Annonce
Odder Avis

Turist-parkering: Havnen i Hou er propfuld af biler

Færgepassagererne parkerer, hvor de kan finde en plads. Gratis billetter til fodgængere og cyklister har givet flere biler end sædvanligt. Foto: Morten Pape
Kommunen er opmærksom på, at der problemer. Og der skal findes en løsning, forsikrer borgmester Uffe Jensen (V).
Annonce

Hou: Gratis færgebilletter til cyklister og fodgængere kan ses i gadebilledet i Hou. I år er der endnu flere parkerede biler end normalt. Og en del af dem holder ulovligt.

- Hele havnepladsen er blevet til en åben p-plads. Og der har været meget køren omkring for at finde en p-plads. Det er værre, end det plejer. Og det skilt, der viser p-forbud i Strandgade, er heller ikke så tydeligt. Det gælder i virkeligheden i hele byen, der er brug for et samlet overblik, siger Vagn Mørch Sørensen.

Han er med i lokalrådet Hou Fællesforums trafikgruppe, som henvendte sig til kommunen, da de gratis færgebilletter til cyklister og gående blev indført med en sommerpakke til erhvervslivet. Men det er ikke første gang, lokalrådet har omtalt problemerne.


Der var tæt ved 1000 biler på havnen og lystbådehavnen, Strandgade og de nærmeste gader. På Strandgade har jeg talt 30 biler.

Jon Jensen, formand Hou Fællesforum


- Over tid har vi gjort opmærksom på, at vi er nødt til at få en eller anden afklaring. Vi har også peget på, at når vi får bebygget rallejet og den del af havnen, så mister vi et stort antal p-pladser, siger Vagn Mørch Sørensen.

Annonce

Rallejet er solgt

I dag fungerer det såkaldte ralleje som p-plads om sommeren, og om vinteren opbevares der både. Men området er solgt til byudvikling, og planerne lyder på at bygge boliger.

- Så den problematik, vi har, bliver ikke mindre. Vi har opfordret kommunen til at gøre noget. Der er pladser i byen, der kan aflaste havnen, men det forudsætter jo en skiltning. Hvis man vidste, man kunne sætte familien og bagagen af ved havnen og køre op til skolen og parkere og traske ned til havnen igen, kunne man gøre det. Og hvis færgeselskabet eventuelt fik informeret folk om det. Set fra vores synspunkt er der masser af muligheder for forbedringer. Kommunen har sagt, at den arbejder på sagen, men vi kan ikke se det hernede, siger Vagn Mørch.

Hele området ved havnen og lystbådehavnen er proppet med biler. Foto: Morten Pape

Hou Fællesforums formand Jon Jensen har selv været ude at tælle parkerede biler et par gange.

- Der var tæt ved 1000 biler på havnen og lystbådehavnen, Strandgade og de nærmeste gader. På Strandgade har jeg talt 30 biler. Det er faktisk lidt mere, end der normalt er til festivalerne, siger Jon Jensen.

Annonce

Bil-billet sat ned

Når Samsø Festival og Tunø Festival holdes, er der også et mylder af parkerede biler. De to festivaler er aflyst i år, men til gengæld har der været gratis færgebilletter til cyklister og gående i juli. Og ordningen fortsætter i august og september på færgerne til Tunø og Samsø.

Hou har været fyldt med parkerede biler i juli. Foto: Morten Pape

Til gengæld er prisen for at tage bilen med til Samsø sat ned til 79 kroner i de to måneder, og det er ikke længere højsæson for turismen.

- Den bil-billet er en imødekommelse fra færgeselskabet, så opfordrer man jo til at tage bilen med derover, og dermed får vi noget mindre mylder i Hou. Heldigvis er bilisterne disciplinerede og sætter bilen, så den ikke er til gene. Men der bliver parkeret meget mere i sidegaderne end udenfor sæsonen, siger Vagn Mørch Sørensen.

Annonce

Borgmester på cykeltur

Odder Kommune er gået i gang med at kigge på parkerings-forholdene i Hou.

- Vores vurdering viser, at der ikke umiddelbart er behov for yderlige pladser. Dog med undtagelse af situationen omkring festivaler. Der er der et behov, vi skal have kigget på, og situationen lige nu er sammenlignelig, siger Bent H. Mortensen, der er souschef i teknik- og miljøafdeling i Odder Kommune.

Borgmester Uffe Jensen (V) har selv været på cykeltur til Samsø, og han har også set, hvor mange biler, der holdt i Hou.

- Når vi er på cykeltur til Samsø, plejer vi nok at være 30 cyklister. I år var der nok 200 og lige så mange gående. Og der er godt nok mange parkerede biler. Det er plads til forbedring, og det skal vi have løst på en god måde. Vi er helt med på, at vi har en parkeringsudfordring i Hou, og det skal vi have kigget på, siger borgmesteren.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odder Avis

Diskoteksejer: Flyt byfesten

Annonce
Forsiden netop nu
Odder Avis

Hou skal sikres mod oversvømmelser

Odder Avis

Ferien slutter med børnekulturdage

Odder Avis

Svensk jazz på Brandbygegaard

Annonce