Annonce
Odder Avis

Skak i SFO'en: Min dronning er den bedste

Den otte-årige Case Borup har udvalgt sit næste træk. Foto: Morten Pape
Dansk skoleskak har gennem et samarbejde med Odder Kommune bragt skak ud til kommunens folkeskoleelever. Mandag var det Skovbakkeskolens tur.
Annonce

Odder: Skolernes efterårsferie er skudt i gang landet over, og Odder er ikke en undtagelse. Her var Dansk Skoleskak mandag forbi Skovbakkeskolens SFO.


Det har været en underlig og for nogle rigtig hård periode at være folkeskoleelev i. Derfor håber vi, at skoleskak kan være med til at få smil og fællesskab tilbage til børnenes hverdag. Vi håber at et arrangement som dette kan styrke børnenes ve og vel.

Mikkel Nørgaard, Læringschef, Dansk Skoleskak


Mikkel Nørgaard fra Dansk Skoleskak deltog selv i festlighederne. Foto: Morten Pape

Besøget er sat i stand gennem Odder Kommune, og læringschefen i Dansk Skoleskak, Mikkel Nørgaard er rigtig glad for at kunne hjælpe børn i Odder.

- Skak er selvfølgelig et sjovt spil, som de fleste kender og har set før. Men for børn med masser af krudt i bagdelen kan det udover at være sjovt også være en måde at komme til at lære noget, siger læringschef ved Dansk Skoleskak, Mikkel Nørgaard.

Annonce

For børn i alle aldre

Man kan også bare spille, fordi det er sjovt. Det kan den otte-årige Case Borup skrive under på.

- Jeg har prøvet det før i SFO'en, så jeg kan godt alle reglerne. Skak er svært, fordi man skal tænke meget, men det er stadigvæk sjovt, siger Case Borup, som i den korte skakpause er blevet sendt ud på en gåtur rundt om den flotte nye skole.

Efter en lang periode uden skole er det ifølge Mikkel Nørgaard vigtigt at der bliver skabt nogle gode fællesskaber igen.

Undervejs var der også tid til en mere utraditionel form for skak. Nemlig en skakstafet. Foto: Morten Pape

- Coronanedlukningen har været en underlig og for nogle rigtig hård periode at være folkeskoleelev i. Derfor håber vi, at skoleskak kan være med til at få smil og fællesskab tilbage til børnenes hverdag. Vi håber at et arrangement, som dette kan styrke børnenes ve og vel, siger Mikkel Nørgaard.

Tilbage hos Case og skakbrikkerne er der ved at blive gjort klar til næste runde skak. Efter de to runders gang rundt om skolen er han mere end klar til en ny omgang, hvor han håber at slå de andre hjem med én bestemt brik.

- Min dronning er virkelig god. Den kan rykke over det hele næsten. Den er meget bedre end bønderne, siger han.

Konceptet kommer forbi Vestermarkskolen onsdag, hvor der igen vil være skak for fuld musik.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Alt udsolgt i Bendixminde

Odder Avis

Online: Frivillige fester

Odder Avis

Spirituskørsel: Kvinde sigtet

Odder Avis

We Walk går igen

Odder Avis

Ud og gå: Vil uddanne gå-værter

Odder Avis

Mal mel på museet

Odder Avis

Trio besøger Malling Kirke

Annonce