Annonce
Odder Avis

Talentcenter skal øge bredden og styrke toppen i Odder IGF Fodbold

Odder IGF Fodbold vil i det nye talentcenter tage sig af både de fødte talenter og af bredden. Fotoet her stammer fra fodboldskolen sommeren 2020. Foto: Morten Pape
Klubben ansætter talentcenterchef og har planer om både klubhus og endnu en kunstgræsbane

Odder: Nedrykning til Danmarksserien og en skattesag, der kostede klubben en million kroner.

Der har været langt mellem de positive nyheder fra Odder IGFs Fodboldafdeling i de senere år. Men nu er der for alvor optimisme igen i klubben, der er klar med flere nye tiltag, som skal sikre, at endnu flere børn og unge kommer til at spille fodbold samt på længere sigt bringe klubben tilbage til divisionerne.

Det skriver Odder IGFs Fodboldafdeling i en pressemeddelelse.

Annonce

- Det har været en hård periode, men nu er vi klar med en helt ny organisation, der vil få stor betydning for både bredden og eliten i klubben og specielt for vores ungdomsafdeling, siger sports- og udviklingschef Frank Pedersen.

Sports- og udviklingschef Frank Pedersen. Foto: Odder IGF Fodbold

Et af de nye tiltag er oprettelsen af et talentcenter, der skal fastholde unge piger og drenge i klubben samt skaffe mange nye spillere i alle aldre.

For i modsætning til talentcentre i de fleste andre klubber bliver der i Odder nemlig ikke alene tale om elitesatsning men derimod også om et tilbud rettet mod bredden.

- Vi opretter et talentcenter, hvis overordnede målsætning er at gøre noget godt for både bredden og toppen. Der skal kort sagt være plads til alle i vores fodboldklub. Naturligvis de børn, der fra start har et stort talent og spiller udelukkende for at blive bedre, men i mindst lige så høj grad også de drenge og piger, hvor det sociale, hyggen og legen er i højsædet, siger Peter Lund, der i mange år har været en nøgleperson i ungdomsafdelingen hos Odder IGF Fodbold.

Alle har talent

Ifølge Peter Lund er opgaven blandt andet, at der bliver skabt et godt træningsmiljø, så alle børn, uanset niveau, får et tilbud med kvalificeret træning. Så uanset om man spiller på førsteholdet eller fjerdeholdet, får man et godt tilbud med kompetente trænere, hvor der er mulighed for at lære noget og blive bedre.

- Alle har talent og dermed også krav på et godt fodboldtilbud. Det er meget vigtigt at understrege, at det er en både og-model, hvor vi vil skabe det bedste fodboldtilbud med spilleren i centrum, så vi sørger for, at spillerne bliver mødt med et tilbud, der er passende på den enkeltes niveau, både til de dygtige, og de som bare kan lide at spille fodbold med kammeraterne, siger han.

Annonce

Vil spotte trænere

Til at styre det nye talentcenter har klubben ansat en talentcenterchef, og valget er faldet på 24-årige Sebastian Kattrup, der i forvejen har ansvaret for klubbens hold i Jyllandsserien.

Sebastian Kattrup er blevet ny talentcenterchef. Foto: Odder IGF Fodbold

- Min opgave er blandt andet at spotte nye trænertalenter blandt vores ungdomsspillere, så vi får skabt en fødekæde af gode trænere. Vi ønsker kort sagt at udvide talentbegrebet fra ikke kun at omhandle dygtige drenge- og pigefodboldspillere til også at omhandle unge trænere og trænerassistenter. For at sikre et godt træningsmiljø er der udarbejdet materiale til vores trænere, som vejleder dem i forhold til træningsøvelser, men også med holdninger til, hvordan vi som klub ønsker, at årgangene skal fungere, siger Sebastian Kattrup.

Ifølge Frank Pedersen er det også håbet, at træningen bliver så god, at de bedste ungdomsspillere kan finde udfordringer nok i Odder.


Da Odder sidst var i 2. division, var det få spillere på holdet, der havde spillet ungdomsfodbold i Odder. I dag er der kun få rutinerede spillere udefra, mens resten er unge af egen avl. Det kan vi blandt andet mærke ved at interessen for holdet er blevet større i byen.

Sports- og udviklingschef Frank Pedersen.


- Det skal være sådan, at tilbuddet til de bedste spillere er så godt, at det ikke er nødvendigt for dem at søge til Aarhus eller Horsens for at få de udfordringer, de har brug for, siger han.

Annonce

Spillere af egen avl

Som alle andre fodboldklubber har Odder IGF Fodbold oplevet et fald i medlemmer. Frafaldet ramte specielt, når spillerne skulle skifte fra at spille ungdomsfodbold til at spille seniorfodbold. Men i de seneste par år har Frank Pedersen som U19-træner haft stor succes med at få de unge spillere integreret i seniorafdelingen. Det betyder, at det lige nu vrimler med unge spillere af egen avl på seniorholdene.

- Da Odder sidst var i 2. division, var det få spillere på holdet, der havde spillet ungdomsfodbold i Odder. I dag er der kun få rutinerede spillere udefra, mens resten er unge af egen avl. Det kan vi mærke på flere måder. Blandt andet ved at interessen for holdet er blevet større i byen. For naturligvis vil folk hellere se byens hold med unge drenge, de kender fra byen, end de vil se spillere udefra, de ikke aner hvem er, siger Frank Pedersen.

I den forbindelse bør det også nævnes, at det faktisk er lykkedes klubben at fastholde pigespillere i overgangen til senior, da der på klubbens ungsenior-kvindehold i dag er 13 U18-spillere ud af en trup på 20 spillere.

Annonce

Lokal corona-sponsor

Når det nye talentcenter er på vej, skyldes det også Kvickly Odder.

Odder IGF Fodbold ansøgte Kvickly Odders millionpulje med henvisning til det budget, man allerede har lavet for talentcentret. Og til klubbens store glæde har Kvickly Odder bidraget med 100.000 kroner.

- Der skal følge midler med, for at vi kan realisere et så ambitiøst projekt som talentcenteret. Derfor er det helt fantastisk at få et så stort bidrag fra Kvickly Odder. Det gør, at vi kan sætte skub i planerne i en ellers presset tid, siger Peter Lund og fortsætter:

- Det kommer til at gøre en kæmpe forskel for vores mange børn og unge og vil i den grad sætte et positivt aftryk og optimisme i klubben.

En af grundene til, at Odder IGF Fodbold kan etablere et talentcenter, er Kvickly Odder, som har oprettet en coronapulje på en million kroner. De 100.000 af dem gik til fodbolkdubben. På billedet ses varehusdirektør Arne Sørensen. Foto: Axel Schütt

Kvickly Odders Direktør Arne Sørensen siger om støtten:

- Vi er glade for, at vi i denne svære coronatid kan hjælpe til med at holde hånden under byen og kommunens mange foreninger. De planer, foreningerne har, herunder Odder IGF Fodbolds talentcenter-projekt, står og falder jo på, om foreninger har økonomi til, at de kan føres ud i livet - og i en tid som denne er også foreningslivet og dermed sammenholdet jo udfordret. Vi ønsker blot, at vores bidrag bringer endnu flere friske piger og drenge ud i fællesskaberne, hvad enten det er på fodboldbanerne eller i andre sammenhænge. Det kunne vi se var tilfældet med projektet i Odder IGF Fodbold, og derfor har vi valgt at bidrage til det med 100.000 kroner.

Annonce

Kunstgræs og klubhus

Talentcentret vil for alvor blive sat i gang i løbet af foråret, men fodboldafdelingen har også planer, der rækker lidt længere ud i fremtiden. De handler om at få anlagt endnu en kunstgræsbane samt bygget et klubhus.

- Vi har en kunstgræsbane, men det er simpelthen for lidt til, at vi kan tilbyde ordentlige træningsforhold til alle spillerne i månederne fra oktober til april. Derfor vil vi meget gerne anlægge endnu en kunstgræsbane ved siden af den nuværende. Og på lidt længere sigt vil vi også gerne have et egentligt klubhus. Det har været et stort ønske i mange år, siger formanden for klubben, Peter Lindberg Christensen.

Ifølge ham er det nødvendigt med et klubhus, hvis fodboldafdelingen skal have skabt et ordentligt klubmiljø, hvor både unge og gamle har lyst til at blive hængende og få en øl eller sodavand efter kamp og træning. Hverken kunstgræsbane eller klubhus kan dog blive til noget uden økonomisk hjælp fra kommunen.

- Vi kan ikke selv rejse så mange penge, men heldigvis har vi en rigtig god dialog med kommunen, så forhåbentlig kan vi i fællesskab få hentet de nødvendige penge, siger Peter Lindberg Christensen, der også melder om, at der det seneste halve år er kommet mange nye frivillige i klubben.

- Vi har fået oprettet støtteforening, og der er kommet nye folk i bestyrelsen og de forskellige udvalg. Så vi kan virkelig mærke, at interessen for at støtte klubben er vokset markant, så lige nu ser fremtiden for fodbolden i Odder bare lysere ud end meget længe, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder Avis

En uge med fokus på demens

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Seks borgere sagde ja til Danmark

Odder Avis

Aflyser også: Nul byfest i Gylling

Odder Avis

Spøgelsesmanden fra rådhuset er fundet

Odder Avis

Slut med at køre til døren

Odder Avis

Togbilletter lavet til kunst

Odder Avis

Rødvinsklub?

Odder Avis

Biffen genåbner med Oscar-vindere

Annonce