Annonce
Odder Avis

Turisme: Danskerne køber mange dagligvarer

Både Kvickly i Odder og de to brugser i Hou og Gylling kan mærke, at der er flere danske turister i området, fortæller direktør Arne Sørensen. Arkivfoto: Axel Schütt
Der er run på sommerhuse og campingpladser, og turisterne bliver også sultne. Det kan mærkes i supermarkederne, der har en god sommer.
Annonce

Odder: Der er masser af danske turister langs Odderkysten, og de er sultne. Det kan mærkes i dagligvarebutikkerne.

- Sommeren er forrygende god. Det er en blanding af mange ting. Folk kører ikke så meget til Tyskland som før, og heller ikke så meget i Bilka. Men den største forskel er alle fastboerne i sommerhusene. Dem, der bor i Silkeborg eller Aarhus, de tager i sommerhus i stedet for at rejse sydpå. Og de låner måske ud til familie og venner, siger Arne Sørensen.


Danskerne bruger flere penge end tyskerne, der altid har bilen fyldt hjemmefra.

Arne Sørensen, Kvickly-direktør


Han er direktør i Kvickly, der også ejer brugserne i Gylling og Hou. Alle tre steder er der fremgang. Det er især en overraskelse i Odder. Sidste år havde Kvicklys nabo Netto nemlig lukket i et par sommermåneder for at bygge om, og det gav ekstra omsætning til Kvickly.

Annonce

Fantastisk juni

- Derfor havde vi forventet tilbagegang. Men juni har været fantastisk god, og det gælder også juli. Niels i Gylling (uddeler Niels Krogstrup, red.) siger, at der kommer cykelturister ind og skal have en is eller vand, og dem plejer der aldrig at komme nogle af. Og Jens i Hou (uddeler Jens Møller Poulsen, red.) siger, de er ved at blive løbet over ende før og efter Tunøfærgen skal af sted. Så vi er tilfredse, siger Arne Sørensen.

Der er flere danske turister og færre tyskere og nordmænd. Det kan høres i gadebilledet i Odder, og det kan ses i aviskiosken i Kvickly.

- Vi hører lidt norsk og en lille smule tysk, og der er ikke så meget run på de udenlandske aviser. Der er rigtig mange danskere andre steder fra, som skal have at vide, hvor i butikken de finder vores varer. Og danskerne bruger flere penge end tyskerne, der altid har bilen fyldt hjemmefra, siger Arne Sørensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder Avis

Vokalsangere fylder Bjerager Kirke

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

KALENDEREN

Odder Avis

Gaderæs i industrikvarter

Odder Avis

Arkæolog fortæller om vikingetiden

Odder Avis

Skolernes underskud bliver mindre

Odder Avis

Bedre velfærd

Odder Avis

We walk: Gå med over børnenes bro

Odder Avis

Etnisk kunst i Kunstværket

Annonce