Annonce
Odder Avis

Tilflytter, turist og indfødt: Nyvalgt V-politiker vil se på sin hjemegn med friske øjne

Bortset fra vælgermøderne havde Lene Aaagaard (V) sin debut som en lidt mere offentlig person, da hun deltog i det konstituerende byrådsmøde 6. december, hvor alle medlemmer af den nye kommunalbestyrelse skulle fotograferes. Her får hun sig en snak med fotograf Lars Aarø. Foto: Carina Mayner
Selv om Lene Aagaard (V) er født og opvokset i Ørting, er hun ikke et kendt ansigt på egnen - måske fordi hun har været væk i 30 år. Den 52-årige arkitekt føler sig dog godt klædt på til at tage fat i byrådet.

Ørting: At Lene Aagard har valgt at gå ind i lokalpolitik, skyldes ifølge hende selv én ting: Hun kan ikke lade være.

- Det er fordi, at jeg er så nysgerrig. Jeg vil simpelthen så gerne se, hvad der sker inde bagved. Måske har jeg også fået vendt mit blik mere opad, efter mine børn er blevet så store, at de er flyttet hjemmefra, siger hun.

Lene Aagaard er født og opvokset i Ørting, hvor hun boede, indtil hun som 18-årig flyttede til Aarhus. For tre år siden flyttede hun tilbage til Ørting. Hun synes faktisk, at det er lidt sjovt, at mange i Ørting betragter hende som tilflytter.

Annonce

- Jeg synes jo, at det er dem, der er de nye, men jeg er både indfødt, tilflytter og turist, griner hun.

Efter tyve år i Aarhus flyttede hun til Randers, for at være tættere på sit arbejde hos Dansk Landbrugsrådgivning, hvor hun siden 2006 har været ansat som arkitektkonsulent. I 2018 - efter ti år i Randers - flyttede hun tilbage til sin fødeby.

- Men i de tredive år jeg har været væk, har jeg hele tiden haft sommerhus ved Saxild Strand. Nu har jeg oplevet Odder Kommune på tre forskellige måder, så jeg føler, at jeg kan udtale mig med en vis vægt, siger hun.

En gigantisk overraskelse

Mandag 6. december var Lene Aagard til konstituerende byrådsmøde, hvor hun fik lov at hilse på sine kommende kollegaer. Hun synes, at det er en rigtig god ide, at de kommende byrådsmedlemmer bliver sat grundigt ind i byrådets arbejdsgang.

Jeg synes, at Odder midtby skal blive en rigtig by. Den må gerne blive kæmpestor.

Lene Aagaard, byrådsmedlem (V)

- De har vist fundet ud af, at de nye byrådsmedlemmer bliver nødt til at få det ind over flere etaper. Det var heller aldrig gået, hvis jeg skulle have haft det hele på én gang, siger hun med et smil på læben.

At Lene Aagaard blev valgt ind i byrådet i første forsøg, kom meget bag på hende. Hun havde regnet med, at det mindst ville tage fire år, før hun havde nået at gøre opmærksom på sig selv.

- Det var da en gigantisk overraskelse, men det var jo fordi at chefen fik så mange stemmer, der kunne drysse ned på alle os andre, siger hun.

Med "chefen" hentyder Lene Aagaard til borgmester Uffe Jensen, der blev suveræn topscorer ved valget med 2.265 personlige stemmer. Selv fik hun blot 126 personlige stemmer, hvilket var færrest af alle de kommende byrådsmedlemmer. Det tager hun dog med ophøjet ro.

- Det er der jo ingen der kigger på. Når vi sidder derinde, så har vi jo lige meget at skulle have sagt, siger hun.

Nu får Lene Aagard i hvert fald chancen for at vise sit værd og for at gøre så mange som muligt så glade som muligt, hvilket hun kalder sin ambition nummer et. Desuden er hun varm fortaler for, at Odder Kommune fortsat vokser.

- Jeg synes, at Odder midtby skal blive en rigtig by. Den må gerne blive kæmpestor, siger hun.

Annonce

De små ting man mærker

Lene Aagaard mener, at selv små ting godt kan have stor betydning, for eksempel de blomster, der for ikke så længe siden blev plantet langs fortovet gennem Ørting.

- Det kan godt være, at det lyder som en meget lille ting, men det er det faktisk ikke. Det er jo sådan nogle små ting, som man mærker, vi mærker jo ikke noget til EU til daglig, siger hun.

Selv er hun dog stor tilhænger af EU, hvilket også er en af grundene til, at hun er stor tilhænger af partiet Venstre, der altid har været fortalere for et stærkt europæisk samarbejde.

En anden grund til Lene Aagaards forkærlighed til partiet Venstre, skal formentlig findes hos hendes far, der også har siddet i byrådet i Odder for Venstre. Her nåede han dog kun at sidde i en kort periode, da han ligesom sin datter valgte at flytte til en anden kommune for at være tættere på sit arbejde - der endda også var hos Dansk Landbrugsforening, dog ikke som arkitekt, men som økonomikonsulent.

Nu er hun meget spændt på, hvordan det bliver selv at have et politisk ansvar, for at finde løsninger på problemer.

- Man kan jo ikke bare stille sig op og sige, at det er fandme også for dårligt. Jeg får da sikkert et chok, når jeg opdager, hvor svært det er at få til at hænge sammen, griner hun.Annonce
Annonce
Odder Avis

Kirke laver stillegudstjeneste

Annonce
Annonce
Odder Avis

Nu gider vi ikke flere nedlukninger: Gymnaster står på spring til forårsopvisning

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Overså bremsende bil: To personer kørt på skadestuen efter uheld

Odder Avis

Kulturen på kirkegårde ændrer sig

Odder Avis

Replik om "Det tavse flertal": Jeg må på det skarpeste frabede mig, at Uffe Jensen prøver at tillægge mig holdninger, som jeg absolut ikke har

Odder Avis

Frank blev klemt ud i rabatten af en traktor: Vejene er forfærdelige

Odder Avis

Fem svømmere jagtede personlige rekorder

Odder Avis

Rema-direktør er ude med hård kritik: - Jeg har aldrig mødt en så utroværdig og uvederhæftig person som ham

Odder Avis

Højresvingsuheld sendte 16-årig knallertkører i asfalten

Odder Avis

Flerstemmig musik i sognekirken

Odder Avis

Om et par år skal vi til at sortere i flere bunker: Der kommer en ny affaldsplan

Odder Avis

Ny borgmester vil lave politik sammen med borgerne: Hvis vi ikke involverer borgerne, bliver lokalpolitik rendyrket magt

Odder Avis

Strandjægere bekæmper rotter på fugleø

Odder Avis

Borgerrådgiveren skal helst gøre sig selv arbejdsløs

Odder Avis

Elever hoppede til matematikken

Odder Avis

Corona presser arbejdspladser: Varehus har skruet ned for de gode tilbud

Odder Avis

Odder som turistmål er røget i National Geograpic

Odder Avis

Christina anede ikke, hun var gravid - syv uger efter kom Izabella

Odder Avis

Som hundeejer græmmes jeg: Magen til tåbelig og tankeløs adfærd skal man lede længe efter

Odder Avis

Det Liberale Højre vil ændre grundloven: - Jeg tror, der er mange - inklusive kongehuset selv - der ikke ved, hvad vi skal bruge kongehuset til

Odder Avis

Herregård og kongeborg fortæller historier

Odder Avis

Kattegatforbindelsen vil svække Jylland og styrke København: Aarhus Lufthavn vil som den første lufthavn miste livet

Odder Avis

Borgerforslag: Børnene skal kunne passes på deltid for børnenes skyld?

Annonce