Annonce
Odder Avis

Trussel om lukning hjalp: Færre gæster på Saxild Strand søndag

Søndag eftermiddag ved Saxild Strand. Modsat lørdag var der nu tilstrækkelig plads mellem strandgæsterne. Foto: Carina Mayner
En totalt overfyldt strand ved Trekanten fik lørdag Østjyllands Politi til at udnævne stranden til et såkaldt corona-hotspot. Det fik tilsyneladende mange strandgæster til at holde sig væk.
Annonce

Saxild Strand: Selv om solen igen skinnede fra en skyfri himmel, var de hvide sandstrande ved Trekanten søndag slet ikke så overfyldte som de var lørdag.

Dermed tyder meget på, at strandgæster har lyttet til Østjyllands Politi, som lørdag aften udnævnte stranden til at være et såkaldt hotspot fra søndag klokken 8. Et hotspot er et område, som folk skal lade være med at opsøge, fordi der her er tendens til for store forsamlinger og dermed også en øget risiko for smittespredning af Covid-19.

I alt er der hotspots i følgende fire områderi Østjyllands Politkreds:

Den Permanente, Aarhus

Bellevue, Aarhus

”Den spanske trappe” ved Immervad, Aarhus

Saxild Strand, Odder

En af dem, som noterede sig, at antallet af strandgæster søndag ikke var så ekstremt som lørdag, er livredder Kristian Kjær, der også har været livredder ved Trekanten tidligere år.

Kristian Kjær har været livredder ved Saxild Strand ad flere omgange. Men han har aldrig observeret så mange strandgæster, som han gjorde lørdag. Foto: Carina Mayner

- Vi forholder os ikke til, om folk holder afstand. Det er noget, som politiet tager sig af. Men selvfølgelig bemærkede vi lørdag, at stranden var som fluepapir. Antalsmæssigt var her måske ikke flere end ude ved Vestkysten på en sommerdag, men her ved Saxild er stranden jo heller ikke så bred, så folk sidder tættere. Så ja, lørdag var helt ekstraordinær, siger han.

Annonce

Glemte afstanden

Det samme mener Henrik Mensch, indehaver af Beachfood og Coffee. Han har haft forretning ved Trekanten siden 2011, og selv om der lørdag var lange køer til hans forretning, er han mere tilfreds med tilstrømningen af kunder søndag.

Henrik Mensch glædede sig søndag over, at der var lidt længere mellem strandgæsterne end dagen før. Foto: Carina Mayner

- De fleste gæster i kø er søde til at holde afstand, men når de så kommer hen til vinduet, stimler de alt for meget sammen for at se, hvad de kan få. Jeg bryder mig ikke om irettesætte folk, men det var vi nødt til lørdag. For vi skal jo respektere riskoen for spredning af smitte, siger han.

Annonce

Tog chancen

Det samme mener ægteparret Inge Jacobsen og Jesper Hauk, som søndag morgen besluttede at tage til stranden med børnene Victoria på syv år og Valdemar på fem år. Familien bor i Hasselager og vidste allerede før afgang, at Saxild Strand nu er et hotspot.

Familien Jacobsen/Hauh vidste godt, at Saxild Strand var blevet et såkaldt hotspot, da de søndag morgen kørte til stranden. Men de tog chancen og fandt en ikke alt for overfyldt strand. Havde det været tilfældet, var de kørt hjem igen. Foto: Carina Mayner

- Da vi er så glade for netop Saxild Strand, besluttede vi at tager herud alligevel. Men skulle her blive for overfyldt, tager vi straks hjem igen. Det aftalte vi allerede i morges, sagde Inge Jacobsen kort efter klokken 12.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

61 borgere blev vaccineret på Tunø

Odder Avis

Peter fandt viceværtvejen på FGU

Odder Avis

Gør noget: Gå en tur

Odder Avis

100 års fødselar

Annonce