Annonce
Odder Avis

Stort marked for takeaway julefrokost

Anne’s Sandwich er klar med takeaway til julefrokosterne. Foto: Morten Pape
Julen står næsten for døren, og det samme gør den traditionsrige julefrokost. Hos Anne's Frokost & Sandwich i Odder er de klar med to menuer til julefrokost ud af huset.

Odder: Anne's Frokost & Sandwich er normalt er garant for den sunde kost, men sundhed er ikke nødvendigvis i højsædet, når det kommer til det traditionsrige måltid julefrokosten. For ligesom juleaften forbindes med nogle faste traditioner, gør julefrokosten det også.

En julefrokost fra Anne's Sandwich byder bl.a. på klassikere som and, frikadeller, leverpostej, marinerede sild, medister, sylte, æbleflæsk og ris a l'amande med kirsebærsovs.

- Men de forskellige menuer er i udgangspunktet ikke låst, fortæller den ene ejer af butikken Anne Møller og fortsætter:

Annonce

- Selvfølgelig prøver vi at mixe det traditionelle lidt, hvor vi forsøger at finde nogle sunde alternativer, såsom grønkålssalat og lignende, men det er helt op til den enkelte kunde.

- Prisen for en julefrokost menu ligger fra 215-230 kr., men det kan også sagtens være mindre. Hvis et selskab eksempelvis kun ønsker fire forskellige retter, kan det sagtens arrangeres, forklarer Per Kjær, der siden starten for 13 år siden har været medejer og Annes faste makker i butikken.

- Intet er låst, det eneste vi ikke laver, er pizza og kebab, siger han.

Et venskab sat på prøve

Anne Møller og Per Kjær har været gode venner, lige siden Anne stod i lære som delikatesse-assistent hos Slagter Lindgaard i Odder, hvor Per arbejdede som slagter. Her fandt de hurtigt ud af, at de svingede godt sammen, både på arbejdet og privat. Dog ikke som par, men som rigtig gode venner.

Jeg har helt opgivet at forklare, at vi ikke er mand og kone, når kunder beder mig om at hilse min mand.

Anne Møller, indehaver af Anne's Frokost & Sandwich

Det har dog ikke altid været fryd og gammen at være gode venner og arbejde sammen, og i de første tre år af deres samarbejde i Anne's Frokost & Sandwich, blev deres venskab sat på prøve. Det var der ifølge Anne Møller særligt én grund til.

- Det var fordi, at Per var så skideirriterende, griner hun.

Selvom de stadig bruger mange timer sammen på arbejdet, har de formået at bevare venskabet, og i fritiden ses de stadig ofte sammen med deres familier. Det er da også let at se, at de svinger godt sammen, og mange forveksler dem ofte med mand og kone.

- Jeg har helt opgivet at forklare, at vi ikke er mand og kone, når kunder beder mig om at hilse min mand, griner Anne Møller.

I to år har Anne's Sandwich haft økologiske snapse fra Bornholm blandt sortimentet. Indtil videre er der blevet solgt godt 400 flasker af den populære ledsager til julefrokosten. Foto: Morten Pape

I dag har de også fået fuldstændig tjek på arbejdsfordelingen, som ligger helt fast. Per står for kontoret, regnskaber og den traditionelle mad, mens Anne er den, der udvikler, nytænker og tager sig af personalet, der i dag tæller 22 ansatte, heraf tre på fuld tid.

- Når man ser på den udvikling, som stedet har været igennem, så kan man næsten ikke undgå at blive stolt, siger Per Kjær.

Annonce

Meget mere jul

Som navnet på butikken tydeligt indikerer, bliver der solgt sandwich hos Anne's Frokost & Sandwich, og det er ikke en uanseelig mængde. I runde tal bliver der langet 80.000 stk. over disken om året, men ifølge Anne Møller udgør julefrokost ud af huset en væsentlig del af forretningen.

- Der er faktisk et ret stort marked for takeaway julefrokost, og hvert år sælger vi et sted mellem 700 og 800 kuverter, siger hun.

Anne’s Sandwich er klar med takeaway til julefrokosterne. Foto: Morten Pape

Julefrokostmenuerne er slet ikke det eneste, der har med jul at gøre hos Anne's Frokost & Sandwich. I butikken bliver der solgt flere forskellige juleøl, primært fra danske mikrobryggerier, sammen med et stort udvalg af økologiske snaps fra Bornholm.

Derudover bliver der også solgt julekalendere, hvor der gemmer sig eksklusiv lakrids fra Johan Bülow bag de små låger.

- De er faktisk ret populære, vi sælger omkring 500 julekalendere hvert år, siger hun.Annonce
Annonce
Odder Avis

Kandidater tilbyder morgensang og visioner

Annonce
Annonce
Odder Avis

Store ambitioner: Gylling vil være den vildeste

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Her er, hvad politikerne svarer på dette spørgsmål: Skal kommunen sætte solceller op på skoler og andre kommunale bygninger?

Odder Avis

Slut med test uden tid i Odder

Odder Avis

Her er pluk fra debatten: Tjek hvad politikerne sagde om den faste forbindelse over Kattegat

Odder Avis

DN holdt valgmøde og afslørede resultatet af en rundspørge: Det mener flertallet af kandidaterne om Kattegatforbindelsen

Odder Avis

Organist spiller til fællessang i sognegård

Odder Avis

Sikke en oplevelse: Fru Møller og hele holdet er glad for at tage mod gæster

Odder Avis

Trioen "Souvenirs" spiller i Pakhuset Odder

Odder Avis

Inddragelse og indflydelse er vigtigt lokalt

Odder Avis

Kom til fortælleaften i gildesalen

Odder Avis

Borgmester er på jagt efter DF-vikar til byrådet: John Rosenhøj er sygemeldt på ubestemt tid

Odder Avis

Lav skrotlegetøj på Centralhotellet

Odder Avis

Afstemning: Skal Odder blive ved med at jagte tilflyttere, eller er det måske på tide at sætte skatten op?

Odder Avis

Syng med i koret med Nina Luna

Odder Avis

Valgkampen skal føres på fodboldbanen: S og K-kandidater inviterer til valgmøde på sidelinjen

Odder Avis

Kom til Tim Easton koncert på Centralhotellet

Odder Avis

Odder-dreng er ny mester i langdistance racerløb på tyske Nürburgring

Odder Avis

Erhvervsuddannelser er ikke så ringe endda

Odder Avis

Pavaneh flygtede fra præstestyret i Iran: Nu vil hun bidrage til det danske demokrati

Odder Avis

Kattegatforbindelsen, nej tak

Odder Avis

Vi ønsker et godt vandmiljø og plads til naturen

Odder Avis

Syv nye padelbaner på vej: Håndboldstjerner med i nyt stort padelcenter

Annonce