Annonce
Odder Avis

Stafet For Livet er klar til endnu et døgn i fællesskabets tegn

Kunstauktionen er et stort tilløbsstykke på Stafet For Livet i Odder. Sidste år indbragte kunstauktionen alene 100.000 kroner til det gode formål. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Der bliver stærke taler, god musik og masser af tid til eftertanke og samvær, når flere end 1000 deltager i indsamlingsstafetten til fordel for Kræftens Bekæmpelse.
Annonce

Odder: Så er det igen blevet den tid på året, hvor flere end 1000 borgere fra Odder og omegn samles til et døgn, hvor kræften er i centrum.

Lørdag 15. juni kl. 10.30 begynder Stafet For Livet i Odder fra torvet til Spektrum ført an af Odder Garden. I år går turen ned forbi Odder Sognekirke, hvor kirkens klokkespil vil spille. Herfra fortsætter turen til stafet-pladsen mellem Spektrum og Parkvejens Skole.

Det er fighterne i de gule bluser, altså dem, der har eller har haft kræft, der er hovedpersonerne og æresgæsterne til Stafet For Livet. Derfor går de forrest fra torvet. De går forrest i den første runde. De inviteres til en fighterfrokost. Og endelig går de igen forrest efter stilletimen lørdag aften.

Flere 100 lysposer danner udgangspunkt for en af de mest følsomme stunder til Stafet For Livet. Arkivfoto: Lars Juul
Annonce

En ægte fighter

Som altid er der masser af ting på programmet, så de 24 timer ikke føles for lange.

I år bliver borgmester Uffe Jensens (V) åbningstale suppleret af en af Kræftens Bekæmpelses ambassadører Lisa Kjær Gjessing.

Lisa Kjær Gjessing er selv kræftramt, og har fået amputeret den ene hånd i 2012. Tidligere var hun taekwondo-udøver på det danske landshold. Efter sin kræftdiagnose genoptog hun taekwondoen og er nu blandt andet verdensmester for para-atleter. Hun er desuden jurist og mor til to piger.

Efter åbningen begynder Stafetten for alle de tilmeldte hold, som vil være på enten den korte eller den lange rute i de næste 24 timer.

Holdene er omdrejningspunktet. De cirka 30 tilmeldte hold samler de godt 1000 deltagere, som vil bruge det Stafet-døgnet til at mindes og håbe og have fællesskab om kræft og kræftramte.

Annonce

Lysceremonien

Et af alle landets 76 stafetters store højdepunkter er lysceremonien lørdag aften, hvor stafetten bliver indstillet i en time, så der bliver tid til at samles om de flere hundrede lysposer, som er bestilt.

Hver lyspose har en tekst forfattet af den enkelte køber. Det kan være en tak, til en som desværre ikke er her mere. Det kan være et håb. Det er et helt fantastisk skue og giver en uforglemmelig stemning. Alle kan bestille en lyspose via stafettens hjemmeside www.stafetforlivet.dk/stafet/odder, eller man kan købe en lyspose på pladsen inden kl. 22.

Som en fast del af lysceremonien er der lystale, som i år holdes af Tommy Jensen, der har mistet sin kone til kræften.

Efter lysceremonien fortsætter stafetten hele natten på ruter belyst med fakler. Det er så stemningsfyldt, at det ikke kan beskrives, men skal opleves.

24 timer varer Stafet For Livet. Arkivfoto: Morten Pape
Annonce

Banko og auktion

Igen i år har rigtig mange kunstnere doneret kunstværker til Stafet For Livet. Cirka halvdelen af kunstværkerne sælges ved en aktion på pladsen kl. 16. Derudover er der to ”silent auktions”, hvor man skriver sit bud ned og først på et givet tidspunkt hører, om andre har budt over.

Allerede nu kan man byde på den anden halvdel af kunstværkerne – de kan ses i Violen og i Pakhuset frem til Stafetdøgnet, hvorefter de flyttes ned på pladsen, men man kan stadig sætte en pris på dem, helt frem til auktionerne slutter. Første del slutter lørdag kl. 20.30, og anden del slutter søndag klokken 10.

Er du mere til andre former for sponsorgaver, er der gode muligheder til midnatsbankoen.

Årets musikalske underholdning leveres af Thomas Kjellerup, Grandivi, Recover og Tine Mynster. Sidstnævnte holder også årets fightertale lørdag middag.

Man kan tilmelde sig stafetten på www.stafetforlivet.dk/odder helt frem til stafetten lukker og slukker søndag 16. juni kl. 11.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder Avis

Etnisk kunst i Kunstværket

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Det siger partierne om budgetaftalen

Odder Avis

Flere borde til banko

Odder Avis

Motorcyklist stak af fra politiet

Annonce