Annonce
Odder Avis

Snart kan der nedsættes urner i skoven: Ny plads til skovbegravelser åbner i løbet af sommeren

Godsejer Johan Tesdorpf håber, at den nye skovbegravelesplads kan åbne allerede i løbet af et par måneder. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Omkring to hektar af Vejlskoven ved Odder bliver formentlig i løbet af et par måneder omdannet til landets skovbegravelsesplads nummer 14. Den daglige drift kommer godsejer Johan Tesdorpf og hans medarbejdere til at stå for.

Odder: Efter godt et års forberedelse godkendte kommunalbestyrelsen i denne uge de vedtægter, som gør det muligt at nedsætte urner på et udpeget areal i Vejlskoven syd for Odder by.

Når vedtægterne overhovedet skulle forbi Rådhussalen (byrådssalen red.), skyldes det lovgivningen, som siger, at skovbegravelsespladser teknisk set skal ejes og drives af en  kommune. Hvis skoven tilhører en privat skovejer, kan kommunen dog forpagte arealet af vedkommende, og det er, hvad der kommer til at ske her: Odder Kommune har forpagtet de to hektar skov og herefter udliciteret driften af pladsen til ejeren af godset Rathlousdal, godsejer Johan Tesdorpf.

- En aftale man nærmest kan betegne som livsbekræftende, sagde Lars Bluhme, da kommunalbestyrelsen i enighed vedtog punktet.

Annonce

Johan Tesdorpf har allerede indledt et samarbejde med virksomheden Skovbegravelse ApS, der administreres på hjemmesiden www.skovbegravelse.nu. Den platform skal tage sig af kontakten til de efterladte, indtil selve urnen skal nedsættes.

Rathlousdal står efterfølgende for det praktiske på stedet og kontakten til familien, når urnen skal nedsættes og dækkes til.

Johan Tesdorpf eller en af godsets medarbejdere kommer også til at stå for fremvisninger af skovbegravelsespladsen samt for at hjælpe familierne med at vælge en plads. Prisen for en plads bliver et engangsbeløb på 5900 kroner. Når en urne er nedsat, er pladsen fredet i 10 år, men det tidsrum kan forlænges.

400 meter inde i skoven

Den nye skovbegravelsespladsen kommer til at ligge ca. 400 meter inde i skoven fra indgangen på Sønderbakken på et område, hvor der ikke tidligere har været et stisystem. Det er der nu blevet etableret, og alle får adgang til området.

Johan Tesdorpf forventer at åbne skovbegravelsespladsen i Vejlskoven, så snart også Kirkeministeriet har sagt god for den.

- Vi glæder os til, at muligheden bliver virkelighed, sagde Ditte-Marie Thejsen. Det var hende og partifællen fra Enhedslisten, der i 2018 fremsendt et forslag, der skulle gøre det muligt med skovbegravelser i Odder.

Man kan allerede nu gå ind på www.skovbegravelse.nu og læse om pladsen i Vejlskoven.

Annonce
Odder Avis

Hør koncert med børne- og ungdomskoret

Annonce
Odder Avis

Hård blæst ingen hindring for Odder-roere

Annonce
Odder Avis

Karrieren begyndte i 1945: Erfaren spillemand var på besøg

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Carsten vil lave grøn strøm til at putte i tanken: Store solcelleparker gør din el-regning billigere

Odder Avis

An Odder Band på plænen i Tivoli

Odder Avis

Hør klassiske perler i Ørting Kirke

Odder Avis

De frivillige skal fejres igen

Odder Avis

Kom til vildtparade på Odder Museum

Odder Avis

Soroptimisterne inviterer til genbrugs-modeshow

Odder Avis

Kom til regnbue-café på Centralhotellet

Odder Avis

Kuglen og Keglen holder bagagerumsmarked

Odder Avis

Ukrainske mødre og børn fik en pause fra krigen

Odder Avis

Efter fire mislykkede graviditeter: Nu lever Nicolai og Jannie af legetøj

Odder Avis

Den røde farve er den røde tråd i Tine Mynsters liv - også når livet gør ondt

Odder Avis

Eriks mor fik personligt brev en måned efter sin død: Kommunen burde skamme sig

Annonce