Annonce
Odder Avis

Se listen: Her er de 10 største foreninger i Odder Kommune

Odder Svømmeklub er kommunens absolut største forening. Arkivfoto: Annelene Petersen/Jysk Fynske Medier/Ritzau Scanpix

Odder: Odder Kommune rummer foreninger af forskellig art. Helt præcis er der ifølge det Centrale Foreningsregister(CFR) 59 foreninger i kommunen med i alt 11.690 medlemmer. Denne liste giver svar på hvilke foreninger, der ifølge CFR-registret i 2019 havde de fleste medlemmer. På listen vil man opleve store udsving hos nogle foreninger og at de fem største foreninger i kommunen er gået i udbrud.

Se listen herunder:

1 Odder Svømmeklub

Odder Svømmeklub er den klare nummer 1 på listen med hele 2246 medlemmer. Det er mere end det dobbelte af nummer 2 på listen og er en klar forbedring sammenlignet med tidligere år. I 2012 havde klubben 1738 medlemmer, men man har på trods af de mange medlemmer formået at tiltrække endnu flere. Sammenligner man medlemstallet med eksempelvis AGF i Aarhus, har man der 5096 medlemmer fordelt på fodbold, håndbold, atletik, tennis og mange andre sportsgrene.

2 Hou og Omegns Idrætsforening

Som den suverænt største forening udenfor Odder har Hou og Omegns Idrætsforening med hele 1010 medlemmer sikret sig en flot andenplads på listen. Med en fremgang på 321 medlemmer siden 2012 er der stor fremgang at spore i Hou.

3 Odder Golfklub

Her på avisen skrev vi for en uges tid siden, at medlemmerne strømmede til Odder Golfklub under coronakrisen. I så fald tyder det på, at golfklubben er på vej tilbage til fordums styrke fra 2012, hvor man havde 1154 medlemmer. I dag har man nemlig 1004 medlemmer, så hvem ved, om tallene for 2020 er endnu højere.

4 Odder Igf Fodbold

Fodboldklubben i Odder har de seneste år ligget stabilt omkring de 1000 medlemmer. I 2012 var medlemstallet på 1062, mens det i 2019 var lidt lavere. Her var tallet nemlig 935. Og det er nok til at sikre sig en fjerdeplads på listen.

5 Gymnastik Odder

Gymnastik Odder er ligesom Odder Igf Fodbold en af de mest stabile, når det kommer til antallet af medlemmer. Med 799 medlemmer i 2019 er de dog i modsætning til fodboldklubben steget med flotte 150 medlemmer siden 2012.

6 Odder Håndbold

På sjettepladsen finder vi Odder Håndbold. Med 345 medlemmer er der et stort spring fra de første fem på listen og ned til alle de andre. Medlemstallet for Odder Håndbold har desværre ikke været inde i en positiv udvikling, når det komme til antallet af medlemmer. Således har man mistet 157 medlemmer siden 2012, hvor medlemstallet var 502.

7 HOIF

I 2012 havde Hou og Omegns Idrætsforening(HOIF) Fitness beskedne 118 medlemmer. I dag har man mere end fordoblet det antal og er nu helt oppe på 329 medlemmer. Fitness er populært i Hou.

8 ØFUG

ØFUG har haft nogle meget svingende medlemstal gennem årene. I 2012 havde man 296 medlemmer. I 2018 var tallet 474, men allerede et år efter i 2019 var tallet nede på 293.

9 Hundslund Idrætsforening

En af de foreninger som har mistet flest medlemmer i Odder Kommune er Hundslund Idrætsforening. I 2012 havde foreningen hele 502 medlemmer. I 2019 var det tal næsten halveret, og med 293 medlemmer rammer de listens niendeplads.

10 Odder Atletik og Motion

Den sidste forening på listen er Odder Atletik og Motion. En forening som fra 2012 til 2019 også har oplevet store udsving i medlemstallene. Med 314 medlemmer i 2012, 161 i 2018 og i 2019, 272 medlemmer har atletik været noget borgerne i Odder har nydt med jævne mellemrum.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Overklasse, arbejderklasse og arbejdsløse er der nok af i Odder Sogn: Så bliver det ikke mere gennemsnitligt

Annonce
Annonce
Odder Avis

Hæder til markant erhvervsmand: Byens første el-konge fik borgerne til at se lyset og har fået vej i industrikvarter opkaldt efter sig

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Kroens kælder kan rumme alt: Under krigen blev her skjult nedskudte krigsflyvere, nu ligger fine vine og venter på at blive smagt

Odder Avis

Veteranfolket på tur med de ældre

Odder Avis

Tunøfærgen sejler ikke onsdag, men der er livline til de, der ikke kan undvære øen en dag

Odder Avis

Massakre på naturen: Hvad skete der lige med de vilde blomster, der gjorde mig glad på mine gåture?

Sport

Herredouble skaffer den første danske badmintonsejr ved OL

Odder Avis

Familien Padkær hyrer Ghita Nørby og Mikkel Beha til at besøge deres have: - Vi vil gerne være med til at brede kulturen ud

Odder Avis

Bistrobeats byder på Kronborg på værftet

Odder Avis

Frivillig - for hvem?

Odder Avis

Skuespiller flyttede hjemmefra, før han fyldte 17 år: Det er ikke fordi, jeg forbander min hjemby

Odder Avis

Av min arm: En brækket albue har været med til at give flere oplysninger om foto fra en sygehusindvielse i 1950'erne

Odder Avis

Vi runder Rathlousdal – en gåtur til herregården med fortællinger

Odder Avis

Eigil er klar til at stå tidligt op mange gange under OL: Vil heppe foran fjernsynet, når sønnen spiller badminton

Odder Avis

Bilist overså knallert i rundkørsel

Odder Avis

Mød Snøvsen: Bison-baby blev afvist af sin mor - det giver fast arbejde til hel familie

Odder Avis

Forretningsmodeller gør dig skarpere

Odder Avis

Naboer til det gamle badehotel: Nu skal kommunen altså opføre sig ordentligt i stedet for at hjælpe ejerne med at sælge dyrt

Brædstrup Avis

Tag på skattejagt i Horsens, Odder, Tunø og Juelsminde: Sommerpræmierog vind stor sommerpræmie

Odder Avis

Mon der kommer flere? De første vikinger har erobret Tunø

Odder Avis

Lokalplanerne tager ikke henyn til de enorme mængder af overskudsjord, der opstår, når der bygges

Odder Avis

Der er behov for en klar og tydelig handicappolitik i Odder Kommune

Odder Avis

Lappeløsninger? Nej, her er vi næsten designere

Annonce