Annonce
Odder Avis

Støttekroner: Hou Hallen klarer sig uden havnefesten

Publikum betaler hvert år ved havnefesten for at overvære Hou Drop. Pengene går blandt andet til Hou Hallen, men den skal nok klare sig uden støtte et et enkelt år. Arkivfoto: Morten Pape
Frivillige har fået ekstra fritid, og der kan stadig hentes penge hjem på det årlige loppemarked.

Hou: Byens hal skal nok klare sig, selv om der hverken bliver solgt øl eller billetter til det populære Hou Drop ved den årlige havnefest. Festen er aflyst, og dermed kommer der til at mangle kroner i kassen hos Hou Hallens Venner.

Den anden weekend i juli plejer havnen at være fuld af mennesker. Havnefesten byder på bagagerumsmarked, Hou Drop, havnegudstjeneste, halvmaraton og telte med musik. Selv om forberedelserne var langt fremme, mister arrangørerne ikke penge.

- Det er aftalt med musikerne, at de optræder, næste gang vi holder havnefest. Vi har ikke noget udestående med nogen. Alle har vist sig kolossalt forstående, og nogle af sponsorerne har bare udskudt støtten til næste år, siger Jann Worm Pedersen.

Annonce

Han er næstformand i Hou Hallens Venner. Som navnet antyder, støtter foreningen byens hal, som hvert år får mindst 100.000 kroner.

Lopper er flyttet

Ud over havnefesten laver hallens venner hvert år et stort loppemarked og en overvåget p-plads under den årlige Tunø Festival. Havnefest og festival blev aflyst, og loppemarkedet er flyttet til september.

- Loppemarkedet plejer at give omkring 100.000 kroner. Og så er hallen også ret godt kørende økonomisk, så den kan godt klare sig uden vores støtte i et år. Vi har en halinspektør, der er  guld værd, og som vil noget, tilføjer Jann Worm Pedersen.


Nu har vi vænnet os til i de her coronatider, at man skal lave alt muligt andet, end man plejer. Jeg får passet mit hus, min have og mine børnebørn. Alle de ting, jeg ikke plejer at få gjort ordentligt.

Jann Worm Pedersen, næstformand i Hou Hallens Venner


Halinspektøren hedder Leif B. Pedersen, og han kan bekræfte, at det går godt. Livet i hallen er kommet i gang igen efter coronalukningen.

- Når det endelig skulle komme, så var det en heldig tid for hallerne. Det var den stille tid. For os er det ikke den store katastrofe, lige nu ser det meget fornuftigt ud. Vores største periode er fra 1. september til 1. maj, siger Leif B. Pedersen.

Annonce

Nedgang i caféen

De timer, som foreninger havde planlagt i hallen, men ikke fik brugt, har kommunen alligevel givet tilskud til. Derfor har hallen kunnet sende fakturaer ud til foreningerne.

- Men vi har ikke tjent på weekendarrangementer som loppemarked, gymnastikopvisning og filatelisternes byttedag. Og vi har ingen indtægter fra caféen. Dem mangler vi, men det skal nok gå. Loppemarkedet er flyttet, så det er bare et senere tidspunkt, det hele kommer på, siger halinspektøren.

Hou Hallen har sin egen fitnessafdeling, som er meget populær. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Under lukningen har hallen blandt andet renoveret omklædningsrum. Og Ibeth Olsen, der gør rent, har vist andre talenter. Hun har shinet legerummet op, så det har fået et eventyrunivers med bjørnegrotte og badeland.

- Og så har vi kunnet holde lidt mere fri, tilføjer Leif B. Pedersen.

Annonce

Tid til familien

Det samme gælder for de frivillige i Hou Hallens Venner. Blandt dem Jann Worm Pedersen, som sammen med Jørgen Hasselbalch havde trukket sig fra havnefestens styregruppe før årets havnefest.

Hou Drop er en del af den årlige havnefest, som trækker mange udenbys gæster til. Arkivfoto: Morten Pape

- Nu skulle der yngre folk til i styregruppen, og vi ville bare have hjulpet til på almindelig vis. Når vi laver havnefest, er der jo et par hundrede frivillige, og i år skal vi slet ikke lave noget. Det er så mærkeligt, at man ikke skal lave havnefest, men vi nyder det. Nu har vi vænnet os til i de her coronatider, at man skal lave alt muligt andet, end man plejer. Jeg får passet mit hus, min have og mine børnebørn. Alle de ting, jeg ikke plejer at få gjort ordentligt, siger Jann Worm Pedersen.

Foruden at støtte byens hal, har Hou Hallens Venner også en tradition for at støtte andre foreninger især med ungdomsarbejde.

- Det letter meget frivilligt arbejde, og vi har en forsigtig kasserer, så vi har lidt penge. Hvis vi hører, der er nogle, der kan bruge penge, så får de en besked fra vores kasserer: søg lige. For vi har jo en enorm berøringsflade, siger Jann Worm Pedersen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Ny sommerbutik i telt på Tunø

Odder Avis

Otte pletskud præmieret

Odder Avis

Sur smiley til restaurant i Odder

Odder Avis

Ulykke i Odder skaber lange køer

Annonce