Annonce
Odder Avis

Tag cyklen med på tur: Cykelfærgen er klar til ny sommer

Cykelfærgen er igen klar til at sejle aktive cyklister mellem Alrø og Snaptun. Foto: Kystlandet
Cykelfærgen mellem Alrø og Snaptun gør klar til igen at sejle cyklister og gående over Horsens Fjord.

Alrø:  Fra lørdag 1. maj kan man igen komme med cykelfærgen Lille Hjarnø, der sejler mellem Snaptun og Alrø med et lille øhop til Hjarnø i Horsens Fjord.

Med færgen er det muligt for cyklister og vandrere at komme hele vejen rundt om Horsens Fjord for at udforske området, der gemmer på en masse spændende kultur-, natur- og smagsoplevelser.

Man kan også parkere sin bil på enten Alrø eller Snaptun Havn og blot sejle med cykelfærgen for oplevelsens skyld.

Annonce

Direktør for Destination Kystlandet, Helle Berthold Rosenberg, glæder sig over timingen for cykelfærgens sæsonstart, der falder sammen med forårets store genåbning.

- Med cykelfærgen kan hele familien komme på en coronavenlig udflugt rundt om fjorden. Men hvad enten man vil cykle eller vandre rundt om Horsens Fjord eller blot opleve idyllen på Alrø og Hjarnø, så skal man jo have lidt til depoterne undervejs. Derfor er jeg også rigtigt glad for, at spisestederne nu har åbent igen - det er godt for både turisterne og erhvervet, siger hun.

Må igen sejle med fuld kapacitet

På grund af corona måtte cykelfærgen sidste år kun sejle med et begrænset antal passagerer. Denne sæson er det igen tilladt at benytte færgens fulde kapacitet, med plads til 12 personer og 12 cykler. Der skal stadig bæres mundbind på overfarten, da Lille Hjarnø er pålagt samme restriktioner som andre offentlige transportmidler. Derfor er cykelfærgen også undtaget kravet om fremvisning af coronapas.

Skulle der ske ændringer i det tilladte passagertal, vil det løbende blive meldt ud på kystlandet.dk - cykelfærgens hjemmeside, hvor man også kan købe billetter til færgen.

Hvis der er plads på færgen, kan der købes billet på stedet, men det anbefales at booke på forhånd.

Mellem Alrø og Hjarnø sejles med person- og cykelfærgen Lille Hjarnø, mens strækningen mellem Hjarnø og Snaptun foregår med Hjarnøfærgen. Billetten til cykelfærgen gælder begge færger. Man får altså en ekstra ø for samme pris.

Bliv inspireret til turen rundt om Horsens Fjord og find yderligere information på kystlandet.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

En uge med fokus på demens

Odder Avis

Seks borgere sagde ja til Danmark

Odder Avis

Aflyser også: Nul byfest i Gylling

Odder Avis

Slut med at køre til døren

Odder Avis

Spøgelsesmanden fra rådhuset er fundet

Odder Avis

Togbilletter lavet til kunst

Odder Avis

Rødvinsklub?

Odder Avis

Biffen genåbner med Oscar-vindere

Annonce