Annonce
Odder Avis

Støttekroner: Hou Hallen klarer sig uden havnefesten

Publikum betaler hvert år ved havnefesten for at overvære Hou Drop. Pengene går blandt andet til Hou Hallen, men den skal nok klare sig uden støtte et et enkelt år. Arkivfoto: Morten Pape
Frivillige har fået ekstra fritid, og der kan stadig hentes penge hjem på det årlige loppemarked.

Hou: Byens hal skal nok klare sig, selv om der hverken bliver solgt øl eller billetter til det populære Hou Drop ved den årlige havnefest. Festen er aflyst, og dermed kommer der til at mangle kroner i kassen hos Hou Hallens Venner.

Den anden weekend i juli plejer havnen at være fuld af mennesker. Havnefesten byder på bagagerumsmarked, Hou Drop, havnegudstjeneste, halvmaraton og telte med musik. Selv om forberedelserne var langt fremme, mister arrangørerne ikke penge.

- Det er aftalt med musikerne, at de optræder, næste gang vi holder havnefest. Vi har ikke noget udestående med nogen. Alle har vist sig kolossalt forstående, og nogle af sponsorerne har bare udskudt støtten til næste år, siger Jann Worm Pedersen.

Annonce

Han er næstformand i Hou Hallens Venner. Som navnet antyder, støtter foreningen byens hal, som hvert år får mindst 100.000 kroner.

Lopper er flyttet

Ud over havnefesten laver hallens venner hvert år et stort loppemarked og en overvåget p-plads under den årlige Tunø Festival. Havnefest og festival blev aflyst, og loppemarkedet er flyttet til september.

- Loppemarkedet plejer at give omkring 100.000 kroner. Og så er hallen også ret godt kørende økonomisk, så den kan godt klare sig uden vores støtte i et år. Vi har en halinspektør, der er  guld værd, og som vil noget, tilføjer Jann Worm Pedersen.


Nu har vi vænnet os til i de her coronatider, at man skal lave alt muligt andet, end man plejer. Jeg får passet mit hus, min have og mine børnebørn. Alle de ting, jeg ikke plejer at få gjort ordentligt.

Jann Worm Pedersen, næstformand i Hou Hallens Venner


Halinspektøren hedder Leif B. Pedersen, og han kan bekræfte, at det går godt. Livet i hallen er kommet i gang igen efter coronalukningen.

- Når det endelig skulle komme, så var det en heldig tid for hallerne. Det var den stille tid. For os er det ikke den store katastrofe, lige nu ser det meget fornuftigt ud. Vores største periode er fra 1. september til 1. maj, siger Leif B. Pedersen.

Annonce

Nedgang i caféen

De timer, som foreninger havde planlagt i hallen, men ikke fik brugt, har kommunen alligevel givet tilskud til. Derfor har hallen kunnet sende fakturaer ud til foreningerne.

- Men vi har ikke tjent på weekendarrangementer som loppemarked, gymnastikopvisning og filatelisternes byttedag. Og vi har ingen indtægter fra caféen. Dem mangler vi, men det skal nok gå. Loppemarkedet er flyttet, så det er bare et senere tidspunkt, det hele kommer på, siger halinspektøren.

Hou Hallen har sin egen fitnessafdeling, som er meget populær. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Under lukningen har hallen blandt andet renoveret omklædningsrum. Og Ibeth Olsen, der gør rent, har vist andre talenter. Hun har shinet legerummet op, så det har fået et eventyrunivers med bjørnegrotte og badeland.

- Og så har vi kunnet holde lidt mere fri, tilføjer Leif B. Pedersen.

Annonce

Tid til familien

Det samme gælder for de frivillige i Hou Hallens Venner. Blandt dem Jann Worm Pedersen, som sammen med Jørgen Hasselbalch havde trukket sig fra havnefestens styregruppe før årets havnefest.

Hou Drop er en del af den årlige havnefest, som trækker mange udenbys gæster til. Arkivfoto: Morten Pape

- Nu skulle der yngre folk til i styregruppen, og vi ville bare have hjulpet til på almindelig vis. Når vi laver havnefest, er der jo et par hundrede frivillige, og i år skal vi slet ikke lave noget. Det er så mærkeligt, at man ikke skal lave havnefest, men vi nyder det. Nu har vi vænnet os til i de her coronatider, at man skal lave alt muligt andet, end man plejer. Jeg får passet mit hus, min have og mine børnebørn. Alle de ting, jeg ikke plejer at få gjort ordentligt, siger Jann Worm Pedersen.

Foruden at støtte byens hal, har Hou Hallens Venner også en tradition for at støtte andre foreninger især med ungdomsarbejde.

- Det letter meget frivilligt arbejde, og vi har en forsigtig kasserer, så vi har lidt penge. Hvis vi hører, der er nogle, der kan bruge penge, så får de en besked fra vores kasserer: søg lige. For vi har jo en enorm berøringsflade, siger Jann Worm Pedersen.

Annonce
Annonce
Odder Avis

Frontalt sammenstød: 39-årig mand kørt med politieskorte til Skejby efter alvorlig ulykke

Annonce
Annonce
Odder Avis

Det er meget glædeligt, at der i den kommende kommunalbestyrelse er så mange, der er imod forbindelsen - jeg håber, I vil sige det så højt, at det kan høres på Christiansborg

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Halvdelen aflyser julefrokosten: Hoteldirektør ville foretrække nedlukning

Odder Avis

Bliv klogere på biodiversitet med Anne Eskildsen

Odder Avis

Biffen viser "Venuseffekten"

Odder Avis

Blev selvstændig som 25-årig: Byens bedste mester går selv med op på taget

Odder Avis

Kom til juleudstilling på den Gamle Station

Odder Avis

Børneboom: Nu skal Hous børn i vuggestue i Ørting

Odder Avis

Ordentlighed i planlægningen udbedes, tak!

Odder Avis

Vi vil være vagthund

Odder Avis

Kæmpe plan for midtby: Se de 13 områder, der skal fornyes de næste fem år

Odder Avis

En læser undrer sig: Hvordan kan fitnesscenter sende regninger ud med fem års forsinkelse?

Odder Avis

Afgående seniorrådsformand: Fremmødevalg viste sig at være en god beslutning

KOMMUNALVALG

Se kortet: Her bor den nye kommunalbestyrelse i Odder

Odder Avis

Prisen på tv-pakker stiger, til gengæld kan alle se TV2 News

Odder Avis

Spændingen er udløst: Caroline og Reece fra Dyngby blev årets nybyggere

Odder Avis

Puk Damsgård får højskoles pris Den Gyldne Grundtvig 2021

Odder Avis

16 meter langt målebånd fik ikke den ønskede effekt: Udvalg vil sende omstridt byggeri i høring

Odder Avis

Seniorrådet er igen fuldtalligt

Odder Avis

Hvordan viser man sin protest mod højt byggeri? Man finder et 16 meter langt målebånd frem og hænger det op midt i byen

Odder Avis

Kom til foredrag om nationalitet

Odder Avis

Hjælp nu dine unger til at blive set i trafikken, så de kan komme sikkert frem

Odder Avis

FGU bygger ud men mangler elever

Annonce