Annonce
Odder Avis

Shopping: Køb Odder vil have midtbyen til at fungere

Der skal gøres en særlig indsats for midtbyen, mener Køb Odder. Arkivfoto
KL. anbefaler at prioritere en indsats for at genstarte handelslivet. En af vejene kan være at ansætte en citymanager.

Odder: De fleste butikker i midtbyen er lukkede på grund af coronarestriktioner, og de har brug for at blive kickstartet. Og Køb Odder vil have andre til at hjælpe med at skabe en midtby, hvor handelslivet trives.

- Hvis vi skal have midtbyen til at fungere, så kan vi ikke klare det selv. Derfor har vi i Køb Odder rakt hånden ud. Der skal en stærkere indsats til, siger Lars Juel, der er formand for byens handelsstandsforening.


Annonce

Nu skal der noget handling på.

Lars Juel, formand for Køb Odder


Han har blandt andet lagt en føler ud til Udviklingodder, turistsamarbejdet Kystlandet samt kommunen.

- Der er en masse gode kompetencer i de instanser. Spørgsmålet er, hvordan vi i fællesskab kan løfte byen. Arbejdet med det skal hæves lidt op og måske sættes sammen med branding af byen, siger Køb Odder-formanden.

Tænker på city manager

I forvejen har Odder Kommune sat gang i at udvikle midtbyen, der er en folkepark på vej ved Rådhuset, og på Torvet bliver forskellige aktiviteter prøvet af.

City manager

Kommunernes Landsforening udsendte sidste år i august en folder med forslag til, hvordan de danske handelsbyer kan genstartes efter corona.

En af anbefalingerne er, at kommunerne kan sætte ressourcer af til en city manager eller lignende for at implementere en strategi.

Handelsstandsforening får ikke kommunal støtte, og Køb Odders deltidsansatte koordinator er for nylig stoppet. Desuden er forretningerne pressede økonomisk på grund af coronarestriktioner, så butikkerne har brug for at arbejde sammen med andre.

- Vi er en frivillig organisation, mens der er en mere professionel organisation i Udviklingodder. Vi tænker, at Udviklingodder kunne bruge nogle kompetencer i den her retning. På den samme måde, som erhvervslivet har en Karsten Geertsen (udviklingschef i Udviklingodder, red.), så kunne midtbyen også bruge en eller anden. Er der noget, vi mangler, så er det en, der virkelig har øjne for midtbyen. En citymanager eller noget andet, siger Lars Juel.

Annonce

Fint med en føler

Udviklingodder er kommunens erhvervsråd, som har 280 medlemmer, hvoraf omkring 30 er butikker, og udviklingschef Karsten Geertsen har det fint med, at Køb Odder har sendt en føler ud.

- Vi har en fælles interesse i at udvikle midtbyen, men det er ikke sådan, at vi har ekstra ressourcer i Udviklingodder. Og vi er jo ikke dem, der kan lave aktiviteter på Torvet. Men vi har et sekretariat, der kan nogle ting, og vi kan godt snakke med Køb Odder om at udvikle  handelsbyen. Det er der, vi er lige nu, siger Karsten Geertsen.

Butikkernes formand håber, at der kommer til at ske noget.

- Det er os, der har råbt vagt i gevær. Der skal ske noget nu. Det her er jo ikke en ny snak, vi har i Odder, og vi har snakket om alt muligt, nu skal der noget handling på. Der sker noget, men der skal endnu mere til. Og jeg tror faktisk, der kommer til at ske noget. Det tager selvfølgelig noget tid, så jeg håber, vi har et setup i starten af 2022. Det er et større apparat, der skal rystes rundt, og det sker ikke bare lige ved at knipse med fingrene, siger Lars Juel.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Papir og natur i Kunstværket

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Seks borgere sagde ja til Danmark

Odder Avis

Aflyser også: Nul byfest i Gylling

Odder Avis

Spøgelsesmanden fra rådhuset er fundet

Odder Avis

Slut med at køre til døren

Odder Avis

Togbilletter lavet til kunst

Odder Avis

Rødvinsklub?

Annonce