Annonce
Odder Avis

Slagterbutik solgt: Erfarne svende tager over fra mester

Albin Svensson (tv.) og Anders Kjær Sørensen overtager 1. januar nøglerne til Hou Mesterslagter, som ejes af Torben Enghøj, der her ses i midten. Foto: Morten Pape
Albin Svensson og Anders Kjær Sørensen har trods deres unge alder arbejdet i flere år i butikken Hou Mesterslagter, som de får nøglerne til 1. januar.
Annonce

Hou: Der gik ikke mange dage, fra slagtermester Torben Enghøj i juni kundgjorde, at han ville sælge sin butik, til han havde en aftale med et par købere, som ifølge ham er de bedste af slagsen.

De nye ejere er nemlig slagtermesterens egne to svende, Albin Svensson og Anders Kjær Sørensen, der begge har stået i lære hos Torben Enghøj, og som allerede arbejder hos ham. De er trods deres alder på kun 24 år bare ”så klar” til at springe ud i en tilværelse som mestre.

- Selvfølgelig kan man godt blive lidt nervøs for, om vi kan leve op til Torbens gode ry. På den anden side har vi haft rig lejlighed til at aflure ham, siger Albin Svensson med et smil på læben.

Annonce

Gik børnehave sammen

Både Albin Svensson og Anders Kjær Sørensen er opvokset i nabobyen Gosmer, og hvad angår Hou, har de begge tætte relationer til byen – og hinanden. Her gik de sammen i både børnehave og folkeskole, og her har de i snart en del år gået op ad hinanden i slagterbutikken. Faktisk fik Anders Kjær Sørensen en læreplads som slagter, da han for nogle år siden skulle køre kammeraten hjem efter en fugtig julefrokost hos Torben Enghøj. Da fik Torben Enghøj også et lift med i bilen, hvilket altså endte med en aftale.

De to nye ejere af slagterbutikken i Hou har kendt hinanden siden børnehaven. Foto: Morten Pape

- Jeg kunne ikke have fundet to bedre købere: De ved, hvad kunderne vil have, og de ved, hvad de går ind til, nemlig en tilværelse med al for meget at lave for en enkelt mester. Derfor glæder det mig så meget, at de nu bliver to om at dele ansvaret, siger Torben Enghøj, som fortsætter som mester indtil 1. januar. Hvad der sker derefter, ved han ikke med sikkerhed, men får de unge købere brug for hjælp, har han lovet at hjælpe til, så vidt det er muligt.


Vi kender allerede opskriften på både den gode leverpostej og Hou Salami, så vi er godt på vej. Men vi vil nok være meget modtagelige for gode råd fra Torben i de nærmeste måneder. For han er en dygtig slagter.

Anders Kjær Sørensen, svend hos Hou Mesterslagter og mester fra 1. januar 2021.


I første omgang har de to nye ejere kun købt butikken og altså ikke bygningerne, som forbliver i familien Enghøjs eje.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Vokalsangere fylder Bjerager Kirke

Annonce
Annonce
Odder Avis

KALENDEREN

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Gaderæs i industrikvarter

Odder Avis

Arkæolog fortæller om vikingetiden

Odder Avis

Skolernes underskud bliver mindre

Odder Avis

Bedre velfærd

Odder Avis

We walk: Gå med over børnenes bro

Odder Avis

Etnisk kunst i Kunstværket

Odder Avis

Det siger partierne om budgetaftalen

Annonce