Annonce
Odder Avis

Snedkerier i Trustrup: Møllebo Antik leverer borde og stole til Den Gamle By

Erling Larsen fra Møllebo Antik har lavet 18 borde til en nyindrettet restaurant i Den Gamle By. Noget af træet er genbrug fra gamle karlekammerskabe - andet er nyt. Alle bordbenene er hånddrejede. Foto: Møllebo Antik
Erling Larsen har netop fremstillet 18 borde lavet af gamle karlekammerskabe til nyindrettet restaurant.
Annonce

Trustrup: I forbindelse med at Den Gamle By i Aarhus er ved at udvide restaurant-kapaciteten, er der også faldet en stor opgave af til Erling Larsen, møbelsnedker, indehaver af Møllebo Antik i Trustrup og i øvrigt søn af Anna Larsen.

Den Gamle By har gennem det seneste års tid haft travlt med udvide antallet af spisesteder, og i den forbindelse er en restaurant Simonsens Have blevet omdefineret, så den nu fremstår som et spisested fra ca. 1910-1920. Tidligere var lokalerne i bindingsværkshuset mere neutrale.

Annonce

Manglede ens borde

Det betød, at der skulle skaffes borde og stole, der matcher den tids stil, og det fik projektledere fra Den Gamle by til at henvende sig til Møllebo Antik. Stolene havde Erling Larsen på lager, så dem kunne han blot renovere og levere.


Alt blev håndlavet af gamle materialer, og bordene blev håndtonet, så de passer til miljøet i Den Gamle By.

Erling Larsen, møbelsnedker og indehaver af Møllebo Antik i Trustrup


- Mere vanskeligt var det med bordene, som jo gerne skulle være lige store og nogenlunde ens. Men takket være mit lager af gamle karlekammerskabe, kunne jeg fremstille 18 nogenlunde ens borde. Mange af delene på dem er genbrug fra skabene, fortæller Erling Larsen, der leverede bordene til Den Gamle By for cirka 14 dage siden.

De lokalt fremstillede møbler kan ses fra 7. august, når første del af den gennemgribende restaurantudvidelse indvies. Anden del, der indvies senere på året, kommer til at omfatte en helt ny restaurant i Aarhus Gamle Mølle, hvor der hidtil har været tømrerværksted. Endvidere er der blevet bygget et helt nyt storkøkken.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Händels Messias som adventskoncert

Annonce
Annonce
Odder Avis

Gåtur til Rørth

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

De små skal have iPad-kørekort

Odder Avis

Campingplads skruer op for hyggen

Odder Avis

Et ungdomsliv i en coronatid

Odder Avis

Jul i galleriet

Odder Avis

Kom nu videre mand

Annonce