Annonce
Odder Avis

Thomas Mogensen: Jeg vil være dansk mester igen

Thomas Mogensen er vendt hjem for at tage fat på et nyt kapitel i Skjern. Han var dansk mester med GOG i 2004 og 2007 og tysk mester med Flensburg/Handewitt i 2018. Nu vil han være dansk mester i Skjern-trøjen. Foto: Ole Nielsen.

Thomas Mogensen, der kommer fra Odder, ser frem til at spille mod sine tidligere klubber GOG og Flensburg/Handewitt på sine tidligere hjemmebaner.

Annonce

Skanderborg: - Jeg er ikke kommet hjem for at vride den sidste dråbe ud af citronen i min karrieres efterår. Jeg vil være dansk mester igen.

Ærgerrigheden lyser ud af den 35-årige Thomas Mogensen, der forlod Odder som dansk ynglingemester i 2003. Nu er han vendt hjem til dansk håndbold. Han har skrevet en tre-årig kontrakt med Skjern, og søndag aften var han med i Super Cup'en mod Team Tvis Holstebro i den orange hal i Skanderborg.

- Det piner mig, at vi tabte 30-26 til Team Tvis Holstebro i Super Cup'en, og i onsdags blev vi slået ud af pokalen i Skanderborg. Sejre giver selvtillid, og selv små titler er vigtige, siger Thomas Mogensen.

- Der er stadig nogle store rum, der skal fyldes ud på vort hold. Vi har ikke fået tingene til at fungere. Selv om jeg er ny på holdet, kan jeg ikke gemme mig bag gruppen. Der er et stort pres på mig. Jeg skal levere med det samme, understreger han.

Thomas Mogensen nåede 106 landskampe, inden han stoppede på landsholdet efter EM-finalen mod Frankrig i Herning i 2014.

- Selv om jeg stadig har store ambitioner, betyder det ikke, at jeg agter at vende tilbage til landsholdet. Det kommer ikke til at ske, men det er fantastisk at være tilbage i dansk håndbold.

- Jeg fik den bedst tænkelige afsked i Flensburg/Handewitt. 3. juni 2018 vil altid stå som den største dag i mon håndboldkarriere. Det var en meget følelsesladet afsked, men nu har jeg lagt de 11 år i tysk håndbold bag mig. Jeg vil nyde den tid, der er tilbage af min karriere, og jeg vil vinde så meget som muligt.

- Jeg kan lære meget af Thomas Mogensen, ikke mindst om at være professionel.

Emil Nielsen, ung målmand hos Skjern.
Annonce

Tilbage til Flensburg

Thomas Mogensen bliver boende i Handewitt, så han får sin daglige gang blandt Flensburg-fans, men Skjern har trukket Flensburg/Handewitt i Champions League.

- Det bliver en stor dag, når jeg løber ind i Campus Halle som modstander til Flensburg/Handewitt, men allerede om få dage har vi en udekamp mod GOG, og det var min hjemmebane i tre år. Vi skal også spille mod Paris. Der venter et væld af store kampe, så det gælder om at få holdet til at fungere hurtigst muligt, siger han og fortsætter:

- Motivationen er den samme som i Flensburg, og lysten er enorm. Anders Eggert og jeg har haft et håndboldliv sammen, og vi tilbringer mange timer i bilen sammen på vej til Skjern. Vi får drukket noget kaffe og spist rundstykker sammen, og nu er målet, at vi skal være danske mestre sammen i Skjern.

Annonce

Det siger de andre

- Jeg glæder mig til at spille sammen med Thoms Mogensen igen. Han er toptændt og en kæmpe forstærkning for os. Han kommer med et tysk mesterskab, og vi kommer med et dansk mesterskab, og nu vil vi vise, at vi også kan vinde noget sammen, siger Anders Eggert.

- Thomas Mogensen og jeg spillede sammen på landsholdet, og selv om det er længe siden, er jeg sikker på, vi finder hurtigt sammen igen, siger Kasper Søndergaard og fortsætter:

- Jeg genoptager træningen efter min skade på tirsdag. Thomas er en ledertype, der altid vil vinde, og han har en masse kvaliteter, han kan tilføre holdet, både gennembrud og frispilninger og skud udefra.

- Selv om jeg er målmand, kan jeg lære meget af Thomas Mogensen, ikke mindst fordi han er så professionel på alle områder, siger Skjern-keeper Emil Nielsen og tilføjer:

- Han kommer med en masse erfaring, og jeg er meget tilfreds med hans forsvarsspil. Ham får vi stor glæde af.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Energikoncern delte penge ud

Odder Avis

Skiftedag: Friskole søger ny leder

Odder Avis

Separering i Gylling skal ses efter

Annonce