Annonce
Odder Avis

Sport: Rally-team sikrede sig andenplads

Frank Nielsen og Per Brodersen udgør FN-Rally, som sikrede sig en andenplads i deres klasse ved tredje afdeling af DM i rally. Foto: Viggo Johansen
FN Rally sikrede sig et godt resultatet i årets anden DM-afdeling og håber på en podieplads, når sæsonen slutter.
Annonce

Odder: For anden gang i år stillede FN Rally med Frank Nielsen fra Odder og Per Brodersen i teamets Citroén C2R2 Max op til en afdeling af DM i rally. Teamet sikrede sig 2.-pladsen i klasse 4, oplyser FN-Rally i en pressemeddelelse. Det blev også til en samlet 13.-plads blandt alle 61 deltagere i rallyet, og det er teamet godt tilfreds med.

Løbet blev kørt i og omkring Tarm, hvor Ikast Motor Klub havde arrangeret Rally Naturens Rige på knapt 200 km. Heraf var der 73 km hastighedsprøver fordelt på fire prøver, som hver blev kørt to gange på ca. 78 procent asfaltveje og 22 procent grusveje.

2020 rallysæsonen er for FN Rally noget amputeret i år, da Covid 19-situationen har betydet færre løb i Danmark og udlandet. Desuden er nogle løb blevet flyttet fra foråret til efteråret, hvor de har ramt nogle datoer, som var afsat til familiære arrangementer.

I årets første rally, DM 1 Cimbern Rallye i Tyskland, måtte Frank Nielsen og Per Brodersen kaste håndklædet i ringen og udgå. Anden afdeling på Falster havde de ikke mulighed for at deltage i, og da der kun er fire afdelinger om Danmarksmesterskabet i 2020, bliver det meget vanskeligt at forsvare teamets 2.-plads i mesterskabet fra 2019. Det vil dog stadig være muligt med en podieplads.

Annonce

Kører godt i gruset

Frank Nielsen er en glimrende chauffør på løst underlag, så grus-prøverne omkring Tarm passede perfekt til hans kørestil. Som så ofte før sluttede løbet for teamets vedkommende med en flot 2. plads i klasse 4, blot knapt 20 sekunder efter de regerende Danmarksmestre, Rasmus Sørensen og Heidi Knudsen i en Peugeot 208 R2.

Frank Nielsen og Per Brodersen måtte endda køre de første fire hastighedsprøver uden lyd i samtaleanlægget, så Per Brodersen måtte bruge fingersprog side. Med hjelm på hovedet og støj fra bilen er det umuligt at kommunikere i bilen uden samtaleanlægget.

Reparationen af samtaleanlægget betød en sekundstraf til teamet på 12 sekunder, som i reel køretid kan trækkes fra de 20 sekunders difference til 1. pladsen.

Farten er der endnu i den lille rød/hvide Citroén C2R2 Max med 11 år på bagen og et par herrer i bilen, som fylder køredragterne godt ud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Lukkede klokken 13: Testbil løb tør for tests efter frokost

Odder Avis

Vind 10.000 kr og hjælp din kommune

Odder Avis

Træk-et nummer-system aflyst, før det blev taget i brug: Ansatte vil hjælpe folk på vej til corona-test i Vitapark

Odder Avis

Halloween: Skruer ned for uhyggen

Odder Avis

Aftensang i Gosmer Kirke

Odder Avis

Hvad skete der lige med Emma Gad?

Odder Avis

Klar til at teste kollegerne

Annonce