Annonce
Odder Avis

Tidligere biskop modtog nystiftet højskolepris

Kultur- og kirkeminister Mette Bock (LA) overrakte den nystiftede pris til tidligere biskop Keld Holm. Privatfoto

Keld Holm hædret for både sit frisind og sin loyalitet

Annonce

Rude Strand: Tidligere biskop Kjeld Holm, Aarhus, blev lørdag hædret med Rude Strand Prisen, der gives til en person, forening, organisation eller virksomhed, som i tale, skrift eller handling har kæmpet for dannelse, ordentlighed, respekt og tolerance og dermed stimuleret lysten til at tage aktivt medansvar for demokratiet.

Prisen blev overrakt af kultur- og kirkeminister Mette Bock (LA), da hun gæstede Rude Strand Højskole i forbindelse med en én-dagskonference, som det nystartede Seniorakademiet Rude Strand stod for.

Motivationen for, at Kjeld Holm skulle være den første modtager af prisen, gik på, at han "gennem et langt og engageret liv har båret frisindets fane højt og synligt - som en forkæmper for tolerance, dialog og medmenneskelig forståelse. Han har fra sin platform af etik og ordentlighed bidraget til den demokratiske debat og inspireret andre til at gøre det samme - uanset om han politisk og holdningsmæssigt var enige med dem. Og på trods af modgang undervejs har han stået fast på sin loyalitet mod pejlemærkerne i sit liv: kristendommen og fodboldklubben AGF."

Rude Strand Prisen

Rude Strand Prisen består af et værk af en kunstner fra højskolens lokalområde og et kontant beløb på 8300 kr., der refererer til lokalområdets postnummer. I år var værket en skulptur af keramikeren Eva Pedersen fra Rude Strand.

Annonce

For mange kasser

Kjeld Holm kvitterede med en takketale, hvis indhold afspejlede den indsats, han blev hædret for. Her udtrykte han bl.a. forbavselse over, så hurtigt historien løber, så snart den styrer mod umenneskelighed.

- Vi har så travlt med at sætte hinanden i kasser: ældre er en byrde, muslimer er en belastning, måske ligefrem farlige, tiggere kan vi ikke have på gaden, og socialt udsatte må tage sig sammen, kommenterede han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder Avis

Etnisk kunst i Kunstværket

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Det siger partierne om budgetaftalen

Odder Avis

Flere borde til banko

Odder Avis

Motorcyklist stak af fra politiet

Annonce