Annonce
Odder Avis

Julebag i hele december: Søsterbageren er tilbage i Odder

Lisa Nielsen i vognen hvorfra hun i hele december sælger julebag. Foto: Carina Mayner
Lisa Nielsen sælger i hele december julebag fra en netop indkøbt foodtruck.
Annonce

Odder: Hun solgte bageriet i 2016, og hun arbejder næsten på fuld tid som psykolog. Alligevel kan stamkunder med hang til det søde i den næste måneds tid købe masser af julekager hos den tidligere Søsterbager i Odder Lisa Nielsen.

Lækkerierne kan erhverves fra den salgsvogn, som Lisa Nielsen og kæresten Tom Rasmussen har fået fat i, og som vil være at finde på p-pladsen tæt ved Jutlander Bank tirsdag, torsdag og lørdag. Herfra vil der blive solgt klejner, honninghjerter, brunkager og nogle af de andre kager, som Lise Nielsen gennem knap 25 år bagte og solgte fra bagerbutikken, der lå med front ud til Løvbjergs p-plads.

Lisa Nielsen holdt for år tilbage julebage-sammenkomster, hvor byens borgere kunne købe sig til en aften i hendes bageri. Så bagte man selv småkager under hendes kyndige vejledning. Nu kan man i stedet købe kagerne færdige. Foto: Carina Mayner

Det stoppede imidlertid i 2016, da bagermesteren i en alder af 50 år valgte at sælge sit bageri for at gå all-in på det psykologi-studie, som hun allerede havde været i gang med i nogle år. Belønningen kom ved årsskiftet 2019-2020, da hun endelig kunne kalde sig cand. psyk.

- Siden har jeg arbejdet for Dansk Dyreværn i Aarhus, hvor jeg blandt andet hjælper folk med at bearbejde sorgen over at have mistet et kæledyr. Traumer set fra kæledyrs vinkel har også min store interesse, fortæller Lisa Nielsen, der bor i Søby.

Annonce

Ingen julemarkeder

Men en gang bager altid bager.

På trods at de seneste års intensive studier har Lisa Nielsen aldrig helt skippet glæden ved at svinge kagerullen.

Klejnerne bliver solgt i store mængder fra vognen. Foto: Carina Mayner

På normale år kommer hendes evner gæster på julemarkeder i henholdsvis Fængslet, ved Vestermølle i Skanderborg og i Ridehuset i Aarhus til gode - og for at overholde alle sundhedsregler bager hun altid  i et godkendt bageri, som gamle svende fra odder-tiden låner hende. Faktisk var 180 kilo honningkagedej lagt allerede for en måneds tid siden, før hun med ærgrelse måtte erkende, at de traditionelle julemarkeder er aflyst.


Det er hyggeligt at være tilbage i Odder. Jeg møder så mange gamle kunder, som lige skal hen og hilse på.

Lisa Nielsen, tidligere Søsterbager i Odder


- Så var det, at Tom og jeg blev enige om at anskaffe os en vogn og sælge julekager i henholdsvis Skanderborg og Odder. Det gør vi så på udvalgte dage helt frem til jul, fortæller Lisa Nielsen, der er helt bevæget over de mange kommentarer, hun får fra gamle odder-kunder. Det være sig både på Facebook, og når hun ind imellem selv står i salgsvognen.

Dejen til honninghjerterne blev lagt for et stykke tid siden. Så bliver de nemlig bedre. Foto: Carina Mayner

- Det er så hyggeligt, og jeg kan godt love, at jeg skal have bagt en masse af de berlinere, som folk efterspørger. Men de bliver nu hurtigt udsolgt, siger den glade bager.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

100 års fødselar

Odder Avis

Testbil bliver i Odder

Odder Avis

Øv: Økohave er også lukket

Annonce