Annonce
Odder Avis

Trolde, elvere og orker: Rollespilskamp på skoleskemaet

Wilma Lykke(t.v.) og Matti Jørgensen(t.h.) er klar til at løbe mod fjendens territorie Foto: Nicolai Andersen
Regeringens sommerferiepulje bliver stadig brugt i efterårsmånederne og har nu gjort et stort rollespil muligt for eleverne på Hou Skole.
Annonce

Hou: Der var gang i sværd og økser på Hou skole, da der forleden var arrangeret rollespil til den store guldmedalje.

Kampen mellem kampklædte elver, orker og troldmænd havde ulmet hele ugen, og fredag gik det hele løs, hvor omkring 50 elever fra skolens SFO deltog i kampen.


Jeg ved ikke om jeg skal være orker eller elver. Orker er seje, fordi de har et stort hoved, og er stærke.

Matti Jørgensen


Det store rollespil med realistiske kostumer, våbenworkshop og sit helt eget regelsæt var gjort muligt af regeringens sommerferiepulje, som blev sat i søen i kølvandet på covid-19.

Puljen har gjort det muligt at booke firmaet "Eventyrridderne", som i løbet af ugen har stået for alt fra våben til regelsæt. Og den, til anledningen kampklædte, pædagogiske leder på Hou Skole, Marie Danø, er glad for, at covid-19 har bragt lidt godt med sig.

- Uden støtten fra sommerferiepuljen havde et arrangement som dette taget noget mere tid at sætte op. Samtidig har børnene hygget sig helt vildt, og de ældste børn har kunnet hjælpe de yngste med at lave våben og grej, siger Marie Danø.

Annonce

Skal man være ork eller elver?

Arrangementets popularitet var ikke til at tage fejl. Allerede en time inden slagets start klokken 14.00 stod børnene klar til at få kostumer og våben i hånden.

Der var intense og sjove kampe undervejs. Her er det Wilma i kamp med en modstander. Foto: Nicolai Andersen

Men rollespil er andet end bare at vælge et sværd og et kostume. Det indeholder også nogle svære valg. Det kan Wilma Lykke og Matti Jørgensen på ni år begge skrive under på.

- Jeg ved ikke, om jeg skal være orker eller elver. Orker er seje, fordi de har et stort hoved, og er stærke, siger Matti Jørgensen, som hurtigt møder modstand fra Wilma Lykke.

- Jeg synes faktisk, at elvere er sejest, siger Wilma Lykke, som sammen med Matti Jørgensen har en vis rutine indenfor rollespil, da de ofte leger rollespil i pauserne.

Da de to skal i kamp, bliver der angrebet for fuld udblæsning, og Wilma Lykke og Matti Jørgensen ser hurtigt sig selv fanget på fjendens territorie. Desværre for de to venner ender det med døden til følge.

Heldigvis kan man blive healet og være med i spillet igen, og inden de ved af det er de i angreb på ny, og for Matti Jørgensen er der ingen tvivl om, hvad han skal, når dagen er slut, og det bliver mandag igen.

- Jeg vil begynde at gå til rollespil, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Lukkede klokken 13: Testbil løb tør for tests efter frokost

Odder Avis

Vind 10.000 kr og hjælp din kommune

Odder Avis

Træk-et nummer-system aflyst, før det blev taget i brug: Ansatte vil hjælpe folk på vej til corona-test i Vitapark

Odder Avis

Halloween: Skruer ned for uhyggen

Odder Avis

Aftensang i Gosmer Kirke

Odder Avis

Hvad skete der lige med Emma Gad?

Odder Avis

Klar til at teste kollegerne

Annonce