Annonce
Odder Avis

Sidste skoledag: Viceskoleleder siger farvel til sin gamle skole og goddag til den nye

Dorte Halberg Jakobsen er ansat som leder af Rathlouskolen. Privatfoto
Viceskoleleder på en af de store kommunale byskoler har fået nyt job. Hun glæder sig til at stå i spidsen for en mindre privatskole.
Annonce

Odder: Rathlouskolen har fundet en afløser for Jes Wedel Lorenzen, der stopper efter otte år som leder af skolen. Efter sommerferien indtager Dorte Halberg Jakobsen posten.

Hun har arbejdet på Parkvejens Skole i 15 år, men hun er ikke bange for at skifte fra en kommunal skole til en privat. Parkvejens Skole har flere end 700 elever, mens Rathlouskolen er noget mindre.

- Heldigvis har skolen været grundig i ansættelsesprocessen, så jeg har nået at gøre op med mig selv, om jeg var klar til at skifte. Det er en anden form for skole med et tættere samarbejde med bestyrelsen. Det er en virksomhed på en anden måde end en kommunal skole, og jeg vil gerne prøve at være skoleleder i en mindre enhed, siger Dorte Halberg Jakobsen.

Som lærer begyndte hun med fagene dansk, engelsk, idræt og biologi, men børnene på Rathlouskolen skal ikke forvente at se hende i klasseværelserne. Hun vil koncentrere sig om at lede skolen.

Dorte Halberg Jakobsen

40 år, bor i Odder, gift og har fire drenge tilsammen med sin mand.

Uddannet lærer fra Aarhus Dag- og Aftenseminarium og ansat på Parkvejens Skole siden 2005, først som lærer og senest som viceskoleleder og pædagogisk leder af udskoling og læringscenter.

Mens hun var lærer, tog hun pædagogisk diplomeksamen og vandt en pris for sin diplomafhandling "Engelskfaget i vidensamfundet." Hun har stået for skoleudviklingsprojekter og arbejdet med at implementere iPads i undervisningen.

Hun løber en del og træner lidt fitness med sin mand, og med fire drenge, der spiller fodbold, kører hun også til kampe, vasker tøj og står på sidelinjen.

Annonce

Tæt på undervisningen

- På en lille skole er man som leder stadig tæt på pædagogik og undervisningen. Jeg kan se de fordele, der er i et tættere samarbejde i forhold til at udvikle en god skole, og som leder har jeg mere mod på at gøre det i en mindre enhed i stedet for på en stor skole som Parkvejens. Det er en noget mere kompleks organisation, og der er noget mere politik i det, konstaterer hun.

Det er ved at gå op for Dorte Halberg Jakobsen, at hun snart selv har sidste skoledag.

- Jeg glæder mig til at se, hvordan de gør tingene på Rathlouskolen. Jeg har mødt bestyrelsen, og man mærker hurtigt, at der er et ejerskab, de er med i, siger den nye skoleleder.

Som en privat skole er det vigtigt at have styr på økonomien.

- Det er en virksomhed på en anden måde. Der er hele tiden et udviklingsarbejde. Hvordan bliver vi ved med at være en attraktiv skole og arbejdsplads? Det er et lille samfund, hvor de gode historier har en afgørende effekt, siger Dorte Halberg Jakobsen, der er klar til at skrive med på skolens fremtid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Energikoncern delte penge ud

Odder Avis

Skiftedag: Friskole søger ny leder

Annonce