Annonce
Odder Avis

Sabbatår gik i vasken: Nu har de startet deres eget firma

De to venner mødes på Odder Bibliotek, man tager også gerne undervisningen online. Her er det Peter Henneke tættest på kameraet og Magnus Risbjerg Møller længst væk. Foto: Morten Pape
I skyggen af corona-epidemien har to gymnasiedimittender fra Odder været nødt til at droppe rejser til fordel for arbejde og lektier.

Odder: I sommeren 2020 dimitterede en masse unge og håbefulde mennesker fra gymnasier landet over. To af dem har nu, ikke engang et halvt år efter deres afsluttende eksamen, startet deres eget firma.

Odder Lektiehjælp kaldes firmaet, og de unge bag det er de to 20-årige Magnus Risbjerg Møller og Peter Henneke.


Annonce

At jeg ikke skulle til Japan var enormt hårdt at sluge, og jeg kan da også mærke, at det nogle dage er lidt demotiverende at gå på arbejde uden at vide, hvad pengene skal gå til. Men nu ser jeg fremad, og jeg satser på, at alt er mere normalt i 2021

Magnus Risbjerg Møller, indehaver af Odder Lektiehjælp


De har sammen startet virksomheden, som skal hjælpe folkeskole - og gymnasieelever med at klare deres lektier, og selvom de kun har været i gang i ni dage, har de allerede fået deres første kunde.

- Vi er rigtig glade for at være i gang. Vi elsker begge to at undervise og lære fra os, så det har været helt naturligt for os at starte et firma som det her, siger Peter Henneke.

Drengene oplever, at især matematik driller eleverne og deres forældre. Deres erfaring viser, at det især er gymnasiematematikken, der kan drille forældrene, da det er langt fra den type matematik, man bruger i hverdagen.

Drømmerejse blev aflyst

Som så mange andre unge havde Magnus og Peter også planer om at rejse verden tynd, nu hvor de havde tiden. Sådan skulle det desværre ikke gå. Faktisk skulle Magnus have været til Japan som skiinstruktør i den kommende vintersæson. De planer er nu skiftet ud med eget firma og arbejdstimer i Løvbjerg.

- At jeg ikke skulle til Japan var enormt hårdt at sluge, og jeg kan da også mærke, at det nogle dage er lidt demotiverende at gå på arbejde uden at vide, hvad pengene skal gå til. Men nu ser jeg fremad, og jeg satser på, at alt er mere normalt i 2021, siger Magnus Risbjerg Møller.

Den aflyste tur til Japan har givet mere tid til firmaet, og håbet er, at man gennem plakater og besøg på gymnasier kan få bredt budskabetomkring Odder Lektiehjælp ud.

Firmaet promoveres gennem Facebook, plakater og ved besøg på gymnasier. Foto: Morten Pape

Skal de to drenge hjælpe med lektierne, er prisen 249 kroner i timen inkl. moms, og de to drenge underviser kun i fag, de selv har fået karakteren 10 eller 12 i. Undervisningen kan foregå online eller ansigt til ansigt.

Ønsker man mere information, kan det findes på Odder Lektiehjælps facebookside.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Papir og natur i Kunstværket

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Seks borgere sagde ja til Danmark

Odder Avis

Aflyser også: Nul byfest i Gylling

Odder Avis

Spøgelsesmanden fra rådhuset er fundet

Odder Avis

Slut med at køre til døren

Odder Avis

Togbilletter lavet til kunst

Odder Avis

Rødvinsklub?

Annonce