Annonce
Odder Avis

Sigurd er da også for voksne

Danmarkshistorien fortalt for børn var et festligt og musikalsk tilløbsstykke lørdag eftermiddag i Spektrum. Og selvom det var Sigurd Barret, der var på plakaten, så var han bestemt ikke alene. Foto: Anya Wissendorff
Det hedengangne diskotek Edelweiss var med i danmarkshistorien, da Sigurd Barrett guidede store og små gennem de vigtigste begivenheder siden neandertalerne.
Annonce

Odder: Det er ikke, som teaterforestillinger er flest, at være tilskuer til Sigurd Barretts fortolkning af danmarkshistorien.

For der går ikke mange minutter, før publikum første gang opfordres til at svare på hans spørgsmål. Og som det som regel er med børn i fem-otte-års alderen, så er nogle for generte til at byde ind, mens andre stolte råber svaret om neandertalere, istider og vikinger tilbage mod scenen.

Der er også mange bud på, hvilke eventyr H.C. Andersen har skrevet, selvom det ikke altid er lige nemt at skelne mellem den mest berømte danskers eventyr og så dem, brødrene Grimm har skrevet.

Uanset rigtige eller forkerte bud, så var Sigurd Barretts gennemgang af danmarkshistorien et tilløbsstykke for Odder Teater, der havde familieforestillingen på programmet lørdag eftermiddag.

Selvfølgelig mest for børn, der velvilligt klappede og sang med, når det tre mand store band og fire unge dansepiger gav den gas på scenen.

Årstal og begivenheder blev fortalt med præcision, men der blev også opfundet lidt undervejs - bare sådan for morskabs skyld.

Ikke mindst munkene, der fik delt ordet "skærsild" forkert og kom til at tænke på "spegesild, karrysild og røde sild" og mange andre fjollede ordforviklinger satte sig i erindringen hos journalistens syv-årige følgesvend.

Ikke mindst munkene, der fik delt ordet "skærsild" forkert og kom til at tænke på "spegesild, karrysild og røde sild" og mange andre fjollede ordforviklinger satte sig i erindringen hos journalistens syv-årige følgesvend.

Fra reportagen

Annonce

Kongen af Edelweiss

Historien blev fortalt gennem pigen Signe, der tog en tur med sin fraværende fars tidsmaskine. Næppe svært at gætte, at de fandt hinanden igen i nutiden, men vejen dertil tog to timer.

Skal man finde et enkelt lille punkt at kritisere, så var to gange en time meget længe for målgruppen at holde koncentrationen.

Og det var nok også de færreste af børnene, der forstod, hvorfor alle de voksne grinede, da orkestrets guitarist Eskild Dohn forklarede kong Christian IV's fravær med, at han sad fast i baren på Edelweiss.

Derimod var de voksne helt med, og det er næppe kun avisens udsendte, der fik genopfrisket lidt historieundervisning, der gik længere tilbage end Edelweiss.

Moralen i Sigurds fortolkning af danmarkshistorien var gennemgående: Vi skal være gode ved hinanden alle sammen.

I pausen stimlede folk sammen om Sigurd Barrettog hans bod, hvor der både kunne købes cd'er, bøger og selvfølgelig også bamsen Bjørnen Bjørn, som tilsyneladende ikke er blevet slået ud af streamingtjenester endnu. Foto: Anya Wissendorff
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder Avis

Etnisk kunst i Kunstværket

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Det siger partierne om budgetaftalen

Odder Avis

Flere borde til banko

Odder Avis

Motorcyklist stak af fra politiet

Annonce