Annonce
Odder Avis

Skolereform og ordet inklusion har ikke ført meget godt med sig

Katja Ivesøe mener, at hendes 30 års erfaring i Odder Kommunes skolevæsen kan være til gavn for fremtidens planlægning. Pressefoto
Katja Ivesøe, der stiller op for Radikale, vil arbejde hårdt for, at der oprettes en decideret specialskole for børn med særlige behov.

Odder: Der skal ikke mange minutter til, før man kan konstatere, at Katja Ivesøe har meget på hjerte. Det indrømmer hun.

- Men hvorfor skulle jeg holde mund, når jeg nu ved noget om sagerne? Især når det gælder skolestrukturen. Den skal ifølge min bedste overbevisning laves om, og det kan ikke gå for langsomt, siger byrådskandidaten for Radikale i Odder.

Netop de foregående års skolepolitik er en væsentlig årsag til, at den 57-årige lærer går ind i politik. Set med hendes briller har strukturen nemlig på mange måder spillet fallit - men stadig ikke mere, end at der kan rettes op på fejltagelserne.

Annonce

Blå Bog Katja Ivesøe

Er 57 år og boede, indtil hun var 14-15 år i Ballerup. Da flyttede hun og familien til Odder, hvor hendes far Kurt Iversen blev skoledirektør.

Læste til sygeplejerske i halvandet år, inden hun kom på Århus Seminarium, hvorfra hun dimitterede i 1991.

Arbejdede fra 1992-2016 på Skovbakkeskolen, hvor hun sammen med et lærerteam havde ansvaret for skolens specialklasser.

Blev i 2016 ansat som lærer for de flygtningebørn, som blev placeret på Hundslund Skole.

Arbejder nu som lærer i specialklasserne på Vestermarkskolen.

Bor i Gylling og er mor til tre piger på 31 år, 28 år og 12 år.

- Jeg har været lærer i Odder Kommune i 30 år og skal tage mig i agt for ikke at ende som hende, der kun siger, at alt var bedre i gamle dage. Det var alt ikke. Men det er en kendsgerning, at vi tog bedre hånd om børn med særlige behov, og at mange lærere følte meget mere arbejdsglæde end i dag, siger hun.

Lav en specialskole

Byrådskandidaten klandrer dog ikke kun lokalpolitikerne for, at børn med særlige behov i dag ikke får den målrettede undervisning, de har behov for.

Det begyndte at gå galt helt tilbage i 2007, da amterne blev nedlagt og dermed også mange af de specialskoler, som man tidligere henviste Odder-børn til.

- Siden kom så skolereformen med påbud om inklusion, hvilket på mange måder er godt. Men faktum er, at der i dag findes en restgruppe af børn, der ikke kan inkluderes, og som lige nu bliver tabt på gulvet. Står det til mig, skal de samles på en ny specialskole med den faglige kompetence, som det må kræve. Selvfølgelig bliver det svært i en så lille kommune som Odder. Men vi kan starte der og så være mere villige til at købe os til pladser på andre specialskoler i nabokommunerne, siger Katja Ivesøe, der selv arbejder med specialklasser. I dag på Vestskolens Afdeling Vestermarken - en af flere skoler, som har specialklasser.

Mød kandidaterne

Kommunalvalget nærmer sig, og dermed er kandidaterne ved gøre sig klar til valgkamp. Avisen har mødt en kandidat fra hvert parti, der stiller op til valget i Odder Kommune, til en snak om, hvorfor de stiller op, og hvad der er deres mærkesager.

- Nej, lad os samle de børn på en skole og give dem en hverdag med udgangspunkt i netop deres forudsætninger, siger læreren, hvis egen 12-årige datter med særlige behov faktisk går på den private grundskole Rathlouskolen.

Faktum er, at vi havde gladere børn og mere engagerede lærere, dengang Skovbakkeskolen var kendt for sine musicals og Gylling Skole for sin musik.

Katja Ivesøe

- Ja, du kan mene, at jeg som lærer og forhåbentlig snart politiker burde være villig til at sende mit eget barn ind i systemet. Jeg har dog valgt noget andet og helt ærligt nok af to grunde: Dels arbejder jeg selv som speciallærer og skal passe på interessekonflikter - og dels mener jeg, at tilbuddet på Rathlouskolen passer bedre til min datter, siger hun.

Annonce

Mere frihed

En anden mærkesag for Katja Ivesøe er, at hun vil give samtlige skoler i Odder Kommune "friheden" tilbage ved at droppe alt om fælles ledelse. Altså ordningen med, at oplandsskolerne i dag har en overordnet leder samt at to tidligere selvstændige skoler i Odder, nemlig Skovbakkeskolen og Vestermarksskolen i dag er blevet Vestskolen med fælles ledelse.

- Det virker ikke, og jeg tvivler på, om man har sparet penge på den nye struktur. Selvfølgelig vil jeg lytte til de andre politikere, men bliver jeg valgt ind, vil jeg arbejde på at få rullet skolestrukturen tilbage: Med en leder på hver skole og med ret til at profilere sig på forskellige ting. For faktum er, at vi havde gladere børn og mere engagerede lærere dengang Skovbakkeskolen var kendt for sine musicals og Gylling Skole for sin musik, siger byrådskandidaten.

Annonce
Odder Avis

Alex Pedersen åbner Tour de Himmelfart

Annonce
Odder Avis

Succes for U-17 rytter: Alma vandt hårdt grus-løb

Annonce
Odder Avis

Der er kommet en ny mand i spidsen for arbejdet med at gøre Kattegatforbindelsen til virkelighed

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Kære bilist, kør en anden vej. Nu kommer pullerterne op på Torvet

Odder Avis

Forældre, lærere og pædagoger skal lære børn og unge om de første digitale skridt

Odder Avis

EU-hæren vil også tabe krige, som den selv skaber: Soldater vil komme hjem i kister - det skal vi også stemme om den 1. juni

Odder Avis

Mød en omvandrende super-sosu: Katrine finder hele tiden nye opgaver

Odder Avis

Palæstina Film Festival handler om håb, kærlighed - og viljen til at overleve

Hedensted/Juelsminde Avis

Hedensted og Odder får hver otte millioner til lokal udvikling: Hør hvordan du kan bidrage til at fordele pengene

Odder Avis

Husker du Errol Garner?

Odder Avis

Kom til fyraftenskoncert med Grandivi

Odder Avis

Der er frivillige og så er der Vibeke Bjerregaard Iversen

Odder Avis

Bare rolig, Færgebyen er på vej: Men først skal der laves en særlig væg til at holde på kajen

Annonce