Annonce
Odder Avis

Stor fotokonkurrence: Vis dit smukkeste sted frem

Odder Kommune skal vises frem fra sin smukkeste side. Foto: Odder KulturHub
Fra 1. til 31. maj kan alle fotoglade borgere i Odder Kommune vise deres smukkeste steder frem.

Odder: Mit smukkeste sted. Det er titlen på en fotokonkurrence, som KulturHub Odder vil invitere alle kommunens borgere til at deltage i, i hele maj måned.

Mit smukkeste sted er også temaet for de billeder, kulturforeningen håber vil vælte ind. Ideen er, at billederne skal blive til en udendørs udstilling i Rosensgade og på Torvet i Odder i juni.

Formand for KulturHub Odder, Steen Bille, håber at så mange som muligt vil deltage i konkurrencen.

Annonce

- Vi opfordrer alle til tage et billede af det sted, de finder smukkest, hyggeligst eller mest stemningsfuldt at være på. Uanset om det er på stranden, i byen, i skoven, ved vandet, i vandet, siger han.

Der er kun to klare betingelser for at deltage. Stedet skal være offentligt tilgængeligt, og at hver deltager højst kan indsende tre billeder. Og ifølge Steen Bille er der udover smukke billeder en anden gevinst ved konkurrencen.

- Med fotokonkurrencen håber vi at inspirere folk til at besøge steder i kommunen, de ikke allerede kender, siger han.

Tre kvaliteter i én

Mange har måske de samme populære steder i hovedet, når de tænker på favoritsteder. Saksild Strand, Sondrup Bakker, Norsminde, Hou havn, Gyllingnæs. Men både her og andre steder er der måske en udsigt, en lund, en stille, solfyldt plet, et minderigt hjørne, et fredeligt strandstykke, en særlig oplevelse, som gerne må deles med andre.

- Vi vil gerne kombinere tre kvaliteter i én: At inspirere til at opsøge nye oplevelser i kommunen, at inddrage dem der bor i kommunen aktivt i at vise noget, de finder unikt, frem, og at hjælpe til at skabe mere liv i butiksgaderne i udløbet af corona-tiden, siger Steen Bille.

Annonce

Lokal dommerkomité

Selve fotokonkurrencen er en udløber af Kvickly Odders uddeling af en million kroner til at hjælpe foreningerne og butikslivet i gang igen. KulturHub Odder modtog således en donation på 20.000 kr. fra puljen “Noget for noget”, penge foreningen vil bruge til at trykke de mange udvalgte billeder til udstillingen på aluplader.

Konkurrencen løber 1.-31. maj, hvorefter de indsendte billeder vurderes og udvælges af en dommerkomité bestående af direktør Arne Sørensen fra Kvickly Odder, Lars Juel, formand for Køb Odder, freelance fotograf Lars Aarø, Preben Smedegaard fra Odder Fotoklub og Jytte Sørensen fra KulturHub Odders bestyrelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

En uge med fokus på demens

Odder Avis

Seks borgere sagde ja til Danmark

Odder Avis

Aflyser også: Nul byfest i Gylling

Odder Avis

Slut med at køre til døren

Odder Avis

Spøgelsesmanden fra rådhuset er fundet

Odder Avis

Togbilletter lavet til kunst

Odder Avis

Rødvinsklub?

Odder Avis

Biffen genåbner med Oscar-vindere

Annonce