Annonce
Odder Avis

Tunø-formand havde foretrukket den gamle ordning

Tunboerne havde ifølge formanden for Tunø Beboerforenig, Jørgen Hastrup, helst bevaret ordningen med en fastboende sygeplejerske på øen. Arkivfoto: Morten Pape
Jørgen Hastrup fra Tunø Beboerforening hilser de tre nye sygeplejersker på deltid velkommen. Personligt havde han dog foretrukket en sygeplejerske med fast adresse på øen.
Annonce

Tunø: Formanden for Tunø Beboerforening, Jørgen Hastrup, ser det som et tilbageskridt, at tre personer på skift skal passe tjansen som sygeplejerske på øen.

- Lad mig straks slå fast, at jeg har mødt de tre sygeplejersker, som alle virker utrolig flinke og kompetente. Jeg havde nu helst set, at vi igen havde fået en sygeplejerske til at slå sig ned på herovre, siger formanden og henviser til den tidligere sygeplejerske, som boede på Tunø i en del år, inden hun ved årsskiftet søgte nye græsgange.

Selv om stillingen siden blev slået op to gange, lykkedes det imidlertid ikke at finde hendes afløser. Derfor er det nu endt med ansættelse af tre sygeplejersker på deltid, hvilket kommer til koste 100.000 kroner mere om året end hidtil. Det skyldes ifølge Louise Nyholm, leder af Hjemmeplejen i Odder Kommune, alene almindelige lønstigninger.

Jørgen Hastrup understreger, at han intet har at udsætte på de tre sygeplejersker, og at han alene opponerer mod løsningen, fordi den betyder en mindre fast beboer på Tunø.

- Det er ikke et godt signal at sende, når vi samtidig arbejder hårdt på at få flere familier til at flytte herover. Så jeg håber da virkelig, at en af sygeplejerskerne med tiden vil flytte permanent herover, siger han.

Annonce

Døgnpasning

Der er ifølge formanden også deciderede forbedringer på vej på Tunø, nemlig det faktum, at der fremover skal bruges flere penge på hjemmepleje.

Flere penge til pleje på Tunø

I det budget, som er flertal af byrådets partier vedtog mandag, er der blandt andet afsat 100.000 kroner ekstra til sygeplejskeordningen på Tunø. Det skyldes alene almindelige lønstigninger og ikke det faktum, at stillingen fremover skal deles mellem tre personer.

Endvidere stiger udgifterne til hjemmepleje på øen med 400.000 kroner, fordi der fremover vil være tre sosu-hjælpere ansat på deltid. Hidtil har der kun været en.

Konkret skal pengene bruges på tre sosu-hjælpere på Tunø fremfor en. De er hver især ansat på deltid.

- Sådan har det faktisk været et stykke tid, og det manglede egentlig bare, idet vi i august 2019 fik Ankestyrelsens ord for, at man har ret til døgnpleje, selv om man bor på en ø. Men det er da godt, at der nu er afsat et fast beløb til det, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder Avis

Vind 10.000 kr og hjælp din kommune

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Aftensang i Gosmer Kirke

Odder Avis

Klar til at teste kollegerne

Odder Avis

Alt udsolgt i Bendixminde

Odder Avis

Online: Frivillige fester

Odder Avis

Spirituskørsel: Kvinde sigtet

Annonce