Annonce
Odder Avis

Slut med onlineskole: Euforisk stemning i 3.a.

Der blev tumlet og grinet på første dag af skolegenåbningen Foto: Nicolai Andersen
8. februar var første skoledag for børn landet over, og comebacket til bøger og blyanter vakte mere glæde end man skulle tro.
Annonce

Odder: For første gang siden sidst i december kunne 0-4. klasserne se hinanden i øjnene. Og gensynsglæden var ikke til at tage fejl af.

Tag bare 3.a fra Veskolens afdeling Skovbakken i Odder som næsten ikke kunne sidde stille, inden de skulle ud og lave deres første skoleopgave i lidt over to måneder.

Man skulle næsten tro, at noget var galt. Børn der elsker skole, lektier og opgaver. Men ifølge pædagogisk leder ved Skovbakkeskolen, Tim Lange, er det ikke skolearbejdet, de har savnet.

- Børnene har selvfølgelig savnet opgaverne og lektierne. Men det de har savnet allermest er jo hinanden. At være sammen og lege sammen, siger Tim Lange.

Sådan lyder restriktionerne

Mandag kom 0. til 4. klasserne tilbage i skole med følgende retningslinjer:

Eleverne må ikke blandes på tværs af klasser i undervisningen og så vidt muligt heller ikke i frikvartererne.

De enkelte elever må ikke undervises af flere forskellige lærere eller pædagoger, end det er nødvendigt.

Aflevering og afhentning af børn skal så vidt muligt foregå udendørs. Kommer forældrene ind på skolen, skal de bære mundbind.

Der bør ofte luftes ud i klasseværelserne - for eksempel fem minutters gennemtræk mellem hver lektion.

Det kan overvejes, om dele af undervisningen kan organiseres, så den foregår udenfor.

Sociale arrangementer som klassefester, fælles morgenmad og lejrskoler bør aflyses.

Lærere og pædagogisk personale bør, "så vidt som de pædagogiske og læringsmæssige hensyn tillader det", holde mindst to meters afstand til elever.

Lærere, pædagoger og øvrigt personale har ret til at anvende visir i grundskolen, SFO, fritidsordning m.m., hvis de pågældende ønsker det

Det anbefales, at medarbejdere tilbydes test to gange ugentligt.

Foreløbig gælder retningslinjerne frem til og med 28. februar.

En af de børn, som i den grad har savnet sine venner fra klassen, er ni-årige Magnus Toft.

Selvom han sidder i et andet klasselokale end han plejer, har et andet rum end han plejer og ikke må lege med sine venner fra 2. klasse, er han mere end tilfreds med at være tilbage i 3.a.

Magnus Toft(t.h.) i gang med sin første opgave i lang tid. Heldigvis var det en snakkeopgave. Foto: Nicolai Andersen

- Hjemmeundervisning har været kedeligt. Nogle gange har jeg set YouTube imens. Jeg glæder mig rigtig meget til at lege med mine venner, smiler Magnus Toft.

Annonce

Stor kommunikationsopgave

Når regeringen skærper eller lemper restriktioner har det ofte været med meget kort varsel. Det har udfordret skolen, som den seneste uge har haft en stor opgave i at kommunikere skarpt og tydeligt.

- Skoleåbningen blev meldt ud mandag og vi fik først retningslinjerne for åbningen fredag. Så det meste af sidste uge har det handlet om at kommunikere tydeligt ud til forældrene rundt omkring, siger Tim Lange.

Alle klasserne på skole har deres egne områder og lokaler. Foto: Nicolai Andersen

Skolerne landet over prøvede også en genåbning i foråret, og det har gjort det hele en lille smule nemmere.

- Både os selv og forældrene var lidt mere trygge denne her gang, fordi vi havde prøvet det før, siger Tim Lange.

Annonce

Sociale børn

Magnus Toft er ikke den eneste, som har savnet sine venner og veninder. Hver gang døren udefra skolegården åbner og et nyt, men genkendeligt ansigt, kommer ind, er der en mindre jubel. Nærmest eufori.

Selvom Tim Lange har set nogle af børnene i nødpasning, har tingene ikke været som de plejer, og derfor var mandagshumøret også helt i top på en ellers råkold februardag.

Klokken 8.15 sad 27 elever klar til at komme igang. Foto: Nicolai Andersen

- For mig har det været tydeligt, at børnene har lidt under den her nedlukning. De har manglet socialt liv, og det er også derfor, at de tydeligvis er glade for at se hinanden, siger Tim Lange.

Indtil videre må Magnus Toft og resten af 3.a nøjes med at se hinanden og ingen andre på skolen. Foreløbig indtil 28. februar. Herefter ved kun regeringen hvad der skal ske.

- Jeg aner ikke hvad der kommer til at ske. Men jeg håber virkelig, at det her bliver den sidste nedlukning, siger Tim Lange.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Lokalt engageret i 50 år

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

BNBO: Fire ting du skal vide

Odder Avis

Lyd på

Annonce