sig over, at der bliver mere for kunderne at kigge på. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

Nærmest født i Opel

For John Wallbridge er det lidt mærkeligt, at han nu har fået et visitkort, hvor der står et fransk bilmærke på.

- Jeg er jo nærmest født i en Opel. Men jeg har det fint. Kunderne skal have den bil, der er rigtig for dem, og de skal være glade for den. Det vigtigste er, at bilen passer til kunden. Med to bilmærker bliver vores platform større, siger John Wallbridge.

Han ejer Motorcompagniet sammen med Peter Amstrup og Lasse Jensen, og de ser frem til at få flere kunder.

- Når man har forhandling og et værksted, så har man som regel et givet antal kunder. Nu begynder vi, og vi har et lønligt håb om at få flere, siger Peter Amstrup.

- Når man har et værksted, skal du have et fundament. Der kører allerede omkring 1000 Citroëner rundt i vores område: Hundslund, Odder, Malling og Solbjerg, og vi kan måske også tiltrække nogle af dem, tilføjer John Wallbridge.

Naturligvis har Søren Martinusen også selv anskaffet sig en Citroën. Foto: Søren E. Alwan
Annonce

Skarpe priser

Han glæder sig til at få et mærke ind i huset, som er skarp på priserne. Men priserne har også en bagside.

- Jeg er duperet over priserne med det udstyr, der følger med. Men det betyder, at avancen bliver meget lav. Den er også mindre, end kunderne tror, for at nybilpriserne kan blive holdt så lave, siger han.

Det betyder, at der ikke er ret meget at give af, hvis kunderne vil prutte om prisen. Til gengæld kan bilhuset tjene lidt på at lave serviceaftaler med fast månedlig pris og på bilfinansiering.

- Vi kan mærke, at kunderne gerne vil have en fast månedlig udgift i stedet for at få en større regning af og til, siger John Wallbridge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Skiftedag: Friskole søger ny leder

Odder Avis

Separering i Gylling skal ses efter

Odder Avis

Teaterfornøjelser på vej

Annonce