Annonce
Odder Avis

Se kortet: Kan man komme til og fra nybyggerkvarter med offentlig transport?

Ejer man ikke en bil eller en cykel, kan det være besværligt at komme til og fra nybyggerkvarteret Bendixminde.

Odder: Odder vokser. Borger nummer 23.000 er netop blevet registreret i kommunen.

Et af de steder, der trækker nye borgere til er Bendixminde i det nordvestlige Odder.

Her skyder familieboliger op i en fart, så lokalplanlæggerne har svært ved at følge med, samtidig med at lokalplaner for bofællesskaber og daginstitutioner har været igennem høringer og er på vej til at bliver realiseret.

Annonce
De gule skilte ved stoppestederne findes på nuværende tidspunkt ikke i Bendixminde. Men det kan komme på sigt. Her er det på Stampmøllevej. Foto: Nicolai Andersen

Men hvad nu, hvor man har brug for at benytte sig af offentlig transport vil en læser vide. Hvordan står det egentlig til med den kollektive trafik?

Avisen har undersøgt mulighederne for at tage bus som indbygger i Bendixminde.

Kun til hverdag

Skal man som indbygger i Bendixminde ind til Odder Station med bus er der to busser at vælge mellem. Bus 1002 og bus 4. Bus 1002 er en skolebus. Det betyder, at den kun kører om morgenen og eftermiddagen, og at man derfor ikke skal regne med den udenfor skolernes åbningstider, og altså heller ikke i weekender og skoleferier.

Det har vi gjort

Vi har undersøgt forskellige busruter i Odder Kommune, og sammenlignet afstanden man skal gå fra bustoppested til Bendixminde. De forskellige busstoppesteder kan ses i kortet øverst i artiklen. Hvis man trykker på punkterne i kortet kan se information om afstand, og hvilke busser der går fra det givne sted. 

Afstanden fra busstoppestederne er vurderet ved brug Google Maps og ud fra, hvor lang afstanden er hvis man går.

Bus nummer 4 er en bybus, som ligeledes kører morgen og eftermiddag i hverdagene. Den kører forbi letbanestationerne og Odder Vest. Men altså ikke ind i Bendixminde.

Står man af bybussen ved Vesterhåb, er der cirka 10 minutters gåtur via Børnenes Bro til Bendixminde.

Børnenes Bro gør det ikke kun sikkert og let for områdets børn at komme i skole, det er også den korteste vej til Bendixminde, hvis har brug for offentlig transport. Arkivfoto

Kommer man fra Aarhus og skal til Bendixminde, kan man udover letbanen også tage bus nummer 100, som stopper lige ude foran Vestskolen afdeling Vestmarken.

Herfra er der en gåtur på et kvarters tid gennem Vesterhåb over Børnenes Bro til Bendixminde.

Bus 100 kører fra tidlig morgen til sen aften mandag til fredag, men ikke i weekender og helligdage.

Annonce

Måske bybus til Bendixminde

Ingen busser kører altså på nuværende tidspunkt ind i Bendixminde. Ingeniør hos Teknik og Miljø i Odder Kommune, Gitte Rasmussen, afventer indtil videre effekten af den nyligt etablerede bus nummer 4. Men hun er ikke afvisende overfor, at en bybus til Bendixminde kan blive nødvendig.

- Der er lige nu ikke nogle planer om en bybus til Bendixminde, men vi vil ikke udelukke, at der måske kan være god mening i det i fremtiden. Kommunen startede sidste år ruten for bus 4 op. Den kører morgen og eftermiddag mellem Odder Vest og letbanestationerne, men lige nu ikke oppe i Bendixminde. Vi har grundet corona ikke kunne lave en retvisende evaluering af den nye bybusrute. Dette regner vi dog med at gøre, når vi nærmer mere normale tider, siger Gitte Rasmussen.

Kortet med de nærmeste busstoppesteder, og afstanden fra bustoppested til Bendixminde kan ses nedenunder. Stoppestederne er markeret med rød.

Nedenunder har avisens journalist været ude at gå turen fra Grobshulevej til Bendixminde. Se ruten i videoen nedenunder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

En uge med fokus på demens

Odder Avis

Seks borgere sagde ja til Danmark

Odder Avis

Aflyser også: Nul byfest i Gylling

Odder Avis

Slut med at køre til døren

Odder Avis

Spøgelsesmanden fra rådhuset er fundet

Odder Avis

Togbilletter lavet til kunst

Odder Avis

Rødvinsklub?

Odder Avis

Biffen genåbner med Oscar-vindere

Annonce