Annonce
Odder Avis

Tidligere festivalprofil om lukning: - Det måtte jo gå den vej

Lars Lønhdorf var en af hovedkræfterne bag successen med at få gjort prins Henrik til først protektor siden æresmedlem af Tunø Festival. Billedet her stammer fra 2014, da prinsen for første gang ankom officielt til festivalen. Året før havde han sammen sin tennisven Knud Roding besøgt festivalen. Privatfoto
Lars Løhndorf, der i dag er sygeplejerske på Tunø, er ikke overrasket over, at Tunø Festivalen er lukket og slukket. Nu håber han bare, at andre vil tage arven op.
Annonce

Tunø: Vedmodigt og egentlig også lidt uforståeligt.

Det er reaktionen fra Lars Løhndorf, efter at foreningen bag Tunø Festival torsdag aften besluttede at lukke og slukke.

Lars Løhndorf, der i dag arbejder som sygeplejerske på øen, var i årene 2008-2017 meget aktiv i festivalens bestyrelse, hvor han fra 2015-2017 fungerede som formand. Blandt andet var han en af initiativtagerne til, at Pris Henrik gennem en årrække var protektor for festivalen og derfor flere gang deltog ved åbningen.


Jeg har meldt mig ud af festivalarbejdet for flere år siden. Men jeg blev sgu lidt ked af det, da jeg hørte om lukningen af Tunø Festival fredag morgen.

Lars Løhndorf, tidligere festivalformand


- Jeg har ikke været med i de senere år og blev egentlig ret overrasket, da jeg fredag morgen hørte, at man på en ekstraordinær generalforsamling torsdag havde besluttet at lukke ned. På den anden side overrasker det mig ikke: Tunø Festival har tydeligvis ikke været den store succes i de senere år, siger Lars Løhndorf og henviser blandt andet til, at den sidst afholdte festival i 2019 var en af de mest matte i festivalens historie, som går helt tilbage til 1986. Festivalen 2020 blev af indlysende corona-årsager helt aflyst.

Annonce

Giv stafetten videre

Når Lars Løhndorf alligevel undrer sig over, at generalforsamlingen torsdag aften lukkede festivalen helt ned, er det fordi han mener, at festivaler stadig har en fremtid på Tunø - i en eller anden form.

Lars Løhndorf er i dag sygeplejerske på Tunø. Foto: Edouard Rasmussen

- Jeg ved, at Tim Grønbech gennem et stykket har arbejdet på, at der også i fremtiden skal afvikles store musikarrangementer på Tunø. Derfor forstår jeg ikke, at man ikke har henvendt sig til ham og spurgt, hvad han kunne byde ind med. Man kunne have givet stafetten videre til ham. Selvfølgelig vil det blive mere kommercielt, end hvad en forening kan byde ind med, men med den store gruppe af festival-frivillige kunne man måske have fundet et kompromis. Ja hvem ved? Måske kan det stadig lade sig gøre, siger Lars Løhndorf.

Annonce

Overvejer tiltag

Tim Grønbech indehaver af spisestederne Mejeriet Tunø og Tunø Røgeri, bekræftede fredag morgen overfor avisen, at han er i gang med at gentænke festivalen.

- Intet er besluttet endnu, men jeg er sikker på, at mange af de frivillige fra festivalen bakker op om planerne om at gentænke festivalen eller skabe noget helt nyt. Det ser jeg blandt andet på deres facebookside, hvor jeg torsdag aften lagde et opslag ud om, at noget skal gøres. Her til morgen vælter det ind med positive tilkendegivelser, sagde han fredag morgen.

Avisen har forgæves forsøgt at få en kommentar fra festivalens afgåede formand Birgitte Lienhøft.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Campingplads skruer op for hyggen

Odder Avis

Et ungdomsliv i en coronatid

Odder Avis

Jul i galleriet

Odder Avis

Kom nu videre mand

Annonce