Annonce
Odder Avis

Spektrum Odder og Hedensted Centret bliver lokale vaccinationscentre

Fra i næste uge kan borgere i Odder og Hedensted Kommuner bliver vaccineret i deres egen hjemkommune - når de altså har fået en invitation. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Odder og Hedensted får i uge 9 hver sit nye covid-19 vaccinationssted, som tilsammen kan vaccinere 8000 personer om ugen.

Odder/Hedensted: Hvis man bor i Odder eller Hedensted Kommune, er det allerede fra næste uge muligt at blive vaccineret i lidt mere hjemlige omgivelser, nærmere betegnet i Hedensted Centret og i Spektrum Odder.

Det meddeler Regionshospitalet i Horsens, som står for koordineringen med de to kommuner, i en pressemeddelelse.

Vaccinationerne i Spektrum Odder begynder på tirsdag 2. marts, mens man giver den første sprøjte allerede dagen før i Hedensted.

De første tider til vaccination er allerede nu tilgængelige på vacciner.dk. Tiderne kan bookes af borgere, som har fået en invitation til vaccination i e-boks.

Der vil løbende blive oprettet nye tider til booking, efterhånden som vaccinerne ankommer.

Borgere, som er blevet førstegangsvaccinerede på de midlertidige vaccinationssteder i de to kommuner, vil dog blive tilbudt revaccination samme sted til og med uge 11.

Annonce

Et godt samarbejde

Jette Lorenzen, der er direktør for Social, Sundhed og Beskæftigelse i Odder Kommune, er glad for, at der nu etableres et lokalt vaccinationssted.

- Vi har haft en god dialog med Spektrums bestyrelse og personale om at finde en løsning. De skal have en stor tak for deres samarbejde og for at vise samfundssind ved at stille rammerne til rådighed, siger direktøren, der også oplyser, at centret i Spektrum Odder etableres i Hal 2.

Så mange vaccinationer er der plads til

Vaccination Odder Spektrum, Parkvej 5, 8300 Odder, får kapacitet til 2.600 vaccinationer pr. uge.

Vaccination Hedensted Centret, Gesagervej 68-70, 8722 Hedensted, får kapacitet til 5.400 vaccinationer pr. uge.

Vaccinationscenter Horsens, Fuglevangsvej 61, 8700 Horsens har plads til 10.500 vaccinationer pr. uge.

Alle borgere modtager besked i e-boks, når det er deres tur til at booke vaccination.

- Desværre får det den betydning, at Hal 2 i en periode ikke kan bruges til andre aktiviteter. Men det er vigtigt for Spektrum og Odder Kommune, at kommunens aktive foreninger kan fortsætte deres aktiviteter. Derfor vil vi i løbet af denne uge kontakte de brugere, der bliver berørt, hvis nogle af aktiviteterne skulle genåbne, siger hun og opfordrer til forståelse og fleksibilitet i en periode, så man kan komme de sidste gener fra Covid-19 til livs.

- Det er vi helt sikre på, at vi nok skal kunne, hvis vi løfter denne opgave i fællesskab, siger hun.

Vaccinationsstederne

De nye vaccinationssteder åbner under ledelse af Regionshospitalet Horsens og i et tæt samarbejde med Odder og Hedensted Kommuner.

Regionshospitalet Horsens driver i forvejen Vaccinationscenter Horsens på Fuglevangsvej i Horsens og vaccinationsindsatsen af hospitalets frontpersonale.

Hal 2 i Spektrum Odder er foreløbig lejet ud til Region Midt til og med juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder Avis

To veje bliver spærret

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Rallyteam fik god start ved DM

Odder Avis

Ildsjæl nomineret til stor pris

Odder Avis

Stort cykelløb er aflyst

Odder Avis

Motorsport: FN Rally kører videre

Odder Avis

Øv igen: Sondrup Marked aflyser

Annonce