Annonce
Odder Avis

Skifter navn: Odder Byråd skal være alles

Odder Byråds 19 medlemmer bliver fra 1. januar kommunalbestyrelsesmedlemmer. Foto: Søren E. Alwan 2019
Politikere siger ja til Enhedslistens forslag om at omdøbe rådet til kommunalbestyrelse. Formålet er at vise oplandet, at de arbejder for alle borgere.

Odder: Enhedslisten havde på mandagens byrådsmøde stillet et forslag om at ændre betegnelsen byråd til kommunalbestyrelse. Årsagen til forslaget var ifølge Enhedslistens Leif Gjørtz Christensen simpel:

- Vi vil gerne signalere, at vi er hele kommunens bestyrelse og ikke kun byens råd. Vi synes, det er vigtigt, at vi sender de rigtige signaler. Så det er altså ikke en kritik af byrådets arbejde omkring oplandet. Mit indtryk er, at vi forsøger at løfte kommunen som helhed og ikke kun Odder, sagde Leif Gjørtz Christensen.

Den eneste modstand mod forslaget var De Radikales Kresten Bjerre, som sagtens kunne have fundet andre ting at bruge tiden på.

Annonce


Vi vil gerne signalere, at vi er hele kommunens bestyrelse og ikke kun byens råd.

Enhedslistens Leif Gjørtz Christensen


- Jeg har spurgt folk i mit opland, og både de og jeg har ikke hørt om nogen i oplandet, som er optaget af, hvad byrådet hedder. Så jeg synes egentlig, vi har vigtigere ting at tage os til. Men jeg følger gerne med strømmen, sagde han.

Udover Kresten Bjerres betragtninger var der bred opbakning til Enhedslistens forslag. Ændringen af byrådets navn sker fra 1. januar 2022, hvor der i forbindelse med et nyt byråd alligevel skal laves en række ændringer. Navneskiftet kommer til at ske både formelt og i daglig tale, og det har ingen betydning for den øvrige arbejdsgang på Rådhuset, som fortsætter som normalt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Papir og natur i Kunstværket

Odder Avis

En uge med fokus på demens

Odder Avis

Seks borgere sagde ja til Danmark

Odder Avis

Spøgelsesmanden fra rådhuset er fundet

Annonce