Annonce
Odder Avis

Snart kommer de store maskiner: Hundslund Kro erstattes af lejligheder

Endelig forsvinder Hundslund Kro. Byrådet har sagt ja til, at bygningerne skal jævnes med jorden. Det sker i begyndelsen af det nye år. Foto: Søren E. Alwan
Domi Bolig vil opføre lejligheder på grunden

Odder: Et flertal i Odder Byråd besluttede på sit sidste møde i år, at Hundslund Kro skal rives ned. Samtidig sagde man ja til at sælge matriklen til Domi Bolig, som vil bygge lejligheder på grunden.

Beslutningen om nedrivning kommer efter en længere proces, der skulle afdække lokale ønsker og forslag til, hvad man skulle bruge den gamle ruin til - eller om bygningerne blot skal rives ned.

Der har undervejs været mange forslag til, hvad Hundslund Kro kunne blive til - lige fra kulturværksted over forsamlingshus til boliger. Lokale borgere har undervejs stillet op til både borgermøder og en arbejdsdag med oprydning på grunden og i bygningerne. Andre har været med i den arbejdsgruppe, der har set nærmere på de foreslåede funktioner for kroen.

Annonce

En af de meget aktive i arbejdet er Heidi Gautschi, der er formand for Lokalrådet for 8350 Hundslund.


Det har været en lang og til tider besværlig vej, vi har trådt. Men vi er utrolig glade for, at der nu er taget en beslutning om, hvad der skal ske med kroen.

Heidi Gautschi, formand for Lokalrådet for 8350 Hundslund.


- Det har været en lang og til tider besværlig vej, vi har trådt. Men vi er utrolig glade for, at der nu er taget en beslutning om, hvad der skal ske med kroen. Vi har længe haft et ønske om nye boliger, der kan tiltrække nye borgere. Og nu sidder vi inde med viden om lokale muligheder og behov. Derfor vil vi meget gerne bidrage, når de næste skridt skal tages.

Lejeboliger

Rent praktisk bliver det næste skridt, at den gamle kro skal jævnes med jorden. Det kommer til at ske i starten af det nye år.

Derefter skal grunden ifølge borgmester Uffe Jensen (V) sælges til Domi Bolig, der vil opføre lejeboliger på grunden.

- Inden byggeriet kan begynde, skal der dog laves en ny lokalplan, så der vil formentlig gå næsten et år, inden selve byggeriet kan gå i gang, siger borgmesteren, der er godt tilfreds med, at der nu sker noget nyt i Hundslund.

- Nye boliger i Hundslund er med til at understøtte den gode udvikling, som vi gerne ser finder sted i oplandet, siger han.

Projekt Hundslund Kro

Odder Kommune købte i starten af 2019 Hundslund Kro, fordi kommunen havde søgt og fået 1,6 millioner forsøgskroner af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

Forsøget gik ud på, at lokale kræfter skulle være med til at ideudvikle samt i sidste ende at beslutte, hvad der skal ske med kroen.

De 400.000 kroner blev brugt til køb af kroen. Andre 600.000 kroner blev afsat til at udvikle projektet, hvilket bl.a. indebar løn til arkitekt Esben Dannemand Frost, som siden januar 2019 har holdt adskillige møder med interesserede borgere samt interviewet andre. Desuden er det blevet brugt penge på bl.a. forplejning ved møder, ekstern evaluering og løn til diverse byggeteknikere.

Da udgifterne til nedrivning af den gamle kro ikke vil blive dækket af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen har byrådet allerede i budgettet for næste år afsat knap en halv million kroner til nedrivning af kroen. De penge håber borgmesteren dog kommer tilbage i forbindelse med salg af grunden til Domi Bolig.

Annonce

Spild af penge

Det tror John Rosenhøj (DF) til gengæld ikke på, så han stemte imod forslaget.

- Lad mig først sige, at jeg glæder mig over, at Hundslund Kro nu endelig forsvinder, og at der bygges lejeboliger i Hundslund. Det har jeg intet imod. Men jeg er ærgerlig over, at Odder Kommune i sin tid overhovedet sagde ja til at søge penge penge i Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen. Derfor stemte jeg, og i øvrigt også Elvin Hansen (S), imod forslaget, da der blev søgt. I hvert fald min modstand gik på, at projektet ikke bliver udgiftsneutralt, og det mener jeg stadig. For når Odder Kommune sælger til et almennyttigt boligselskab, går indtægten til Landsbyggefonden og dermed ikke i kommunekassen. Så underskud kommer der, og såvidt jeg kan vurdere, bliver det på 600.000-700.000 kroner, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder Avis

Papir og natur i Kunstværket

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

En uge med fokus på demens

Odder Avis

Seks borgere sagde ja til Danmark

Odder Avis

Aflyser også: Nul byfest i Gylling

Odder Avis

Spøgelsesmanden fra rådhuset er fundet

Odder Avis

Slut med at køre til døren

Odder Avis

Togbilletter lavet til kunst

Annonce