Annonce
Odder Avis

Stephan fra Torrild er helt vild med dans

Stephan Pagur røg ud af "Den Vildeste Danser" i semifinalen, men han cykler stadig fra Torrild til Viby flere gange om ugen for at danse. Foto: Per Arnesen
Semifinalen blev endestationen for 14-årige Stephan Pagur, men oplevelsen var det hele værd for den dedikerede latindanser.
Annonce

Torrild: Man skal være mere end heldig for at fange Stephan Pagur hjemme hos sin mor i Torrild. Der er nemlig ikke meget tid til overs mellem skolen i Virring og de mange dansetimer i Viby.

- Jeg danser i hvert fald to en halv time om dagen. Undtagen når jeg træner til turnering, så træner jeg mere, siger 14-årige Stephan Pagur, der til og med semifinalen var på dansekaptajn Silas Holsts hold i tv-programmet "Den Vildeste Danser" på TV2.

Den deltagelse gjorde ikke den unge skoleelevs tid mindre presset.

- Det var hårdt, siger han lidt genert på en usædvanlig stille dag i Torrild.


Jeg har bevæget mig til musik, lige så længe jeg kan huske. Dans gør mig bare glad.

Stephan Pagur


Normalt vil han sådan en torsdag eftermiddag kun lige nå hjem fra skole for at spise, inden han starter el-cyklen og cykler til UGDance i Viby, hvor hans træner siden han var seks år, Louise Heise, står klar med flere trin og mere træning.

Men det behøver hun ikke i dag. DM er nemlig aflyst, og dermed behøver Stephan og hans dansepartner ikke møde træner Louise Heise for at øve samba, rumba og cha-cha-cha-trin.

- Jeg havde sådan glædet mig, for jeg havde ingen partner i 2019, så der deltog jeg ikke i konkurrencer, fortæller Stephan Pagur.

Annonce

Mødet med Silas Holst

Det er også forklaringen på, hvorfor han stillede op til audition til "Den Vildeste Danser" som solodanser, når de fleste forbinder latindans med noget, man gør som par.

- Jeg havde lyst til at vise, hvad jeg kunne og høre nogle andres mening om min dans, forklarer Stephan Pagur.

Deltagerne i "Den Vildeste Danser" bliver koblet sammen med tre dansekaptajner. Fra venstre er det Silas Holst, der er kendt fra "Vild Med Dans" og adskillige musicals og Mille Gori, som mange børn kender fra tv-programmet "Motor Mille", men som også er uddannet danser, og så danner hun i øvrigt par med musikeren Thomas Buttenschøn, der stammer fra Gylling. Sidste holdkaptajn er Sonny Fredie-Pedersen, der er ud af en vaskeægte dansefamilie og har danseskoler i både København og Los Angeles. Foto: Per Arnesen

Han kom videre fra audition men blev så siet fra. Lige indtil en gruppe trak sig og han alligevel skulle med til liveshows som en af tre på Silas Holsts hold.

- Jeg kendte faktisk ikke rigtig noget til ham i forvejen, men jeg lærte meget af ham i de cirka 10 timer, jeg blev undervist i forløbet, siger Stephan Pagur.

Det, han lærte, var ikke så meget latintrin, for dem kunne han jo i forvejen.

- Men jeg lærte en anden måde at udtrykke mig på, og så lærte jeg at lære koreografier super hurtigt, siger han med et grin, der afslører, at han her mener hurtigere, end det burde være menneskeligt mulig.

- Heldigvis lærer jeg visuelt, så når jeg har set noget et par gange, så husker jeg det, forklarer han.

Annonce

Sjælden ros

Men det er hverken træningen med Silas Holst eller presset fra publikum, der har gjort størst indtryk på den unge latindanser.

- Det var at få kritik og feedback fra dansekaptajnerne. Og at få ros. Det får man ikke så tit som danser, fordi der hele tiden er fokus på det, der lige kan blive lidt bedre, så det var rigtig rart, siger Stephan Pagur.

Den Vildeste Danser

Siden 7. august har "Den Vildeste Danser" været en del af fredagsfladen på TV2.

I programmet har publikum stemt danserne videre fra audition, hvorefter de er blevet fordelt på de tre holdkaptajner Silas Holst, Mille Gori og Sonnie Fredie-Pedersen, som har gjort dem klar til liveshows.

I liveshows er det seerne, der har kunnet stemme, og dansekaptajnerne, der har skullet vælge hvem af danserne med færrest stemmer, der røg ud.

Finalen fredag aften blev vist efter redaktionens deadline.

Den unge danser har allerede adskillige Danmarksmesterskaber i bagagen som bevis på sine evner, så at han ikke nåede finalen i "Den Vildeste Danser" har ikke fjernet motivationen for at blive ved med at satse på dansen.

- Jeg kan slet ikke lade være. Jeg har bevæget mig til musik, lige så længe jeg kan huske. Dans gør mig bare glad, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Lukkede klokken 13: Testbil løb tør for tests efter frokost

Odder Avis

Træk-et nummer-system aflyst, før det blev taget i brug: Ansatte vil hjælpe folk på vej til corona-test i Vitapark

Odder Avis

Vind 10.000 kr og hjælp din kommune

Odder Avis

Aftensang i Gosmer Kirke

Odder Avis

Halloween: Skruer ned for uhyggen

Odder Avis

Hvad skete der lige med Emma Gad?

Odder Avis

Klar til at teste kollegerne

Odder Avis

Alt udsolgt i Bendixminde

Annonce